Ja również zamierzam rodzić z mężem.
nie wiedzialam co mnie czeka i bylo zuplenie inaczej a teraz oddalabym wiele by nie wiedziec jak to boli....
Ja jestem o tyle w dobrej sytuacji że nie wiem co mnie czeka i póki co jestem pozytywnie nastawiona. Chodzimy do szkoły rodzenia. Dzisiaj oglądaliśmy film "Poród w ekstazie". Kobiety rodziły dzieci w domu np. na tarasie czy w wodzie. Poród w tym filmie przedstawiony był jako niezwykłe uniesienie porównywane nawet do orgazmu.
Ciekawe?
A wy dziewczyny jak wspominacie wasze poprzednie porody?
Dzisiaj przy porządkowaniu dokumentów znalazłam książeczkę mojego męża i byłam w szoku jak zobaczyłam że ważył przy urodzeniu 6450 g i mierzył 80 cm.
Zajrzałam także do swojej i u mnie waga była 3900 i długość 54 cm. Myslę, że nasze dziecko będzie raczej mniejsze bo na ostatnim usg waga była 2050 g. to chyba przez te 6-7 tygodni to maksymalnie przybierze z 1500 g. Poza tym jak kupowałam ubranka dla maluszka to przeważnie na rozmiar 62 wiec mam nadzieje, że dziecko się w nie zmieści.
Dzisiaj u nas w szpitalu dziewczyna urodziła dziecko w 17 tygodniu ciąży i ważyło ono 190 g.
ejustysia
to już lekarz mówił ci że bedziesz miała cesarke? Może tym razem urodzisz naturalnie?
boje sie za to tego jak dam rade z 2 dzieci
na pewno sobie poradzisz, chociaż nie będzie łatwo. Może mikołaj dla odmiany będzie aniołkiem?
[ Dodano: 2010-09-21, 21:27 ]
malgoskab super fotki
ejustysia za 32 tydzien
[ Dodano: 2010-09-21, 22:15 ]
[ Dodano: 2010-09-21, 22:21 ]
To moja fotka z 33 tygodnia. Coś mi marnie wychodzi wstawianie zdjęć na forum. Coś tam widać, ale nie tak dobrze jak u was. Co ja robię nie tak?
[ Dodano: 2010-09-21, 22:22 ]