jest ale napewno juz o tym nie mysli
mała ma juz 3 lata i prosze was ale jak dla mnei karmienie 3 latka to juz przesada
wiem że zaraz posypią sie na mnie gromy ale nei podoba mi sie to
To dobre pytanie ale można i zapytać "a co w tym dobrego?", bo w sumie dla tak dużego dziecka niewiele. Dla matki tym bardziej. A uzależnienie dziecka od siebie i piersi też nic dobrego. Moja koleżanka o której tu wspominałam karmiła do 3 lat i jej synek jest owszem bardzo z nią związany ale i ma ogromny problem z nawiązywaniem kontaktów w innymi - zwłaszcza z dziećmi. Moim zdaniem to duża wina tego karmienia bo ta koleżanka przez ten czas wieczorem i w nocy nigdzie nie wyszła bo co będzie jak się mały obudzi i będzie chciał pierś.Co w tym złego?
A no to, że pije mleko od mamy, że jest blisko niej, że czuje bicie jej serca-ta bliskość nigdy potem się nie powtórzy. Ma to bardzo korzystny wpływ na nasze życie emocjonalne, na cale życie. Nie sądzę, że to jak długo karmimy ma wpływ na to, jaki kontakt z innymi ma dziecko. Na taki stan rzeczy ma wpływ to jak je wychowujemy, czy rodzice sa otwarci czy nie, jak sami nawiązują kontakty i oczywiście charakter dziecka."a co w tym dobrego?"
A no to, że pije mleko od mamy, że jest blisko niej, że czuje bicie jej serca-ta bliskość nigdy potem się nie powtórzy. Ma to bardzo korzystny wpływ na nasze życie emocjonalne, na cale życie. Nie sądzę, że to jak długo karmimy ma wpływ na to, jaki kontakt z innymi ma dziecko. Na taki stan rzeczy ma wpływ to jak je wychowujemy, czy rodzice sa otwarci czy nie, jak sami nawiązują kontakty i oczywiście charakter dziecka."a co w tym dobrego?"
Myślę że to zależy od wszystkiego co dotyczy dziecka i naszego zachowania wobec niego.bo to wszystko zależy od wychowania a nie od karmienia piersią:)
Małgorzatka to czemu zdecydowałaś przestać karmić? Jesteś tu chyba jedną z najbardziej zagorzałych "karmicielek" więc skoro uważasz że to daje tyle dobrego i nie pracujesz więc możesz sobie pozwolić na stałą gotowość do tego, mogłaś jeszcze trochę pokarmić mała?A no to, że pije mleko od mamy, że jest blisko niej, że czuje bicie jej serca-ta bliskość nigdy potem się nie powtórzy. Ma to bardzo korzystny wpływ na nasze życie emocjonalne, na cale życie.
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość