Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 lip 2010, 13:38

anetka607, super pozazdrościć figury :-)
mi zostało pół kg więcej :ico_oczko:
no i w biodrach się rozeszłam ciut ale nie jest tak źle :ico_oczko:

inia1985, oj nie jestem taka pewna, nie mam tu mamy, która mogłaby pomóc hmmm jak jeżdżę do rodziców to mam niezły looz. Ktoś pogada z malcem, weźmie na ręce, tak byłoby o wiele łatwiej...tak są plusy i minusy mieszkania blisko z rodzicami ale jak ma się dzieci to chyba więcej tych plusów.
Jakby dzieko nam się "przytrafiło" to pewnie bym była trochę przestraszona - jak sobie poradzę ale cieszyłabym się też niezmiernie.

Helen, też mnie takie zachowanie męża bardzo denerwowało, na szczęście się zmieniło...maluch też nam wczoraj płakał 2 godz i nosiliśmy na zmianę. A dziś znowu zółta woda zamiast kupy :ico_noniewiem: może to rzeczywiście od zębów...

ja już dawno zmieniłam fotelik bo mnie denerwowało że w tym x landerze cały mokry Piotruś był...mamy taki isos neo + do 18 kg z wkładką dla maluchów ale już nie używam... w testach bezpieczeństwa miał 3 na 5, to nie mało, kosztował nas 600 zł.
wiele fotelików nie ma pomimo tych homologacji dobrych wyników w testach. Ostatnio o chicco było głośno bo przy zderzeniu przy prędkości (60km) kto tyle jeździ?? wyrywały się pasy... :ico_szoking: ale normalnie jest w sprzedaży!

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

27 lip 2010, 15:16

anusiek, dzieki za mile slowa :ico_oczko:

Co do zmiany pieluszek,to Zuzka zawsze staje sie super aktywna,maz sie smieje,ze nawet ta druga reka zaczyna wowczas super sie ruszac :ico_oczko:

U nas nocka taka sobie,mala na brzuszku chce pac,a nie moze glowy przekrecic na bok,wiec sie dusi i wkurza i tak caly czas,przekreci sie,dusi i placze,ja ja na plecki a ona znowu na brzuszek itd. Dobrze,ze jeszcze conieco w cycusiach mam,to daje jej i zasypia na boczku ciagnac cycusia :ico_olaboga: Byle do piatku :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 lip 2010, 17:00

ps. dziś mój maluch kończy 7 miesiąc :ico_tort:
Piotruś też śpi na brzuszku ale chyba w tym wieku już nie trzeba dzieci tak pilnować, bo dają radę w razie co przekręcić główkę co??

ehh ciężki dzień, ciągle mały jęczy. Nie mogę go nawet na chwilę zostawić bo zaraz zaczyna płakać.
Bardzo chce stać na nóżkach. Nawet posadzić go nie mogę bo nogi prostuje i tyłek podnosi...
Nie siedzi w dalszym ciągu samodzielnie. Plecy po woli dają o sobie znać...

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

27 lip 2010, 20:36

Helen, u nas bardzo podobnie wyglądają teraz noce. Mąż też się wnerwia, bo nie chcę Wice dawać za każdym razem jak zakwili mleka. A on uważa, że wstaje, bo jest głodna :ico_puknij: Co do wagi, to Wika waży ok. 9300g, także wagowo się mieści. Super, że spacerówka naprawiona :-D Mnie się też wydaje, że już nie trzeba tak bardzo uważać na pozycję, w której śpią nasze maluchy, poradzą sobie.

anetka, ja właśnie też mam coraz większy problem z zakładaniem pieluchy, a później kupka w spodenkach :ico_noniewiem:

anusiek, to mnie zaskoczyłaś tą info. o testach bezpieczeństwa :ico_szoking: Myślałam, że jak już jest certyfikat, to znaczy, że fotelik jest bezpieczny. A więc muszę trochę o tym poczytać. Ja niby jeżdżę ostrożnie, ale zawsze trzeba brać poprawkę na innych, więc lepiej mieć lepszej jakości fotelik. Wszystkiego naj dla Piotrusia :ico_brawa_01: Moja Kruszynka w ogóle nie chce stać :ico_oczko:
,to Zuzka zawsze staje sie super aktywna
identycznie u nas, wszystko ją wtedy interesuje, łącznie ze zdejmowaną pieluchą :ico_oczko:

Wika śpi już od godziny, mam wątpliwości czy to już na noc :ico_noniewiem: Dzien upłynął bardzo miło. Odwiedziła mnie koleżanka i powiedziała, że w naszej miejscowości otwierają bank i będą potrzebować 2 osoby na pół etatu. Muszę się nad tym zastanowić

