Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 wrz 2010, 09:41

A my dziś do lekarza, Asia o 23 miała 40 stopni, dalam jej następny syropek i zrobiłam jej okłady. Jak na razie nie ma gorączki. Oj biedulka, z choroby znów choroba.

Piszecie, jak to ladnie Wam dzieci raczkują, chodzą przy meblach... a nasza Asia to leń. Dam ją, aby raczkowała, to zaraz siada, rozkładam jej zabawki, to jak coś chce to obróci się kilka razy i już ma zabawkę. Jak trzymam ją za rączki to pięknie stoi i próbuje iśc... chyba dla niej to o wiele za wcześnie

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

09 wrz 2010, 10:01

A my dziś do lekarza, Asia o 23 miała 40 stopni, dalam jej następny syropek i zrobiłam jej okłady. Jak na razie nie ma gorączki. Oj biedulka, z choroby znów choroba.
aby szybko jej przeszlo :ico_sorki:

moja dzisiaj kończy 9 m-cy :ico_tort: a sierotka tez nie raczkuje, ale za to za raczki super smiga, podnosi sie tylko przy mnie, a tak to nie wiem leń czy co :ico_olaboga: i szczypie niemiłosiernie :ico_szoking: dzisiaj rano chciala sie podniesc i zlapala mnie za sutek myslalam ze umre :ico_olaboga:

juz za tydzien w sobote siory wesele :ico_szoking: ale ten czas zlecial a ja jeszcze wlosy musze w tym tyg pofarbowac

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 wrz 2010, 10:14

No to Sto lat dla Klary
My też za tydzień na wesele, ale nie wiem czy pójdziemy... a tak się cieszyłam, że po 2 latach pójdę na jakąś imprezę :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 wrz 2010, 11:11

A my dziś do lekarza, Asia o 23 miała 40 stopni, dalam jej następny syropek i zrobiłam jej okłady. Jak na razie nie ma gorączki.
ojej biedna Asia :ico_olaboga: Daj znać co Ci lekarz powiedział :ico_sorki:
moja dzisiaj kończy 9 m-cy :ico_tort:
wszystkiego najlepszego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a sierotka tez nie raczkuje, ale za to za raczki super smiga, podnosi sie tylko przy mnie, a tak to nie wiem leń czy co
spokojnie, niektóre dzieci późno zaczynają raczkować, albo wcale, a to przecież nie oznacza że z nimi jest coś nie tak :ico_sorki:
juz za tydzien w sobote siory wesele :ico_szoking:
super, to udanej zabawy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
My też za tydzień na wesele, ale nie wiem czy pójdziemy..
może do tego czasu dzieciaczki będą już zdrowe i będziesz mogła pójść :-)

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 wrz 2010, 11:43

Graz- oby to nic poważnego nie było :ico_sorki:

leona- Adaś wczoraj dorwał tez literkę z tych puzzli i sobie całe v wepchałd o buzi, więc je spakowałam do siatki i schowałam, bo cały czas na niego patrzeć się nie da.

Adaś próbuje wstawać ale na razie marnie mu to idzie i zazwyczaj ląduje głową na meblu na którym się podciąga, wczoraj tak wyrył w łazience że ma guza :ico_szoking:

Ja wróciłam z zakupów cotygodniowych, utaskałam się siat, ale uzupełniłam mleko, pieluchy i mnóstwo innych rzeczy. Zaraz idę po Tosię do przedszkola, a jeszcze nie zdążyłam zjeść śniadania. A jak pójdę do pracy to będe musiała z dzieciakami jeździć popołudniami na zakupy, a nie znosze tego bo wtedy jest strasznie dużo ludzi.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

09 wrz 2010, 12:14

cześć Dziewczynki,

Po szczepieniu wszystko gra. Mały waży 8600 tylko, że nie zmierzyli go.
postaram się teraz przeczytać co u Was :-)

[ Dodano: 2010-09-09, 12:32 ]
:ico_tort: dla wszystkich 9 miesięczniaków dużo zdrówka.

Ae Marcel to zdolniacha. Pięknie stoi :ico_szoking: wcześnie chyba zaczął albo mój jakiś leniwy :ico_oczko:
ooo i Natalia też sobie świetnie radzi :ico_brawa_01:
jeju i Wikunia jaka postawa...no pięknie...
kurcze czy tylko mój syn taki leniuszek :ico_szoking:

Asi zdrowia życzę. Mój też zaraz siada, a jak nie daj Boże gdzieś delikatnie puknie głową to jęczy z 15 min i rozpamiętuje...tzn łzy mu nie lecą tylko tak się "żali".
Ręce przed siebie ale boi się ruszyć na przód...albo jak leży na brzuchu to tyłek unosi do góry ale tułów i głowa leży...to ostatnio jego ulubiona pozycja do cycowania :ico_szoking:
za to chętnie by chodził...tylko trzeba go trzymać oczywiście.

dziś przeszedł na czworaka przez moje nogi jak z nim siedziałam na łóżku. Może niedługo załapie...
idę po Tosię do przedszkola, a jeszcze nie zdążyłam zjeść śniadania
też tak często mam. W efekcie zgubiłam już 28 kg po ciąży i mam 52 :-D Dziecko to chyba najlepsza dieta i ćwiczenia nie były potrzebne.

