Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2010, 12:13

po pierwsze nie wolno podciągac w ten sposób dziecka
wiem ale podkusiło mnie po przeczytaniu postów ze Zuzia wisni3006, tak juz robi a następnie zaniepokoiłam sie jak Tibby napisała ze Tobiaszek juz sam sie próbuje dźwigać :ico_noniewiem:
Bartuś na brzuszku jak leży bardzo ładnie i długo dźwiga głowę ale tak jak pisałam jak chciałam sprawdzic jak zareaguje chwytając go za nadgarstki to głowa totalnie leci mu do tyłu wiec trochę sie przestraszyłam a ze nie pamiętam jak to było z Julą to zapytałam was

NICOLA_1985

08 sie 2010, 14:46

gozdzik dzieci powinny sie zaczac chwytac siadania dopiero po skonczeniu 6 miesiaca zycia bo wczesniej ich kregosłupy są do tego nieprzygotowane. akurat w tym przypadku" im szybciej" wcale nie oznacza lepiej!
rozwój Bartusia jest adekwatny do jego wieku i nie masz się czym martwic, ja martwie sie tym wlasnie probowaniem podchodzenia do siadu mojego Krystianka i Tibby tez powinna to sobie wziąśc pod lupe, bo jak wczesniej pisalam Krystianek ma nierówno rozłożone napięcie i kto wie czy Tobi tez czasem nie ma cos z napięciem...
niektóre mamy ciesza sie gdy widza ze dziecko majace 3 - 4 miesiace dzwiga sie do siadu i mysla "ale mam silne dziecko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: " a tak naprawde to nie zawsze jest powod do dumy :ico_nienie: tylko do tego zeby z takim dzieckiem skonsultowac sie z rehabilitantem i neurologiem

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

08 sie 2010, 22:10

witam
my jutro wyjeżdżamy na 5 dni mam nadzieje że pogoda nam dopisze i spędzimy miło czas a najbadziej boje sie jak Jasio zniesie wyjazd :ico_noniewiem: mam nadzieje że się zaklimatyzuje w nowym miejscu i odpoczniemy wszyscy :-D

co do dźwigania główki nigdy nie robiła testów Jasiowi ale jak położę go w bujaczku to sam dźwiga główkę i podciąga się do siadania dlatego już zawsze go przypinam :-)

[ Dodano: 2010-08-08, 22:10 ]
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: stawiam za 3 miesiące Jasia

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sie 2010, 07:13

kaczorek, udanego wypoczynku
i Wielki całuski dla Jasia za 3 miesiąc :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 sie 2010, 10:56

co do dźwigania główki nigdy nie robiła testów Jasiowi ale jak położę go w bujaczku to sam dźwiga główkę i podciąga się do siadania dlatego już zawsze go przypinam
ja też swojego malucha muszę przypinac, bo bez tego się skubay zsuwa :ico_haha_01: nonono podnosi do góry i hop na dół :ico_haha_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2010, 09:41

ale tu cisza co sie z wami dzieje dziweczyny??

my czemy na rehabilitantke ciekawe jaka bedzie dzisiejsza wizyta w ogole to musze sie jej zapytac kiedy mozemy przejsc na spacerowke bo gondola juz jest za mala. Mala podlurcza nogi i jak spi to za bardzo raczek nie moze podniejsc do gory bo jest ciasno dobrze ze nasza spacerowka jest cala rozkladana

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2010, 13:54

Wisnia, a jeśli mogę spytać, jaki macie wózek, że gondola jest już za mała ? Mój brat rozgląda się za wózkiem i musi im do pół roku starczyć (zimą! więc koc, kombinezon etc) więc i ja robię rozeznanie :)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

10 sie 2010, 13:55

wisnia3006, ja swojego malucha już od jakiegoś miesiąca, czy dwoch woże w rozłożonej na płasko spacerówce wyłożonej kocykiem, co by miękko Tobik miał. Mały szybko wyrósł z gondolki i żeby nie musiał się kisic w tym wszystkim w te upały co były takie wielkie, to sama wszystko przemieniłam. Nikogo się nie pytałam. Leciałam na czuja i jak mi podpowiadało serducho. I nie żałuję, bo Tobik się cały może wyciągnąc i mu wygodniej niż w gondoli. :ico_sorki:

My dziś po II szczepieniu. Maluch płakał dośc głośno. Cała przychodnia go słyszała :ico_haha_01: Ale na szczęście po kilku przytulaskach mu przeszło :ico_sorki: teraz sobie spiocha a my z mamą mamy czas dla siebie i robimy obiadek.

Dziś też umówiłam się do fryzjera na farbowanie włosów na świeżo przed ślubem, więc w zasadzie wszelkie wizyty mam już poumawiane. :ico_sorki: tylko czekac.

Dostaliśmy od pani pediatry skierowania na wszystkie badania potrzebne do nefrologa i na początku września się za nie zabieramy. Maluch znów musi dostawac Furagin, bo ma jeszcze nieliczne bakterie Coli w moczu :ico_placzek:

Miłego dnia.
U nas zabiegany tydzień się zapowiada. Jutro spokojnie co prawda, ale za to w czw. już lecę na kolejną przymiarkę sukienki :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-08-10, 13:58 ]
Martalka, my mamy jakby co taki wózek:
http://allegro.pl/item1167199265_nowosc ... owane.html

i jak widac tu zamiast takiej typowej gondolki jest taki "śpiworek" dla noworodzia.
ale my szybko go wyjęlismy i Tobik śpi teraz w takiej kombinacji z rozłożonym pod pleckami kocykiem, co by mu było miękko:
Obrazek

[ Dodano: 2010-08-10, 14:00 ]
aaaa, zapomiałam - ważyli mi Tobika dziś i ma 5760g, więc tak jak mówiłam Ogóreczek z niego chudziutki :ico_haha_01: dzieciaczki z czerwca go przerosły wagowo :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2010, 14:57

mamy pozwolenie na wozek spacerowy. Dzis wizyta u neurologa ale juz innego-prywatnie.

Dzis poszlam zlozyc papiery o dyplom zapisalam sie na magistra na uniwerek ciekawe czy sie dostane. a i weszlam do sklepu dla dzieci kupilam malej nowe butelki bo do picia miala aventa i w ogole nie chciala pic a teraz kupilam jej jakas tania za 8 zl i od razu 80 ml wody wypila no i nowa butelke do mleka teraz ma nuka a miala dr brawna- ale ona strasznie smierdzi i niczym ten zapach nie da sie wytepic

Martalka, a co do wozka to mamy x-landera o dokladnie takhttp://allegro.pl/item1181826191_x_lander_xa_2010_niska_cena.htmli

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

12 sie 2010, 00:08

wisnia3006, wystarczyło kupic na allegro smoczki z większą przepustowością i może Zuzka by chętniej piła. Ja tak właśnie zrobiłam. Zamówiłam już dla Tobika nr.2 i specjalny do kaszeczki. Spróbuj, na allegro za 15zł są 3 sztuki.

Wróć do „Przedszkolaczki”