Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 lip 2010, 18:52

Witajcie.

Dziś trochę mniejsze upały, większe zachmurzenie i od czasu do czasu trochę popada. Justynka więcej śpi w ciągu dnia, bo już się daje częściowo oddychać ;-)

anetka607, z tym drobiem to jestem w szoku, oczywiście wiem że kurczaki są sztucznie "pędzone" ale nie przypuszczałam że aż takie mogą być konsekwencje :ico_olaboga:
Pani endokrynolog jest całkiem sympatyczna i do rzeczy więc wierzę, że fachowo się zajmie Klarą.

inia1985, mała gaduła Ci rośnie :-D A z siedzeniem to i Justynka sobie coraz lepiej radzi, choć przy upadkach zdarza się jej popłakać, a nie śmiać ;-)

dorotaczekolada - wow ale pięknie Ci już Lenka waży :ico_szoking:
:ico_brawa_01: No i mała gimnastyczka z niej ;-)

geheimnis
, ja też naszej kruszynie śpiewam choć głosu nie mam, ale jej sie podoba bo się uspokaja i często przy tym zasypia :-) Tak więc śpiewać każdy może :ico_brawa_01: Najważniejsze że dziecku odpowiada.
No i barwa dla Natalki za "gadanie" :-) Super, że kanaliki łzowe już sie nie zatykają i zabieg nie jest konieczny :ico_brawa_01:
Współczuję Wam tych problemów z alergią, oby szybko przeszły :ico_sorki:

leona, oby słoiczki z PL zasmakowały Marcelkowi, skoro gotowane mu nie smakuje :ico_sorki: Ja też gotuję tylko z warzyw z działki, bo nigdy nie wiadomo czym były pryskane te w sklepie :ico_noniewiem:

anusiek, spokojnie, dawaj mu po troszeczku, może sie przekona do nowości :ico_sorki: poza tym teraz przy takich upałach to ogólnie dzieci mniej jedzą.

U nas ok, Justynka dzis po raz pierwszy zrobiła kilka chwiejnych kroczków na czworakach do przodu :ico_brawa_01: bo do tej pory zawsze się cofała. Poza tym coraz pewniej siedzi i bardzo chętnie bawi się właśnie w tej pozycji. Karmienie na krzesełku to nie lada wyzwanie, bo rączkami sięga do wszystkiego a najchętniej do pełnej buzi ;-)

[ Dodano: 2010-07-14, 18:53 ]
he he he no to zaczynam 200 stronę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Tak więc :ico_kawa: dla wszystkich

angelaxxx
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

14 lip 2010, 20:13

dobry wieczor
mam nadzieje ze moge sie do Was dopisac

Moj synek ma 5 i pol miesiaca a urodzil sie przez cc 30 stycznia 2010 r. wazyl 3560g i mierzyl 56 cm,
teraz rosnie jak na drozdzach ma juz 73 cm i wazy 10 kg. chetnie pokazalabym zdjecie ale jeszcze nie wiem jak na tym forum

serdecznie pozdrawiamy wszystkie mamusie i calujemy wszystkie maluszki

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2010, 21:48

angelaxxx, witaj :-)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 lip 2010, 07:42

angelaxxx, witaj serdecznie :-)

macie rację dzieczyny nie będę panikować...może za miast zupki sprobuje owoce w ciągu dnia podawać. W każdym razie cyca je jak trzeba także ok.

znowu upał, jejj jak ja mam już dość. Dziś noc koszmarna w domu chyba ze 35 stopni mieliśmy :ico_placzek: totalna załamka. Mały budził się co godzinę a jęczał jeszcze częściej...ehhh ja z wytęsknieniem czekam na jesień - u nas w domu przynajmniej da się wytrzymać.

