leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 16:53

hejka

u nas od rana pada
ze spacerku nici
bylismy tylko na malych zakupach :ico_oczko:
chialam pochwalic moja niunie ze apetyt dopisuje :-)
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
inia1985 napisał/a:
nie mogę jej już wystawić samej za okno, bo nie chce spać i szybko się nudzi
- moja tez za duza na takie numery,ale jak zrobie runde po osiedlu,to na finiszu juz spi i wowczas zostawiam ja w ogrodku :ico_oczko:
Marcel tez juz malo co sypia na spacerku, zazwyczaj zdrzemnie sie z 20min i to wszystko :ico_oczko:
ale jakoś nie umiem odpoczywać jak już wyjdę :ico_placzek:
jakaś głupia jestem zamiast się rozerwać, nabrać sił ja ciągle myślę co tam w domu,
ja prawde mowiac nie wiem jak bym sie czula bez synka
bo do tej pory zostawilam go 3 razy :ico_olaboga:
dwa razy z mezem, jak bylam u fryzjera i u gina, ale to max godz
no i raz z tesciami jak w PL bylismy, i pojechalismy na zakupy
bylismy poza domem z 2 godz no i sie zdazylam za malym stesknic :ico_wstydzioch: :ico_oczko:

Marcel spi, bo do tej pory spal od rana moze z godzine :ico_noniewiem:

dzisiaj w nocy obudzil sie ok 1ej, a ja nieprzytomna po eurowizji, dalam mu smoka i zasnal :ico_oczko:
jadl kolo 5tej i pospalismy do 8ej :ico_oczko:

synus juz prawie do perfekcji opanowal wyciaganie smoczka z buzi
wyciaga, przeklada z raczki do raczki i wklada spowrotem do buzi :-D
czasami odwrotna strona :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 maja 2010, 17:09

dorota - moja niestety nie chce zalapac - dynia be,morela be,zupka be :ico_noniewiem:
i sie zdazylam za malym stesknic :ico_wstydzioch: :ico_oczko:
- norma :-D
- a moja od kilku dni na troszke smoka bierze :ico_brawa_01:

Byl u nas piekny dzionek,wiec posiedzialam z dziecmi w ogrodku :ico_brawa_01:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 maja 2010, 17:15

a'propos w rossmanie jest promocja obiadkow i deserkow dzieciecych :ico_oczko:
ooo dobrze wiedzieć :-) :-)
Byl u nas piekny dzionek,wiec posiedzialam z dziecmi w ogrodku :ico_brawa_01:
u nas to samo :-) 37 stopni w słońcu :ico_brawa_01: a teraz burza za burzą więc wróciliśmy do domu :ico_noniewiem:

-----
a co u nas hmmm
Wojtek pięknie się rozwija, ale za to zdrowiem nadrania :ico_noniewiem: :ico_olaboga: ma mega alergie i gronkowca w oku od urodzenia :ico_olaboga: :ico_olaboga:

remont mieszkania powoli już kończymy i w ciągu 2tyg mam nadzieje że się przeprowadzimy :ico_brawa_01:
poza tym wczoraj wysłałam prace magisterską do dziekanatu i teraz tylko czekać na obronę (12lipca mam) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2010, 19:04

Witajcie kobietki :-)

Wczoraj się wypogodziło i byliśmy z małą na 3 godzinnym spacerze. O dziwo - spała tylko 30 minut ale tak grzecznie leżała a potem siedziała w wózeczku, że sama byłam w szoku. Nawet pozwoliła nam posiedzieć przy stoliku w kawiarni (takie na świeżym powietrzu. Wypiłam herbatkę i zjadłam pycha gofra z bitą śmietaną, a Justynka grzecznie obserwowała. Jeszcze takiego spaceru nie mieliśmy, bo przeważnie kończy się tak że ja ją niosę a mąż pcha wózek :-)
Dziś trochę się pogoda pogorszyła, ale też zaliczyliśmy spacer a potem poszliśmy do Kościoła. Justynka pięknie siedziała, złapała się za oparcie ławki i sama prosto siedziała. Ja tylko trzymałam ją za spodnie w razie gdyby się niebezpiecznie przechyliła. Coś mi się wydaje, że już niedługo sama będzie siadać :ico_szoking:

mikusia, witaj po długiej przerwie. Fajnie że remont już prawie skończony i no gratuluję ukończenia pracy mgr, będziemy trzymać kciuki za obronę :ico_sorki:
ma mega alergie i gronkowca w oku od urodzenia
och, biedny Wojtuś. A lekarze coś mówią o tym gronkowcu?? Bo wiem że to straszne paskudztwo :ico_olaboga:
wyciaga, przeklada z raczki do raczki i wklada spowrotem do buzi :-D
o jaki mały spryciarz. Musi to bombowo wyglądać :ico_brawa_01:

inia1985, super, że festyn udany. No i jaka fajna rozrywka dla Wiki :ico_haha_01:

anusiek , wiem że jest Ci ciężko zostawić nawet na chwilę synka, a jak już go zostawiasz to się martwisz. No ale może z czasem to się zmieni.

