wiesz... no my tu dopiero rok mieszkamy... w Polsce mieszkalismy wiele lat w moim domu rodzinnym, mamy tam do dyspozycji cale pietro z wylaczeniem pokoju mojego brata, ktory tez tam mieszka, ale poza tym 3 pokoje, duza lazienka i kuchnia na dole, do tego ogrod na peryferiach wroclawia, wlasciwie zylismy sobie w 1 pokoju-tym ktory zawsze byl moj, pozostale to odzysk po moim bracie i po mojej mamie, ktora sie przeniosla na dol, wiec wymagaja remontu, podobnie jak lazienka, ale to nie bylby problem... Moj maz jest tauazysta, do polski chcemy wrocic na pewno tylko nie wiemy kiedy, planujemy otworzyc wlasne studio, wiec mamy plany zwiazane z Polska... ja z reszta nie lubie mieszkac w niemczech na poczatku bylam jakos zafascynowana nowym miejscem, tym, ze mieszkamy w koncu sami, ale teraz jestem tym juz zmeczona, niekonczacym sie uczeniem niemieckiego, brakiem znajomych, mieszkaniem w bloku, tym, ze w niedziele jest wszystko zamknietea macie do czego wracac do PL?
[ Dodano: 2010-08-30, 20:44 ]
widzisz, my za mieszkanie 2.5 zimm kuchnia i lazienka placimy z rachunkami 600e, a tutaj np za 770 sa 4 pokoje http://www.immobilienscout24.de/portal/ ... l=56913288
nie wiem jakie u was sa ceny mieszkan, ale tutaj jest raz, ze drogo raczej, a dwa to ceny sa bardzo zrznicowane, nie wiadomo na co patrzec...