lecę spać bo mały wstał o 7 ale już padł, poczytam trochę i może też kimnę

angelaxxx
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

15 lip 2010, 08:38

..może za miast zupki sprobuje owoce w ciągu dnia podawać. W każdym razie cyca je jak trzeba także ok.
ja probowalam dawac mojemu maluszkowi zupke jakis miesiac temu ale nie chcial lekarka powiedziala zeby poczekac jeszcze troszke i za jakis czas sprobowac znow. dawalam ze sloiczka bylo bee ugotowalam bylo bee a teraz od kilku dni gotuje i synus zjada wszystko :-D
nowu upał, jejj jak ja mam już dość. Dziś noc koszmarna w domu chyba ze 35 stopni mieliśmy :ico_placzek: totalna załamka. Mały budził się co godzinę a jęczał jeszcze częściej...ehhh ja z wytęsknieniem czekam na jesień - u nas w domu przynajmniej da się wytrzymać.
jej u nas tak samo Marcinek zawsze mi cale nocki przesypial a dzis obudzil sie o 2 i brykal do 3. :ico_szoking:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lip 2010, 09:58

hejka :-)

u nas zapowiada sie kolejny upalny dzionek

Marcel wczoraj pierwszy raz od ponad 5 miesiecy nie usnal o stalej porze a buszowal w lozeczku do 23 :ico_szoking: :ico_oczko:
leona, oby słoiczki z PL zasmakowały Marcelkowi, skoro gotowane mu nie smakuje :ico_sorki:
ja jeszcze mu nie gotowalam :ico_haha_01: od poczatku daje mu tutejsze sloiczki ktore niedawno przestaly mu smakowac, dlatego chce sprobowac polskich obiadkow a jak te nie posmakuja to dopiero sprobuje cos ugotowac :ico_oczko:
Justynka dzis po raz pierwszy zrobiła kilka chwiejnych kroczków na czworakach do przodu
super, Marcel jak na razie unosi pupe ale nie rusza sie

no i siedziec tez nie chce

angelaxxx, witaj, ladnie synus rosnie :ico_brawa_01:

anusiek, ale pisalas ze synus juz jadl ladnie obiadki, to podobnie chyba tak jak u nas
Marcel nie chetnie je ale jakos zje, zazwyczaj dodaje troszke owocka i wtedy zajada :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lip 2010, 10:29

angelaxxx, witaj :-) Synek pięknie Ci rośnie :ico_brawa_01:
Fajnie, że synek przekonał się do jedzonka gotowanego przez Ciebie.

anusiek, u nas też noc upalna, ale nie aż tak. Mieszkam na 4 pietrze, tuz pod dachem, od którego wszystko się nagrzewa, ale to nie poddasze więc okna możemy mieć pootwierane i dzięki temu jakoś się żyje. Strasznie współczuję Wam :ico_sorki:
Co do jedzonka to my też zaczynaliśmy od owoców, na początku kilka łyżek, potem pół słoiczka a teraz cały - to Justynki ulubiony posiłek :-)
ja jeszcze mu nie gotowalam :ico_haha_01:
rozumiem ;-) Sama jestem ciekawa jaka jest różnica między polskimi słoiczkami a tymi zza granicy :ico_noniewiem:
Marcel wczoraj pierwszy raz od ponad 5 miesiecy nie usnal o stalej porze a buszowal w lozeczku do 23 :ico_szoking: :ico_oczko:
u nas podobnie, te upału ostro dają się we znaki naszym maluszkom :ico_olaboga:

Justynka wczoraj wieczorem zdrzemnęła się 30 minut po czym wstała z takim płaczem, ze nic jej uspokoić nie mogło, na chwilę na rękach było ok, a potem od nowa. Nie pomogła wizyta u dziadków, nie pomogło jedzenie, nic. Po godzinie stopniowo było lepiej, wreszcie zjadła trochę owoców, potem kąpiel w wannie i już było ok, grzecznie zjadła mleczko i poszła spać. Nie mam pojęcia o co jej chodziło :ico_noniewiem: Czy to zły sen, czy to przez ten upał....

