Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 wrz 2010, 15:10

ona sie dlawi a ona liscia probowala pogrysc
no to masz przeboje :) Ale takie właśnie są dzieciaczki. Muszą wszystkiego dotknąć i spróbować. :D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2010, 15:14

bo sa male dlugie i twarde,
no ale nie wiem czy to jest odpowiednia "zabawa" dla takiego maluszka :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Helen, super fotki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Pruedence, super ze Adas grzeczniutki z niania :ico_brawa_01: :ico_oczko:

my po wizycie, Marcel wazy 9470g i ma 75cm :-)
a ten test kontaktowy to strasznie stary test ktory kiedys pomagal wychwycic czy dziecko ma jakies zaburzenia sluchu itp
pani przyciagala uwage malego zabawka a za uchem cicho dzwonila dzwoneczkiem no i prawidlowo dziecko powino odwrocic sie w kierunku dzwieku i tak tez Marcel zrobil :ico_oczko:
no a pozniej prawidlowo wzial od pani zabawke i prawidlowo wsadzil ja do buzi :ico_haha_01: :ico_oczko:

dostalam kilka nowych ksiazeczek do poczytania :ico_oczko:

a co do mycia zabkow to na razie raczej "myc" dla zabawy, zeby dziecko przyzwyczajalo sie do tej czynnosci, i dopiero po roczku zaczac uzywac pasty
a ja wyczytalam cos innego :ico_haha_01: no ale ok :ico_oczko:

nastepna wizyta na 10mc :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-09-06, 15:16 ]
ona sie dlawi a ona liscia probowala pogrysc
no to masz przeboje :) Ale takie właśnie są dzieciaczki. Muszą wszystkiego dotknąć i spróbować. :D
dlatego ja kwiaty ktore mialam na podlodze postawilam na stol bo Marcel tez sie probowal dobierac do listkow a niestety sporo kwiatow jest trujacych :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

06 wrz 2010, 15:24

a przed deserkiem co je??
ok. 7 rano je kaszkę ryżową owocową, a obiad zwykle o 13-tej, tak więc 6 godz. bez jedzenia, ale jak nie chce, to nie będę jej przymuszać, bo to bez sensu. Tak jak piszesz, najwyraźniej nie jest głodna.

Helen, zdjęcia super, Kiara jak malowana, śliczna dziewczynka :-) marzy mi się taki wypad... :030: faktycznie Kiara nie je za wiele, ale wygląda ładnie, dziecko sobie nie da krzywdy zrobić.

graz1974, super, że lepiej się dzieciaczki czują :ico_sorki: A takie ciuszki, to świetna sprawa, ja nie za bardzo mam po kim dostać, zaraz po porodzie miałam po synku kuzynki, ale wiadomo, że dziewczynka nie pochodzi zbyt długo w chłopięcych ciuszkach, ewentualnie po domu.
Adaś dzisiaj był z nianią od 9-13 i było ok, spał przy niej i zjadł ładnie:) idzie ku dobremu!
dobre wieś :-D ci

Patrycja.le, o to Kacperek to spryciula :ico_brawa_01: Czyli to nieprawda, że chłopcy się wolniej rozwijają, wszystko od dziecka zależy :-)
a ona sie dlawi a ona liscia probowala pogrysc :ico_olaboga:
o joj, może powinnaś kwiatki wyżej poustawiać. Dobrze, że nie były to trujące kwiatki...

Wikusia śpi na podwórku, zobaczymy ile tym razem, bo z tej porannej drzemki po 20 min wstała... Coś gorzej śpi moja pociecha, ale to chyba normalne, że nasze dzieciaczki będą coraz mniej spały w dzień.
Zamówiłam Wikusi kilka ciuszków używanych na allegro i fotelik. Jednak ten coneco zenith, bo na te przodujące w testach bezpieczeństwa kaski niestety nie mam... ehhhh... nie myślałam, że kiedyś kasa będzie głównym czynnikiem w wyborze czegokolwiek.

[ Dodano: 2010-09-06, 15:31 ]
no ale nie wiem czy to jest odpowiednia "zabawa" dla takiego maluszka :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
zgadzam się z tym
Marcel wazy 9470g i ma 75cm :-)
pięknie :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2010, 15:32

ok. 7 rano je kaszkę ryżową owocową, a obiad zwykle o 13-tej,
aha myslalam ze ma jeszcze jakis posilek przed obiadem, no jednak to troche godzin jest, no ale jakby byla glodna to by zjadla :ico_oczko: to moze wtedy po prostu wczesniej, kolo 12, daj obiadek :ico_oczko:
ale to chyba normalne, że nasze dzieciaczki będą coraz mniej spały w dzień.
no chyba to normalne bo u nas jest tak samo

inia a daj linka do tego fotelika :ico_sorki:
my wczoraj ogladalismy ale dalej nie wiem na jaki sie zdecydowac
zreszta i tak bedzie trzeba zrobic przymiarke w samochodzie i zobaczyc czy pasuje :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 wrz 2010, 15:33

inia- no niestety kas to odwieczny problem, czasem się zastanawiam jak bym posterowała swoim życiem, gdybym nie musiała przy tym myśleć o kasie.

leona- fajnie, że Marcel przeszedł "test' pozytywnie, no :ico_tort: z okazji 8 miesiąca

Tosia zasnęła po przedszkolu koło 14 i teraz wstała, nie udało mi się jej przeciągnąć bo była zmęczona a i pogoda taka śpiąca, ciągle gdzieś się chmury deszczowe czają.

Adasia uśpiłam przy okazji sama zasnęłam na pół godziny, no ale on jeszcze śpi, ostatnio nie chce tak ładnie zasypiać jak kiedyś chyba że jest bardzo zmęczony, teraz lubi się przytulać do poduszek na naszym łóżku :-D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2010, 15:35

Marcel zasnal, ciekawe ile tym razem pospi
z rana pospal godzinke :ico_oczko:

a ja glodna a pizze bede dopiero robila na wieczor, jak maz wroci :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985

06 wrz 2010, 15:42

leona, ja jej daję obiad jak zamarudzi, czasem jest to o 12, czasem 12:30, czasem chwilkę po 13, także to różnie bywa, ale zawsze w tych okolicach. A fotelik taki zamówiłam: http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-z ... 81069.html kolor sea blue

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2010, 15:46

, ja jej daję obiad jak zamarudzi
ahaa
no wlasnie mialam sie pytac
jak dajecie dzieciom jesc, bo my raczej mamy stale godziny i nie czekam az Marcel bedzie "wolal" ze chce jesc :ico_oczko:

inia fajnie ten fotelik wyglada :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 wrz 2010, 15:49

inia1985, ja właśnie myślę też o tym foteliku. tyko że jeszcze chwilkę się wstrzymuję :) Ale mi bardziej się czerwony podoba

Awatar użytkownika
inia1985

06 wrz 2010, 15:53

leona, ja tylko wieczorną butlę daję jej zaraz po kąpieli, a resztę posiłków jak się "upomni", zawsze jednak godziny są zbliżone. A ten fotelik mam nadzieję, że nie tylko ładny. graz1974 go ma u Szymusia i jest zadowolona, więc może będzie ok.

[ Dodano: 2010-09-06, 15:54 ]
Patrycja.le, no czerwony też fajny, właśnie między tymi dwoma się wahałam

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”