lidziasc
Wodzu
Wodzu

25 sie 2010, 22:54

tibby, i jak???
zadowolona????

ciekawe ile razy ja przymierzysz do soboty :ico_haha_01: :-D :ico_oczko:

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

25 sie 2010, 22:55

tibby, to fajnie że już wszystko gotowe, fryzurka fajna taki klasyczny koczek :-)

ja za 7 dni wracam do pracy jestem przerażona jak to będzie najgorzej to z karmienie bo ja cały czas karmie Jasia cyckiem w tym tygodniu wybieram sie na zakupy musze kupić jakieś sztuczne mleczko i butelki, może cos poradzicie dziewczyny? a to po to jak moje mleczko które odciągam od tygodnia nie wystarczy :ico_placzek:. Ciekawa jestem czy będzie chciał pić takie sztuczne :ico_olaboga:. mimo że wracam do pracy to nie zamierzam przestać karmić mam nadzieje że uda mi sie utrzymać pokarm tak do roku życia Jasia, może znacie dziewczyny jakieś kobitki które karmiły i pracowały bo jestem ciekawa jak sobie dały rade? :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

25 sie 2010, 23:07

kaczorek, a nie mozesz wykorzystac do konca macierzynskiego??
i jeszcze zlozyc podanie o te 2 dodatkowe tygodnie???
musisz od poczatku roku wystartowac??

karmienie napewno uda ci sie utrzymac bede ci kibicowala.
ja odciagalam mleczko do 9 mies
a pocieszajace jest to ze niebawem bedziesz mu dawala obiadki i mleczka nie bedzie musial miec tak duzo odciagnietego :ico_sorki:

a probowalas mu juz dawac buteleczke??

kolezanka z innego watku miala klopot bo malutka byla b cycusiowa i niechciala zadnej butelki.
może cos poradzicie dziewczyny?
ja mialam dla Dominiki butelki aventu i mleko bebiko

teraz dla marynki tez mam avent i lovi <lovi dostalam>
mam tez tommee & tippee bo kolezanka mi pozyczyla z odciagaczem ale ona ma taki odpowietrzacz na smoczku i przez ta dziurke sie wylewa jak butelka sie w torbie wywroci.
wiec niepolecam z tego powodu.

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

25 sie 2010, 23:48

a nie mozesz wykorzystac do konca macierzynskiego??
i jeszcze zlozyc podanie o te 2 dodatkowe tygodnie???
mogę ale za te 2 miesiące nie bedę miała do czego wracać bo na moje miejsce przyjmą inną osobę a maja do tego prawa ponieważ umowe o prace mam do 31.08 i jak wrócę 1.09 to będe miała ciągłość :ico_noniewiem:
Dzisiaj dawałam Jasiowi moje mleczko w butelce i ładnie wypił, a mam buteleczkę AVENTE ale małą 125 mil a do karmienia powinna byc chyba większa ? bo ile takie 3-4 miesięczne dziecko pije naraz :ico_noniewiem: ?

[ Dodano: 2010-08-25, 23:51 ]
a dodam jeszcze że nieźle zarabiam :ico_oczko: i szkoda mi zrezygnować z takiej pracy :ico_wstydzioch:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2010, 09:47

kaczorek, dziecko 3-4 miesieczne wypija ok 160 ml tak napisane jest na mleku

tez bym chciala isc do pracy ale niestety nie moge bo nie mam z kim malej zostawic a do zlobka jej nie dam

bylam dzis na badaniach zrobilam morologie ob i badania na tarczyce bo guzki moga byc tez od tego a 3 wrzesnia ide na wycinek czy to nie jest rakowe.nawet nie wiecie jak sie boje

[ Dodano: 2010-08-26, 14:43 ]
no i juz mam wyniki mofologia ok ob tez i tarczyca rowniez kurcze boje sie od czego te guzki

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 sie 2010, 17:15

tibby, i jak???
zadowolona????

ciekawe ile razy ja przymierzysz do soboty
niestety sukienka nie wisi u mnie w mieszkaniu tylko u zaufanej sąsiadki żeby mój M. jej nie mógł zobaczyc, więc nie mam jak jej przymierzac. A poza tym, ponoc im więcej się przymierza sukienkę ślubną przed slubem tym to więcej nieszczęścia przynosi.