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lip 2010, 12:40

Sama jestem ciekawa jaka jest różnica między polskimi słoiczkami a tymi zza granicy :ico_noniewiem:
jakiejs duzej roznicy chyba nie ma
chociaz tutaj nie ma zupek a same obiadki
Marcel wlasnie zjadl caly sloiczek rosolku z indyka :-) chyba mu smakowalo bo nie marudzil jak zawsze :ico_oczko:

bylismy tez na miescie i w powrotnej drodze zlapal nas deszcz :ico_olaboga:
a ja ani foli do wozka ani nawet budy :ico_haha_01:
ale pieluszka na glowe i jakos dotarlismy do domu :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

16 lip 2010, 10:29

Hejka :-D

Upałów ciąg dalszy... Moja Lufka od wczoraj strasznie marudna :ico_olaboga: możliwe, że przez ten gorąc, tak jak u Waszych dzieciaczków. Wczoraj wyszedł jej ząbek u góry, i wczoraj pięknie się unosiła na czworaczkach i do tyłu czołgała :ico_oczko: W dodatku usiadła sama - także wczorajszy dzień pełen wrażeń :-D Wika na szczęście ładnie już je obiadki, grudki przestały jej przeszkadzać, także znów widać, że cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Co do nocy, to Wiktoria też zaczęła się budzić... i znów butli się domaga :ico_noniewiem: A zasypia też później, bo koło 22, wcześniej 20-20:30...ehhh. Mam nadzieję, że wróci do dawnych nawyków, bo zaczyna mi brakować wieczornego odpoczynku. :ico_noniewiem:

anetka607, z tymi kurczakami to jakaś masakra. Biedna Klarunia, miejmy nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy :ico_sorki:

geheimnis, super, że z oczkiem się unormowało :-D

leona, ja tak samo jeszcze nie gotowałam Wice, lecimy na słoiczkach. Myślę, że tak wartościowego posiłku sama bym nie ugotowała. Super, że Marcelkowi posmakował rosołek :-D Wika też go bardzo lubi.

anusiek, trzymam kciuki za przyjęcie do tej szkoły językowej :ico_sorki: Pewnie niedługo Piotruś też zacznie ładnie siedzieć. Upałów w mieszkaniu współczuję, u nas na szczęście jest przyjemny chłodek :ico_sorki:

dorotaczekolada, ale duża twoja córcia :-D Moja niby waży o 100 g więcej ale jest o 10 cm dłuższa, także Lenka waży imponująco :ico_brawa_01:
zrobiła kilka chwiejnych kroczków na czworakach do przodu :ico_brawa_01:
super!!! czyli mamy pierwsze raczkujące dzieciątko na naszym wątku :ico_brawa_01:

angelaxxx, witaj, ale twój Marcinek już duży :ico_szoking: O ile się nie mylę, to chyba z naszych dzieciaczków największy :-D

Z takich gorszych wiadomości, to byłam wczoraj u ginekologa i niestety nie jest za dobrze. Mam sporą nadżerkę, w dodatku sączącą się, muszę się tego pozbyć, bo póki ją mam, to nie ma mowy o drugiej ciąży... Ciekawe też jaki będzie wynik cytologii. A we wrześniu chcieliśmy już zacząć ostro działać.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2010, 13:15

Lenka waży imponująco
oj prawda,czuje to jak ja mam nosic :ico_oczko:
moja tez ma ostatnio przedluzone pory zaspiania. pewnie to dlatego ze dlugo jasno no i duzo w dzien spi :ico_noniewiem:
czy wasze maluchy pija cyca w dzien? albo butle z mlekiem?
moja sie przestawila tak ze w dzien wogole cyca nie chce. jak ja przystawiam czasme to cos tam niby possie ale ze 2 lyki i juz koniec, nie interesuje jej to. w nocy sie za to budzi 3 razy i doi nawet po 15 min :ico_olaboga:
w dzien tylko kaszka,owoce,obiadek i butla z woda albo herbatka czy sok :ico_noniewiem:
a ja postanowilam ze pora na zmiany :ico_oczko: jutro jade do kolezanki-ma mi sciac i pofarbowac wlosy. zmiana bedzie drastyczna :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”