Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 sie 2010, 21:48

anusiek, bardzo fajne zdjęcia, piękna z Ciebie mamusia :-)

graz1974 , witaj :-) Super sprawa z takimi rocznikowymi bliźniakami, choć na pewno będzie Ci ciężko gdy pójdą do szkoły (dwa komplety książek itp

leona, gratuluje ząbka :ico_brawa_01:

Helen, ale pech z tym praniem :ico_olaboga:

Pruedence, to musi świetnie wyglądać gdy Tosia myje Adasia :ico_brawa_01:

Wybaczcie, jestem za bardzo zmęczona, by na wszystko odpisywać :ico_wstydzioch: Dziś o dziwo Justynka zasnęła w niecałą minutę :ico_szoking: Zmęczona już była, chwilkę popłakała ale tak jakby przez sen i była cisza :ico_brawa_01: Strasznie się cieszę że ta metoda skutkuje :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sie 2010, 09:07

anusiek- nie jest to prawda, przepisy są takie, że chorobowe(zwolnienie) jest płatne po 30 dniach nieprzerwanego zatrudnienia, więc albo ten jeden miesiąc wrócisz do pracy i potem pójdziesz na L4 i normalnie dostaniesz pieniądze, bo teraz pewnie masz wychowawczy, albo wrócisz na 1-2 dni i ten pierwszy miesiąc nie będzie płatny(tego na 100% pewna nie jestem) najlepiej zadzwonić do inspekcji pracy albo do nich napisać. Ale ja zaczęłam nową pracę w 9 miesiącu ciąży, a jako, że miałam ciągłąść zatrudnienia bo od poprzedniej umowy upłynął tylko miesiąc, to od razu drugiego dnia zatrudnienia poszłam na zwolnienie pełnopłatne.
Moja koleżanka ta co byłam u nie wczoraj, miała miesiąc wychowawczego po czym wróciła do pracy na 2 dni i znowu poszła na zwolnienie bo udało jej się tak zajśc w ciążę i dostaje normalnie pensje.

U nas Adaś dzisiaj wstał o 6, przed 8 położył się na drzemkę a Tosia jeszcze nie wstała więc myślałam, że dośpie, ale po 5 min zadzwonił telefon :ico_zly: i było już po spaniu, taka estem niewyspana, w ogóle nie mogę spać w nocy, nie mogę się przyzwyczaić do tego chałasu, który mam pod oknami (czytaj auta) bo na wakacjach była cisza i spokój.

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

25 sie 2010, 10:21

hej u mnie chyba kryzys z piersiami mija, bo wczoraj jedna juz byla taka jak przed karmieniem, jeszcze 2 troche twarda ale juz nie boli :ico_sorki:

leona super ze zabek sie przebił :ico_brawa_01:

Pruedence, zazsroszcze ze ci mały tak zasypia bo ja z moja sie musze klasc i jak padnie szybko pierwsza to ja moge cos porobic :ico_olaboga:
(dwa komplety książek itp
przeciwnie bo ksiazki te same tylko cwiczenia mozna dokupic wiec taniej, a teraz z roku na rok sie wszystko zmienia wiec po roku nikt nie wie czy znowu aktualne beda :ico_brawa_01:
Helen, ale pech z tym praniem :ico_olaboga:
ale kicha, ja bym cos powiedziala :ico_zly:
płakała ale tak jakby przez sen i była cisza :ico_brawa_01: Strasznie się cieszę że ta metoda skutkuje
ja nie mam sumienia, wczoraj mala polozylam takimi grochami mi plakala ze po niecalych 10 min zrezygnowalam :ico_placzek: ale w nocy super spala bo tylko 3 razy sie budzila :ico_sorki: a nie z 10 :ico_olaboga: nie wiem co jej jest, sprawdza czy ja jestem obok czy co, lapie mnie za reke i dopiero znowu zasypia
który mam pod oknami (czytaj auta) bo na wakacjach była cisza i spokój.
ja tez musze miec cicho aby zasnac ale u mnie nie ma problemu bo my prawie jak na wsi :-D

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

25 sie 2010, 10:29

graz1974 , witaj Super sprawa z takimi rocznikowymi bliźniakami, choć na pewno będzie Ci ciężko gdy pójdą do szkoły (dwa komplety książek itp
dokładnie tak jak piszeanetka607, raczej będę miała lżej :-) niż mamy co mają dzieci w różnych klasach

Moje dzieci są nauczone spać w hałasie, więc bez problemu auta mogą sobie jeździć, telewizor grać, a nieraz nawet wlączam odkurzacz, no bo przy nich nie raz nie ma jak :-)

Leona - gratuluję ząbka

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sie 2010, 10:51

dzien dobry :-)
moje dziecko ladnie noc przespalo, ale ja czuje sie jakas padnieta, oczy mi sie kleja :ico_noniewiem: moze od zmieniajacego sie cisnienia...

a co do podrecznikow szkolnych, to tutaj wypozycza sie na rok z biblioteki szkolnej, fajne rozwiazanie, bo w PL strasznie sa drogie i tak jak piszecie, zmieniaja sie nie tylko co roku, ale tez w zaleznosci od upodoban nauczyciela :ico_puknij:

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

25 sie 2010, 11:14

A skąd jesteś Helen ?

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sie 2010, 11:18

graz1974, od kilku lat mieszkam w Hamburgu, czyli polnocne Niemcy

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

25 sie 2010, 11:46

Aha

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 sie 2010, 15:11

Pruedence, współczuje nocy :ico_noniewiem: mnie denerwują sąsiedzi pijący i śpiewający na balkonach :ico_placzek:

a to dobrze bo w razie jakiejś wpadki myślałam że zostanę zupełnie bez kasy i tego się trochę bałam a tak w razie co wrócę na 2 dni do pracy i będziemy mogli jakoś ciągnąć...

u nas dzionek ok maluch śpi i bardzo się cieszę bo w końcu mogę coś zjeść...
czy tylko ja tak mam? normalnie nie mam kiedy jeść :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sie 2010, 15:43

U mnie to zawsze brakuje czasu bo jak nie adaś to Tosia coś chce:)

Jezu jak mi się nie chce iść do pracy :ico_placzek: niby mówią o polityce prorodzinnej a tu każą maluchy takie małe zostawiać :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”