kaczorek, trzymam kciuki za utrzymanie laktacji. :ico_sorki:
My używamy butelek dr Browns'a od samego początku. Tobik chętnie z niej pił, bo smoczuś jest sikikonowy i taki mięciutki. Bardziej miękki niż od tych aventowych butelek. Poza tym to też są butle anty-kolkowe.
My musimy kupowac maluchowi Bebilon Pepti ze wzgl na zalecenia lekarskie/poszpitalne. Ale potem nasz przerzucają na zwykły BEBILON.
Aczkolwiek slyszałam, że Bebiko (najtańsze w Biedronce) też jest bardzo dobre.
co do ilości picia to w sumie sprawa indywidualna. Nasz Tobik pija po 120ml czasem podleci pod 140ml ale to nie zawsze. On ma jeszcze dodatkowo zagęszczane melko Nutritonem, bo jest z niego ulewacz straszny :ico_olaboga:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sie 2010, 20:06

kaczorek, mój ma 6 miesięcy i wypija 150ml,bowięcej nie chce.Co do mleczka to jeśli nie m,a alergii ani nie jest obciążony ryzykiem jej wystapienie (wy macie alergię tzn.ty i mąż?) to ja bym kupiła na początek NAN.No chyba,ze możesz zainwestować więcej kasy to Enfamil jest dobry.Może porozmawiaj z pediatrą to ci coś doradzi :) Z karmieniem będzie ci łatiej jak już wprowadzisz stałe pkarmy,bo ilość posiłków cycusiowych się zmniejszy.Mój Filip pół roku skończył i z piersi dostaje w nocy,rano,przed południem i czasem przed drzemką ok.15.00.Do tego deserek i obiadek ze słoiczka.Na noc modyfikowane z kleikiem,bo dłużej spi po nim i potem ik,24.00-1.00 modyfikowane bez kleiku.

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

26 sie 2010, 20:23

z tym karmieniem to chyba zalezy od kobiety... jak sie ma dobra laktacje to mozna karmic 2 razy dziennie i sie utrzyma ale nie kazda tak ma... sa takie kobiety, ktore wracaja do pracy chcac karmic np 3-4 razy jeszcze, dochodzi stres i traca pokarm... Ja tak w sumie za 1 razem mialam wiec licze sie z tym ze i teraz tak byc moze. A bardzo chcialabym karmic jednak z 10 mcy a nawet rok

Co do mleka to ja slyszalam ze najlepszy bebilon i synowi takie dawalam.

Jeszcze raz polecam Wam bardzo pieluchy toujours z lidla :-) sprobujcie

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2010, 20:48

tibby, a nie smierdza ci te butelki? ja wymienilam na nuka bo strasznie smierdzialy i nawet wygotowanie nic nie dalo(moja kolezanka tez tak miala) a w ogole to powiedz mi czy nie potrzebujesz smoczkow do tych butelek mam 2 i do kaszek 2 opakowania

[ Dodano: 2010-08-26, 20:49 ]
aaaa dzis moj maz pojechal do makro na zakupy i kupil pampersy za 2 paczki zaplacil 92 zl starsznie duzo

lidziasc
Wodzu
Wodzu

26 sie 2010, 22:06

za 2 paczki zaplacil 92
to ,u wyszlo po 46 za pazke jak za jumbo to nawet znosna cena bo w rossmanie teraz sa na promocji za 44 wiec niewielka roznica
im więcej się przymierza sukienkę ślubną przed slubem tym to więcej nieszczęścia przynosi.
tego nie slyuszalam a sama przed slubem z 5x przymierzylam w domu :)
szkoda mi zrezygnować z takiej pracy :ico_wstydzioch:
a no to pewnie
wazne ze bedziesz zadowolona a jasiowi napewno nie bedzie sie krzywdowalo.
co do jedzenia to moja z butli kiedys wciela 150 bo tyle odciagnelam i zjadla wszystko.mama mowila ze jak by bylo wiecej to tez by zjadla :ico_szoking:
ale ona pulpecik wiec lubi podjesc :ico_haha_01:

wiec jak zjada ci ladnie z butelki aventu to proponuje kupic taka sama tylko wieksza

a co do mleczka to sama zdecydujesz bo kazdy poleca cos innego hihi :)

a jak jest z witaminkami u waszych maluszkow??????????

Wróć do „Przedszkolaczki”