Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2010, 18:05

Lena jest na cycu wiec nawet jak do dentysty jechalam to musialam ja brac ze soba bo bylaby histeria
biedactwo, rzeczywiście masz nieciekawie
moja juz wcina biszkopty i chrupki kukurydziane, tak ladnie gryzie
no to ślicznie :-D To chyba teraz już lekarze nie marudzą ze słabo przybiera na wadze??
No i od 3 dni bierze smoczka,tzn na male hwile ale jednak.Lepsze to niz kciuk,bo ktoregos dnia jej go odbiore,a kciuka nie odetne przeciez :ico_oczko:
moja smoka nie uznaje :ico_noniewiem:
moj synus dzisiaj obudzil sie po 2ej :ico_szoking: dawno tak wczesnie nie budzil sie
ale byla i kupa
zjadl i pozniej ladnie usnal
ale po jakims czasie co chwile sie budzil bo albo ladowal ma brzuchu albo smoczka sobie sam wyciagal
no i tak chodzilam do niego dawac smoczka i ukladac na pleckach :ico_olaboga: :ico_oczko:
ojej, ale miałaś koszmarna nockę. A ja marudze że mnie mała obudziła o 4.30 :ico_wstydzioch:
mnie ciagnie do kina,w czerwcu jest przedremiera Zacmienia i juz sie martwie jak to zrobic :ico_olaboga:
u nas w kinie 30 czerwca, ale pewnie wybierzemy sie jakos na początku lipca. Och już się doczekać nie mogę :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2010-05-28, 18:08 ]
inia1985 , oczywiście będziemy trzymać kciuki za usg :ico_sorki: :ico_sorki:
No i wielkie brawa dla Wikuni za taką piękna wagę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Duża dziewczynka :-D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2010, 18:24

ojej, ale miałaś koszmarna nockę. A ja marudze że mnie mała obudziła o 4.30 :ico_wstydzioch:
no co ty, ja wcale nie uwazam ze nocka byla koszmarna :ico_oczko:
gorzej jakby maly plakal i nie chcial spac
a tak, co dostal smoka to przysypial :ico_oczko:

inia super corcia wazy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

u na po 14tej dopiero sie wypogodzilo ale spacerek zaliczony :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 maja 2010, 19:35

inia - trzymam kciuki juz teraz.Ja bylam z Zuzka w zeszlym tygodniu,to miala 1A i 1B,do kontroli jak zacznie chodzic :ico_noniewiem:
moja smoka nie uznaje :ico_noniewiem:
to samo Zuzka,Andrzej znalaz pudelko ze smoczkiem i jej dal,a ona na chwilke wziela :ico_oczko:
u nas w kinie 30 czerwca
- u nas tez,bo to przedpremierowy pokaz :ico_brawa_01:
Och już się doczekać nie mogę
- ja tez :ico_olaboga: A to caly miesiac jeszcze :ico_noniewiem:

Zuzka dzis z tatusiem na spacerze byla,ja mialam labe :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 maja 2010, 07:28

Zuzka dzis z tatusiem na spacerze byla,ja mialam labe
ale fajnie :ico_brawa_01:

Mała wczoraj marudziła strasznie. No i co dziwniejsze bardzo dużo - jak na swoje możliwości spała w ciągu dnia, bo jak wszystko zsumowałam to wyszło 6 godzin :ico_szoking: Chyba ten drugi ząbek co się wczoraj przebił tak jej dokuczał :ico_olaboga: No a jak miała chwile że była spokojna to leżała na kocu i piszczała do siebie :ico_oczko:

Dzisiejsza noc ok, bo pierwsza i zarazem ostatnia pobudka była tuz przed 7 :-) Już od rana pogoda nie rozpieszcza, a szkoda, bo mąż ma wolny weekend a naprawdę bardzo rzadko to się zdarza. Byłby miły wypad do lasu albo nad jezioro. A tak lipa :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 maja 2010, 09:42

No u nas też ponuro i wygląda na to że będzie padać.
Adaś dzisiaj pobudka punkt o 7, bo go zawsze kupa budzi. Ale ja dalej jakaś taka senna jestem.
Muszę jechać na zakupy bo pustki w lodówce, ale czekam na mame bo ma jechać ze mną i z dziećmi bo sama nie poprowadze autka, a przy okazji mamy popatrzeć za rowerkiem dla Tosi.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

29 maja 2010, 12:06

Rybka, mam avent ręczny laktator. Wczoraj ściągnęła 140ml :ico_szoking: za jednym razem. To chyba dlatego że dużo piję - teraz jak jest ciepło to i pić się chce. No i jak dam maluchowi zupkę to mniej zjada mleka.

dzięki dziewczyny za życzonka :-)
Rybka Zuzi to życzę żeby z rączką było ok i żeby była zdrowa zawsze.
no i sukcesów dla Andrzejka

anetka muszę kupić to bebiko no i jeszcze może hipp wypróbuję... :ico_sorki:

Inia ale masz dużą córę :-) oczywiście będę trzymać kciuki z Piotrusiem (on i tak ma często piąstki zaciśnięte) będzie dobrze nie ma się co martwić na zapas.

co do kina to ja chcę na sex w wielkim mieście, a potem na shreka w 3d :-)
ale jakoś nie umiem odpoczywać jak już wyjdę :ico_placzek:
jakaś głupia jestem zamiast się rozerwać, nabrać sił ja ciągle myślę co tam w domu, tęsknię za synem i boję się że płacze :ico_noniewiem:
może to przez to że wiem że jak będzie głodny to może niezechcieć butli i wtedy będzie krzyk :ico_noniewiem: ehhh może jak podrośnie będzie mi łatwiej...

powiedzcie dziewczyny czy przy 2 dziecku łatwiej już wychodzić i nie myśleć, czy gorzej bo się myśli o dwójce?