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

27 lip 2010, 21:20

bo dają radę w razie co przekręcić główkę co??
- no pewnie,pod warunkiem,ze nie maja na sobie kokilki,ktora uniemozliwia im skrecenie glowy w zadna strone :ico_placzek: BYle do piatku :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

anusiek, brawa za 7 miesiac,jutro Zuzka :-D
ok. 9300g,
- wow,moja Zuza do 8 jeszcze nie dobila :ico_szoking:
łącznie ze zdejmowaną pieluchą :ico_oczko:
- a ta zwlaszcza,albo ta czysta juz naszykowana i sie silujemy,bo nie chce oddac :ico_oczko:

Moja gadulka caly dzien spiewa,nie chce jej chwalic ale ostatnio po tym szpitalu totalna odmiana u niej,na rece ja biore tylko do karmienia i usypiania :ico_szoking: Caly dzien lezy na lezaczku i spiewa,byle tylko byl ktos w poblizu.Dzis nawet usnela u meza,posadzil ja za soba na kanpie a sam zaczal grac w FIFE na kompie,oczywiscie glosnosc na full a ona zapatrzona i spiewa,spiewa,spiewa - maz tylko jej chrupki podawal i w pewnym momencie ucichla,odwraca sie a ona spi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985

28 lip 2010, 09:03

Dzisiaj nocka lepsza, Wika ładnie spała, choć bez pobudki na jedzenie ok. 4 się nie obeszło :ico_noniewiem: Wcześniej już nie wstawała, a od jakiegoś czasu znów się domaga :ico_noniewiem:

Jurto wraca moja mama z urlopu i tym samym nadchodzi koniec moich rządów w domu :ico_oczko: A tak fajnie było piec ciasta, gotować, sprzątać, wbrew pozorom bardzo to lubię i jakoś czasu dla Wiki też mi nie brakuje. A jak siedzę z nią całymi dniami u teściów (oni nie pozwalają mi nic robić :ico_puknij: ), to mam wrażenie, że Wika jest taka absorbująca. Widać, że to kwestia organizacji.

iw_rybka, Zuzia widać bardzo dobrze zniosła wszystko, skoro jest taka grzeczna. Oby tak zostało :ico_sorki: A co do wagi to faktycznie Wika jest dość duża. Wczoraj na spacerku spotkałam koleżankę, która ma synka o 6 dni starszego i przy nim wyglądała jakby miała przynajmniej 2-3 miesiące więcej :-)

anetka607

28 lip 2010, 09:59

Piotruś też śpi na brzuszku ale chyba w tym wieku już nie trzeba dzieci tak pilnować, bo dają radę w razie co przekręcić główkę co??
moja tez zaczela tak spac :ico_szoking: a tak nienawidzila na brzuszku :-D
Plecy po woli dają o sobie znać...
wcale sie nie dziwie
to Wika waży ok. 9300g,
wielka :ico_szoking:
a później kupka w spodenkach :ico_noniewiem:
ja zawsza kupke do nocnika lapie, nie wiem jak jest jak mnie nie ma
Muszę się nad tym zastanowić
koniecznie, doswiadczenie masz

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2010, 10:41

u nas dzis masakra..w nocy kilka pobudek na cyca i sok..moje cycki juz nie wyrabiaja,w dzien nie karmie a w nocy czasem czuje ze mala ssie a nic nie leci :ico_olaboga: mala okropna przez te zeby :ico_zly: ciagle marudzi...lezec nie,siedziec nie,jesc nie,pic nie,spac nie :ico_olaboga: masakra...dzis pierwszy raz od bardzo dawna mi sie przsrytala-woda sie obsrala :ico_olaboga:
za oknem leje i jakos tak mi marudniee,nerwowo i zle :ico_placzek:

[ Dodano: 2010-07-28, 10:42 ]
moja wazy prawie tyle co Wika a jest duzo krotsza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 lip 2010, 10:44

choć bez pobudki na jedzenie ok. 4 się nie obeszło
- moja Zuzka tez sie budzi w nocy i to ze 2 -3 razy,a juz bylo tak,ze spala od 20 do 4 rano :ico_zly:
wbrew pozorom bardzo to lubię
- ja tez :ico_sorki:

A tu my stawiamy za 7 miesiac Zuzienki :-D

Obrazek

anetka607

28 lip 2010, 10:45

a w nocy czasem czuje ze mala ssie a nic nie leci
u mnie w nocy to samo :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”