iw_rybka, nic dziwnego że Zuzia taka zapatrzona w brata. Ja też mam starszego braciszka co prawda tylko o rok, ale do tej pory jesteśmy ze sobą bardzo zżyci :-D Chociaż jak byliśmy młodsi nie raz kłóciliśmy się i tłukliśmy się :ico_haha_02:

[ Dodano: 2010-05-30, 19:06 ]
mikusia, chyba suwaczek Wojtusia Ci coś szwankuje...

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2010, 19:27

anusiek- ja dość często wychodzę, ale i tak zawsze myślę o dzieciach, długo też nie posiedzę bo myślę, że za mną tęsknią, chyba tak już będzie do póki nie podrosną.

shiva- fajnie, że spacerek się udał

mikusia- witaj, trzymam kciuki za prace mgr. Mój Adaś też mega alergik, ma AZS.

A my dzisiaj byliśmy na festynie z okazji dnia dziecka, ile Tosia miała radości, troche dziwna pogoda, bo było gorąco a chwialami lało ale wtedy chowaliśmy się pod daszek. Były koniki, wozy strażackie i policyjne, malowanie buzi, darmowe lody, skakanie na piłkach itd, więc Tosia była w siódmym niebie, a Adaś tylko się chichrał. On jeździw spacerówce na pół leżaco bo inaczej się złości i próbuje podnosić co kończy się różnie. Dałam mu dzisiaj soku jabłkowego troche z gerbera, trzymajcie kciuki, zeby mu nic nie wylazło, zazwyczaj jest po dwóch dniach.

[ Dodano: 2010-05-30, 19:29 ]
A i zapomniałam, jak ktoś oglądał to Tosia była dzisiaj w kronice i panoramie, byliśmy zanieść paczki dla powodzian do telewizji i Tosia oczywiście musiała sama naklejać naklejki na paczki i tak się spodobała operatorowi, że ją nakręciła :-D

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

30 maja 2010, 19:43

u nas weekend super, cieplutko, slonce, troche wiatr uciazliwy ale mozliwy, dzisiaj i wczoraj praktycznie caly czas na podworku, mala sie zbuntowala i mleka nie pije wcale :ico_placzek: wczoraj i dzisiaj tylko co cyca 3 razy i jakby co z laski kasze a tak to cos innego, wczoraj wcinala ciasto jak upieklam a dzisiaj bulki od mojej mamy i nawet jadla rosol taki co my, nic jej nie gotowalam specjalne :ico_szoking: troche mleka tylko zjadla nad jeziorkiem jak bylismy ale moze ze 40 bylo :ico_szoking:

anusiek u mnie jest taka roznica z dzieciakami ze teraz mysle o malym jak wychodze bo wiem ze syn sobie poradzi, no i mam swiety spokoj jak go niema bo potrafi dac w kosc :ico_wstydzioch: jak nie bylo malej to latalam za nim jak wariatka i sie wszystkim przejmowalam a teraz to przeszlo na małą :ico_wstydzioch:

Shiva a gdzie jej zeby powychodzily, na dole ??
moja tak samo, a jak widzi ze ktos ssa jej smoka to bije bo buzi i nie patrzy :-D
ma mega alergie i gronkowca w oku od urodzenia :ico_olaboga:
biedny :ico_olaboga:
i teraz tylko czekać na obronę (12lipca mam) :ico_brawa_01:
no to powodzenia
i zjadłam pycha gofra z bitą śmietaną,
u nas mala nie daje nam jesc, wyrywa jedzenie z reki :-D niedawno bylismy u sasiadki na kawie to mala ciastko biszkoptowe z kremem zjadla tak sie trzasla przy jedzeniu :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 19:54