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

29 maja 2010, 21:29

My dzisiaj byłyśmy na wiejskim festynie :-D Wika szalała na maksa, bo dzieciaki biegały, a ona miała radochę. Dzień był całkiem sympatyczny, choć czuję się strasznie zmęczona. Wika dziś mnie zadziwiła. Leżała na brzuszku i obracała się wokół własnej osi. Słodko to wyglądało :-D Ona już w ogóle nie leży na pleckach. Cały czas tylko brzuszek :ico_szoking:

iw_rybka, ja marzę czasem o tym, żeby ktoś porwał moją Wikę na spacer :-) Ale cóż, codziennie sama wychodzę, a niestety od jakiegoś czasu nie mogę jej już wystawić samej za okno, bo nie chce spać i szybko się nudzi. Spacerek to mus, więc śmigam z nią po tych górkach, a później mi nogi odpadają. Mam kondycję do bani :626:

Shiva, no to faktycznie Justynka pospała wczoraj :ico_szoking: Gratuluję kolejnego ząbka :ico_brawa_01:

anusiek, ja mam tak samo, jak wychodzę bez Wiki. Ostatnio jechałam do Wrocka i co chwilę spoglądałam na tylne siedzenie... Normalnie tęskniłam za tym Gumisiem, który zawsze tak słodko sobie śpi, albo z ciekawością ogląda drzewka za oknem.

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 maja 2010, 09:08

cześć wam :-)
pamiętacie mnie jeszcze czy nie? :-)

Czy jest jeszcze na naszym wątku jakiś dzidziuś, który nie łapie stópek? Może z moją Wiką jest coś nie tak...
nie przejmuj się tym, każde dziecko rozwija się w swoim tempie :-)

anusiek ja też tak miałam przy pierwszym dziecku, że jak już gdzieś wyszłam to myślałam i myślałam zamiast chwile się rozerwać :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 maja 2010, 10:40

to wyszło 6 godzin
- to chyba byl dobry dzien na spanie,bo i Zuzka rekorodowo pospala :ico_brawa_01:
No u nas też ponuro i wygląda na to że będzie padać.
- u nas byla piekna pogoda,maz mi ogrodek przekopal,pozniej siedzielismy przed domem,gralismy w kometke i popijalismy piwko,tzn kto popijal,ten popijal :ico_noniewiem:
Wczoraj ściągnęła 140ml :ico_szoking: za jednym razem.
- wow,to super :ico_brawa_01:
czy gorzej bo się myśli o dwójce?
- tak samo,ja gdzie nie wyjde to mysle o dzieciach i tak juz do konca zycia :ico_olaboga:
Wika szalała na maksa, bo dzieciaki biegały, a ona miała radochę
- no moja tez uwielbia taki dziedziecy gwar,ja czesto zanosze ja na lezaczku do Andrzejak do pokoju,on sie bawi a ona na niego patrzy zadowolona.
nie mogę jej już wystawić samej za okno, bo nie chce spać i szybko się nudzi
- moja tez za duza na takie numery,ale jak zrobie runde po osiedlu,to na finiszu juz spi i wowczas zostawiam ja w ogrodku :ico_oczko:

mikusia, pamietamy :ico_oczko:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 15:17

Shiva napisał/a:
to wyszło 6 godzin
- to chyba byl dobry dzien na spanie
oj dla mojej nie..bylismy wczoraj pol dnia w zoo i Lena strasznie marudzila. spac nie chciala,jesc nie chciala ehh...a tylko do domu wrocilismy is spokoj..za to Mati szczesliwy bo poogladal zwierzaki i kozy pokarmil :ico_brawa_01:
anusiek napisał/a:
czy gorzej bo się myśli o dwójce?
- tak samo,ja gdzie nie wyjde to mysle o dzieciach i tak juz do konca zycia
ze mna to tak ze jak calymi dniami jestem z dzieciakami to mysle ze zaraz oszaleje. dzien i noc dzieci i dziecio..ale jak Mati pojedzie do cioci na caly dzien albo maz zabierze maluchy na spacer to ja tylko siedze i mysle-czy wszystko ok,czy ktores nie placze,czy dobrze ubrane :ico_olaboga: w nocy sie budze nawet jak Lena spi,bo do Matiego wstaje patrzec czy nie spocony albo nie za zimno mu... :ico_noniewiem:
on sie bawi a ona na niego patrzy zadowolona.
moja to uwielbia starszego brata,tylko on jest w stanie ja tak rozsmieszyc ze ona sie chichra jak glupia. on sie smieje do niej a ona do niego :ico_haha_01:
Lena wogole malo spi na dworzu ostatnio. i do tego lezec nie che,musze ja do siedzenia podnosic :ico_wstydzioch: wogole prawie ze sama siedzi :ico_szoking: trzyma sie palaka z przodu i siedzi nie oiperajac sie skubana :ico_haha_01:
no i chialam pochwalic moja niunie ze apetyt dopisuje :-) przez 3 dni jadla marchewke z jabluszkiem i w koncu zalapala o co chodzi :ico_brawa_01: dzis dostala zupke jarzynowa i wcinala jak szalona :ico_haha_01: a'propos w rossmanie jest promocja obiadkow i deserkow dzieciecych :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”