NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2010, 17:26

joanna1111, dziekuje :-D ale oni juz w kwietniu dostali ode mnie z ROPSu (Regionalny Osrodek Polistyki Spolecznej - wydaja zaswiadczenia, czy ojciec poiera rodzinne na dzieci czy nie) zaswiadczenie, ze on nie pobiera na dziewczynki rodzinnego i wyslali mi pismo, ze musza to przetlumaczyc na niemiecki i wtedy dostane odp. Od tego czasu minely juz ponad 4 mies.

Mozecie mi pomoc napisac küngigung?? Tzn. napisalam, ale zoaczcie czy gramatycznie mi to pasuje, bo musze do przedszkola oddac... bitte :-D

Kündigung Kindergartenplatz

Sehr geehrter Herr Klein,

hiermit kündige ich den Kindergartenplatz meine Kinder Dominika und Paulina Gruszka, geb.08.12.2006 zum 31.10.2010, weil wir in andere Stadt umziehen.

joanna1111
Trzy tysiące lat minęło...

14 wrz 2010, 10:09

NowaSejana poprawnie napisane tylko nie zapomni jeszcze ale to napewno wiesz
Imie Nazwisko Miejscowosc,den data
Adres

Kindergarten
Adres

Kündigung Kindergartenplatz

Sehr geehrter Herr Klein,

hiermit kündige ich den Kindergartenplatz meine Kinder Dominika und Paulina Gruszka, geb. 08.12.2006 zum 31.10.2010, weil wir in andere Stadt umziehen.

Mit freundliche Grüße
Wiesz jak im dostarczylas juz wszystkie pap i poprzetlumaczane to cos w kulki graja bo 4 m-ce to juz tez troche jest,a moze rzeczywiscie przejdziesz sie do adwokata?

Awatar użytkownika
agucha44444
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

14 wrz 2010, 10:26

NowaSejana prosilam mojego meza aby sprawdzil Twoje pismo i jest oki tylko jest jeden blad meiner a Ty napisalas meine a reszta jest poprawnie

u nas wszystko oki wczoraj bylismy pierwszy raz w grupie z Davidkiem aby bawil sie z dziecmi

NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2010, 13:40

agucha44444, o dzieki wielkie...
ta niemiecka gramatyka doprowadza mnie do szalu :ico_zly:

[ Dodano: 2010-09-14, 13:42 ]
Wiesz jak im dostarczylas juz wszystkie pap i poprzetlumaczane to cos w kulki graja bo 4 m-ce to juz tez troche jest,a moze rzeczywiscie przejdziesz sie do adwokata?
dziekuje za pomoc...
wyslalam im w piatek erinerrung i zobacze, jak po tym efektu nie bedzie to smigam do adwokata..

Awatar użytkownika
agucha44444
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

14 wrz 2010, 16:39

NowaSejana nie ma za co ciesze sie,ze moglam pomoc :ico_haha_02:

Bylam wczoraj w tej grupie jak pisalam pierwszy raz przez dwie godz i wszystko bylo oki do pewnego momentu jak David usiadl do stolika z zaczal cos tam bazgrac kredkami pani kazala jemu jedna zostawic a dopiero druga brac on jej nie zrozumial a ona zaczela wyszarpywac jemu te krdedki z reki,a druga sprawa to byl czas drugiego sniadania David nie chcial jesc bawil sie nie wszystkie dzieci jadly kiedy pani chciala jadly jak im przyszla chec,o godz 11 bylo sprzatanie zabawek i siadaly na krzeselkach dzieci (nie wszystkie) i spiewaly pioseke David zobaczyl na stoliku pieczywo chrupie usiadl i zaczal jesc pani jego zawolala aby z nimi spiewal on nie chcial a ta wyrwala jemu chlebek z reki i go posadzila na tym krzeselku a David sie rozplakal
bylam w szoku :ico_szoking: ,ze tak sie ta baba zachowala az mnie zatkalo jutro ide jeszcze raz,ale jak tak zrobi jeszcze raz to juz wiecej nie pojde nie pozwole na takie traktowanie :ico_nienie: :

NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2010, 16:47

agucha44444, no to w szoku jestem :ico_szoking: u nas jak dzieciaczki jedza to jedza wszystkie... a to ze nie zrozumial, blizniaczki tez odrazu nie rozumialy i sie nauczyly. A przedszkole wie jak u niego z niemieckim?

Awatar użytkownika
agucha44444
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

14 wrz 2010, 16:52

NowaSejana to nie jest przedszkole to jest spielgruppe tam jest pare dzieci od drugiego roku zycia i sie bawia a pani ich pilnuje i jeden rodzic ma dyzur a ta baba z taka agresja to zrobila,ze nie wyobrazam sobie co by bylo jakby mnie tam nie bylo

joanna1111

14 wrz 2010, 18:47

agucha44444 szok :ico_szoking: powinnas sie odezwac aby tej baby wiecej tam nie dopuszczali do dzieci :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
agucha44444
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

14 wrz 2010, 19:01

joanna1111 bylam w szoku i mnie zatkalo ta baba tam pacuje i mysle,ze musialabym zlozyc na nia skarge i nie wiadomo czy bym wygrala,ale jest szansa bo widzialy to inne mamy i tez byly w szoku tak jak ja zastanawiam sie czy jest sens aby moje dziecko nadal tam chodzilo bo tam dzieci sie tylko bawia jest plus,ze ma moje dziecko kontakt z innymi dziecmi i lapie slowka,jak pojdzie za rok do przedszkola to nie bylo by problemu z zostawaniem minus jest taki,ze po jakims czasie moglabym zostawic w tej grupie dziecko i isc sobie spokojnie zrobic zakupy,ale jak ta heksa bedzie go szarpac to go nie zostawie samego bo on malo mowi i mi nie powie dlaczego placze sama nie wiem co robic :ico_puknij: :ico_puknij:

joanna1111

15 wrz 2010, 08:40

agucha44444 masz racje chodzi o to aby inne mamy tez wiedzialy co sie dzieje pod ich nieobecnosc z dziecmi.Ale z drugiej strony jak cos sie odezwiesz to lepiej zebys juz nie zostawiala synka bo babsztyl moze jeszcze gozej wyrzywac sie na dziecku :ico_olaboga: Co za baba :ico_olaboga: :ico_zly:

Wróć do „Pozostałe”