witajcie :-)
doczytuje Was codziennie wiec jestem na bierzaco, ale nie dam rady wszystkim odpisac :ico_wstydzioch:
wyciaga, przeklada z raczki do raczki i wklada spowrotem do buzi
zdolniacha :-) Kiara coraz czesciej zasypia z kciukiem w buzi, smoka wypluwa...
dynia be,morela be,zupka be
Kiara najbardziej lubi pasternaki, gruszke i jablko z bananem. Dzisiaj sama ugotowalam jej marchewke z ziemniakiem na parze i zmiksowalam - ale sie lobuziara krzywila :ico_haha_01: sama zjadlam :ico_oczko:
37 stopni w słońcu
ale upal, dla mnie za goraco...
teraz tylko czekać na obronę (12lipca mam)
trzymam kciuki
i byliśmy z małą na 3 godzinnym spacerze.
fajny spacerek :-) my wybralismy sie do lasu, ale w polowie drogi zaczelo lac i przemoklismy wiec przygodowo bylo :-D
Tosia była dzisiaj w kronice i panoramie
zaczyna kariere telewizyjna :ico_oczko:
ja prawde mowiac nie wiem jak bym sie czula bez synka
bo do tej pory zostawilam go 3 razy
ja w ubieglym tygodniu zostawialam Kiare z mezem na czas egzaminow, pierwszego dnia obrazila sie na mnie - popatrzyla na mnie zla po powrocie szkoly :ico_szoking: a trzeciego dnia wieczorem nie moglam jej z rak wypuscic, ani polozyc, ani mezowi oddac, bo strasznie plakala i tylko u mnie sie uspokajala :ico_szoking:
w lipcu wybierzemy sie chyba w koncu do Polski :ico_brawa_01: bo maz bedzie mial urlop, chcialabym wtedy ochrzcic Kiare, moj tata maa uzgodnic wszystko z proboszczem A ja juz rozgladam sie za sukienka do chrztu :ico_oczko: jeszcze tylko matki chrzestnej mi brakuje...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 maja 2010, 20:09

kończy się tak że ja ją niosę a mąż pcha wózek :-)
- my tak przerabialismy z Andrzejkiem,tyle,ze maz nosil a ja pchalam wozek :ico_oczko:
ma mega alergie i gronkowca w oku od urodzenia
- jejku,biedny :ico_placzek:
teraz tylko czekać na obronę (12lipca mam)
- to m juz bedziemy 3 dni po operacji :ico_oczko:
Chociaż jak byliśmy młodsi nie raz kłóciliśmy się i tłukliśmy się :ico_haha_02:
- ja mam starsza siostre i bylo podobnie :ico_oczko: A opiekowal sie Toba brat? Jego koledzy Cie podrywali?
trzymajcie kciuki
- trzmam :ico_sorki:
zbuntowala i mleka nie pije wcale :ico_placzek:
- i jeju :ico_szoking:
tak sie trzasla przy jedzeniu :ico_olaboga:
- mam nadzieje,ze i na moja Zuzke przyjdzie taki czas. Dzis jej morele chcialm wcisnac,ale nie dalo rady :ico_zly:
pierwszego dnia obrazila sie na mnie
- haha :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 20:14

Pruedence, ale fajny u was dzionek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
trzymam kciuki zeby Adasia nie wysypalo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

anetka niezle twoja corcia zajada :ico_szoking: :ico_oczko:

Helen, a paszport Kiara ma??

ja nie wiem kiedy pojedziemy, ale tesciowa jest juz w PL takze chrzciny w razie czego tez zalatwi :ico_oczko:

no i trzeba dziecko zarejestrowac i polski akt urodzenia wyrobic(?)

Helen, a jak tam egzaminy?? wyniki masz??

[ Dodano: 2010-05-30, 20:16 ]
iw_rybka, predzej czy pozniej corcia na pewno zalapie jedzonko :ico_oczko:

Marcelkowi z owocow najbardziej smakuje sliwka z jablkiem :ico_oczko:

dzisiaj jadl pierwszy raz mango, to przy pierwszej lyzeczce sie krzywil ale pozniej jakos poszlo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2010, 20:21

a paszport Kiara ma??
zamiast paszportu wyrobimy jej na razie dowod osobisty, tu mozna nawet niemowlakowi wyrobic :ico_haha_01: nawet wzrost trzeba do niego podac :ico_puknij: wniosek juz zlozylismy
a jak tam egzaminy?? wyniki masz??
to byly dopiero pisemne, wyniki 23 czerwca, a po nich ustne :ico_chory:
trzeba dziecko zarejestrowac i polski akt urodzenia wyrobic(?)
kolezanka chrzci w PL w czerwcu i ksiadz chcial tylko orginalny akt urodzenia (w jej przypadku angielski), ale nie wiem, czy w kazdej parafii wyglada to tak samo :ico_noniewiem: moj tata ma wypytac

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”