Witajcie, wczoraj mnie nie było bo nie miałam czasu nawet komputer włączyć

Od 2 dni próbuje mała zarejestrować na szczepienie, ale udało sie dopiero na jutro

Chyba jedna lekarka jest na urlopie i ta druga ma wszystkie dyżury....
Byłyśmy dziś u lekarza w poradni rehabilitacyjnej. Dwie lekarki Justynkę oglądały i powiem wam szczerze że sie po prostu czepiają. Że symetria jakaś na prawą stronę nadal jest, że stópki źle reagują bo palce podkurcza - i tak gada baba jedna z drugą. A na koniec że ona się nie będzie czepiać. Nic mi nie powiedziały, tylko dały jakiś świstek papieru z którego wyczytałam że na kontrolę za 3 miesiące. Ehh zła jestem, ok 21 zadzwonię do pana Tomka, który z nami ćwiczy, może on mi wytłumaczy o co chodzi - to taki sympatyczny człowiek
Wczoraj byliśmy na zakupach i u mnie w pracy.Skwar był niesamowity. W sumie chodziłam za pantoflami, ale nic ciekawego nie znalazłam. Skończyło się na 2 koszulkach na krótki rękawek dla mnie oraz butach i koszuli dla męża. Wróciliśmy już o 19 do domu i byłam tak wykończona że marzyło mi się tylko poleżeć. A tu lipa, Justynka zasnęła dopiero o 23.30
anetka607, spóźnione ale szczere życzonka dla Klary za te skończone pół roczku
Klara już rzeczywiście je takie "dorosłe" jedzenie, może panikuję, ale może powinnaś skonsultować to z pediatrą. Bo nie wiem czy nie za wcześnie na chlebek, miód czy szynkę

Ale wiesz, ja się nie znam a każde dziecko jest inne, moja mała przy ziemniakach z sosem i piersią z kurczaka (zmiksowanymi) potrafi się dławić
Marcela klade przed 20ta, czasami usnie w 10min czasami zajmuje mu to godz

budzi sie zazwyczaj ok 6.00
po jakiejs godzinie drzemka, 2godz

no i pozniej w dzien z 3 drzemki po 30min, czasami dluzsze

ślicznie śpi Twój synek, no i najważniejsze że sam zasypia
ostatnio popija troche soczek jablkowy albo gruszkowy, kiedys wystarczylo troszke soczku a reszte wody a teraz pol na pol bo inaczej pluje

przyzwyczaił się do dobrego

Moja w dalszym ciągu pije herbatki lub wodę przegotowaną
Nie wiem co z tym Adasiem robić on nic nie chce pić, nawet jak jest głodny, a tu takie upały, woda ble, woda z cukrem ble, soczki ble, herbata ble, to co ja mu go jeszcze dać, co by go nie uczulało

Jak go przetrzymałam żeby wypił na głodnego to płakał i wypluwał a potem wciągnął 130 mleka.
ojej to rzeczywiście nieciekawie wygląda

przy takich upałach to choć trochę powinien wypić
dorotaczekolada, no Lenka faktycznie rośnie jak na drożdżach

No ale najważniejsze ze znowu masz mleczko i że polubiła też inne rzeczy
Justynka upodobała sobie pełzanie do tyłu już od jakiegoś tygodnia bardzo sprytnie sie przemieszcza, a wczoraj zauważyłam, że zaczyna podnosić tyłek jakby chciała na czworaka sie podnieść

Najśmieszniej jest, gdy próbuje złapać zabawkę przed sobą i zamiast sie do niej zbliżyć się oddala, ale sie wtedy złości