aniakop, miałabym kilka pytan
jaka metodą byłas rehabilitowana?
czy byłas rehabilitowana codziennie? i do jakiego wieku to trwało?
jak radzisz sobie lewą ręką z pisaniem? bo moja córka tez z przymusu używa lewej ręki do większosci rzeczy a prawą tylko sie wspomaga, czy uczyłas sie pisac lewą ręką dłużej niz wszystkie inne dzieci praworęczne? chciałabym rozpocząc naukę pisania i rysowania i nie wiem kiedy jest najlepszy czas.. na razie córcia tylko gryzmoli ale wiadomo jest jeszcze mała..
chciałabym tez wiedziec jak reagowali na twoją niepełnosprawnosc twoi rówieśnicy w przedszkolu, szkole... dla mnie jako dla matki przykre by było gdyby dzieci były niemiłe dla mojego dziecka z powodu jej niepełnosprawnosci a chciałabym wysłac ją do zwykłej szkoły a nie do integracyjnej i tak samo myśle o przedszkolu... a co ty bys mi poradziła?
u nas integracyjne przedszkole nie ma dobrej renomy, słyszałam od rehabilitanta mojej córki ze to przedszkole ktore jest u nas tylko z nazwy jest integracyjnym a niewiele z integracja ma wspólnego..
jestes juz dorosłą kobietą i chcialabym wiedziec jak u ciebie wygląda sprawa z kręgosłupem prawa ręką i nogą.. czy udało ci się uniknąc skrzywienia kręgosłupa, czy chodzisz w zwykłych butach (nie ortopedycznych czy profilaktycznych) i od jakiego wieku, i czy prawa ręka uzyskała na tyle sprawnosc ze jestes zupełnie niezależna?
z góry dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje ze nie sformułowałam żadnego pytania tak aby Cię uraziło w jakikolwiek sposób