bo ja osobiście Irlandii mam serdecznie dosyć. jedyne co mają to kasę i nic więcej.gdyby nie to, że znaleźliśmy fajnego polskiego lekarza to na pewno byśmy się tam nie zaczęli starać o bobasa. no ale on sam mnie uprzedził, że tam jest tragedia
  bo ja osobiście Irlandii mam serdecznie dosyć. jedyne co mają to kasę i nic więcej.gdyby nie to, że znaleźliśmy fajnego polskiego lekarza to na pewno byśmy się tam nie zaczęli starać o bobasa. no ale on sam mnie uprzedził, że tam jest tragedia   w Polsce oczywiście też są lekarze, którzy nie powinni nimi być - o czym się wczoraj przekonałam hehe no ale mimo wszystko opieka i tak dużo lepsza. ja się w każdym razie czuje tu dużo spokojniejsza w razie pojawienia się jakichkolwiek problemów (które mam nadzieję się nie pojawią)
  w Polsce oczywiście też są lekarze, którzy nie powinni nimi być - o czym się wczoraj przekonałam hehe no ale mimo wszystko opieka i tak dużo lepsza. ja się w każdym razie czuje tu dużo spokojniejsza w razie pojawienia się jakichkolwiek problemów (które mam nadzieję się nie pojawią)żołądek nadal dokucza. dobrze, że pogoda fajna to sobie pojadę trochę na działeczkę posiedzieć i sprawdzę czy teściu skosił trawkę
 położyłabym się spać ale jak teraz pośpie to nocka będzie z głowy...
  położyłabym się spać ale jak teraz pośpie to nocka będzie z głowy...

Poza tym nam się tu nawet podoba,choć wiadomo żeby realia były inne wolelibyśmy mieszkać w polsce.bo co tu najbardziej dokucza to brak rodziny i przyjaciół.Ale właśnie kupiliśmy dom i mam nadzieję,że będzie dobrze,jak nie będzie gorzej to już sukces
 Poza tym nam się tu nawet podoba,choć wiadomo żeby realia były inne wolelibyśmy mieszkać w polsce.bo co tu najbardziej dokucza to brak rodziny i przyjaciół.Ale właśnie kupiliśmy dom i mam nadzieję,że będzie dobrze,jak nie będzie gorzej to już sukces  

czasami coś mnie zakuje, czasami zaboli ale czy to maleństwo czy nie to niestety nie wiem
  czasami coś mnie zakuje, czasami zaboli ale czy to maleństwo czy nie to niestety nie wiem 
 choć nie u każdego przez zwykły stetoskop słychać - się okaże.
  choć nie u każdego przez zwykły stetoskop słychać - się okaże.