witam,jaki tu ruch się zrobił
moim zdaniem to głupota takie maluchy posyłać do zerówki a potem już od 6 do 1 klasy
czy ja wiem,fajnie,dzieci się nie nudzą a myślę,że dadzą radę.Tu od 4 lat jest pierwsza klasa i fakt ,że lajtowo ale zawsze to zajęcie i w grupie tak lepiej.
No ale
Jadzia wiesz to nie do końca jest tak,że w pl uwsteczniają...tam jest wysoki poziom nauczania i o ile w zerówce czy pierwszej klasie uczą się pisać czytać o tyle później już szybko leci a dzieci są zasypywane zadaniami i ich poziomem.A tu w uk jest właśnie uwstecznianie,tzn niby idą wcześnie do szkoły,uczą się liter i cyfr ale Zuzia już jest w 3 klasie a wciąż uczą się ,że 23 jest mniejsze od 25 ,że 48 jest większe od 39...i takie tam proste rzeczy.Cała podstawówka i chyba w ogóle we wszystkich szkołach poziom nauczania jest daleko w tyle za polską.
Z jednej strony można w pl narzekać,że dzieci mają dużo zajęć i stresu z drugiej strony jakoś się wykształcą a tu na prawdę nie przesadzając niewiele jest mądrych i wykształconych ludzi.
Gdzie nie pójdziesz,czy do banku czy do szpitala czy szkoły można by się czepiać ich wiedzy...
Ja się dziwię,że jakoś ten kraj funkcjonuje
Polska jest na prawdę duzo inteligentniejsza szkoda tylko,że nie umieją tego wykorzystać i wiecznie taka bieda...
justyna25, jej jak ci córcia wyrosła
taką ją maleńką pamiętam z fotek
kwiatunio, a ty jakie ładne masz zdjęcie w avatarze