[ Dodano: 2010-09-09, 12:34 ]
ach ps. Dziewczyny straszna ze mnie sierota. Nie pamiętam kiedy @ miałam :ico_szoking:
wydaje mi się że jakoś niedługo powinien być a może już po terminie...
kurcze za dużo na głowie mam... :ico_noniewiem:

no i mam schizę oczywiście... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 wrz 2010, 12:48

Adaś próbuje wstawać ale na razie marnie mu to idzie i zazwyczaj ląduje głową na meblu na którym się podciąga, wczoraj tak wyrył w łazience że ma guza :ico_szoking:
he he he u nas też dziś jest guz ;-) Justynka chciała sprawdzić, czy uda jej się chodzić przy sofie nie ruszając nogami. Efekt, upadek i pokaźny guz. A najlepsze jest to, że mąż był obok i nie zdążył do niej dobiec :ico_olaboga:
Po szczepieniu wszystko gra. Mały waży 8600 tylko, że nie zmierzyli go.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: u nas przy szczepieniu tez nie mierzą :ico_noniewiem:
albo jak leży na brzuchu to tyłek unosi do góry ale tułów i głowa leży.
u nas to ostatnio częsta pozycja do spania :ico_szoking:
dziś przeszedł na czworaka przez moje nogi jak z nim siedziałam na łóżku. Może niedługo załapie...
no na pewno, to tylko kwestia czasu :-)

[ Dodano: 2010-09-09, 12:51 ]
Dziewczyny straszna ze mnie sierota. Nie pamiętam kiedy @ miałam :ico_szoking:
wydaje mi się że jakoś niedługo powinien być a może już po terminie...
spokojnie, poczekaj jeszcze z tydzień, a ja się nie pojawi to może zrób test. Ja też nie pamiętam takich rzeczy, więc zapisuję sobie w komórce ;-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2010, 13:30

ja wlasnie @ mam :ico_oczko: :ico_sorki:
ja sie ciagle nie moge zebrac zeby zrobic i wstawic nowe fotki :ico_wstydzioch:
moja je wszystko..niestety..maz ja nawet chipsami karmi :ico_olaboga:
ale dziewczyna starsznie silna jest. raczkuje juz jak chce choc daleko nie idzie bo jej sie nie chce,nie odchodzi za daleko od jedzenia :ico_haha_01: przy meblach probuje wstawac ale nie zawsze wie jak sie czego zlapac. no i w kolo lozeczka chodzi juz..tylko smiesznie wyglada ma krotkie nozki jakkaczuszka i jeszcze stopy na zewnatrz stawia :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2010, 13:46

wrocilam ze spaceru i zakupow...
nocka nieciekawa, podobnie jak przez caly wczorajszy dzien, cala noc meczyl mnie bol glowy i nadal pozostal :ico_chory: ale ja juz od jakichs 8 lat mam czesto migreny... a do tego Kiara co rusz sie budzila i chciala do cycusia, czyzby kolejny zabek byl w drodze :ico_noniewiem: zasnela spokojnie kolo 8:30 rano i pospala do 11:00

my juz dawno na nogach, obiad juz sie robi
podziwiam, o 9:00 rano :-)
Jak na razie nie ma gorączki.
oby w koncu wyzdrowiala, bidulka
moja dzisiaj kończy 9 m-cy
100 lat :-D
Po szczepieniu wszystko gra. Mały waży 8600
to szczuplaczek :ico_oczko: Kiara wazy nie cale 8,5kg, ale jest na pewno sporo krotsza od Piotrusia
kurcze czy tylko mój syn taki leniuszek
nie tylko :ico_oczko: ja sie nie przejmuje tym, ze Kiara nie raczkuje, bo przeciez niektore dzieci przeskakuja ten etap... a np. corcia szwagra zaczela raczkowac jak miala skonczone 9 miesiecy, a do tego czasu mamy jeszcze miesiac :ico_oczko:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

09 wrz 2010, 14:07

dorotaczekolada, moja tez wiecznie glodna, dzisiaj syn jadl bulke na sniadanie i zgubil okruca ta zaraz zlapala i zjadla :ico_olaboga: a pozniej za smieci sie wziela :ico_puknij:

moja z tych mat gąbczastych tez wyjmuje czesci i gryzie ale jej wybralam takie z duzymi elementami wiec nie polknie, gorzej jak ugryzie kawalek :ico_olaboga:

ale mam senny dzien, a jeszcze godzina pracy mi zostala a tak mi sie nie chce, siedze sama bo stazystka na zwolnieniu

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”