Ciekawe w jaki sposób dotrzeć z takimi interesującymi informacjami do większości naszego społeczeństwa?
Wydawać by się mogło, że temat zdrowia jest najważniejszy. Jak nie wiele trzeba aby poprawić swoją świadomość z tej dziedziny życia. W Polsce statystki nie są zbyt optymistyczne co do właściwego odżywiania się a co dopiero mówić o używaniu suplementów diety. Wiele osób myśli,że łykając syntetyczne witaminy działają prawidłowo dla swojego zdrowia. Nie wiele młodych matek zdaje sobie sprawę ze szkodliwości nadużywania antybiotyków.
W każdej dziedzinie życia spieszymy się. Chcemy natychmiastowych efektów leczenia. A przecież sama nazwa antybiotyk mówi o jego działaniu – anty życie. Są jednak pozytywne zjawiska. Ostatnio rozmawiałem w przychodni zdrowia z młodą mamą. Czekała na wizytę do pediatry ze swoim małym synkiem. Zapytałem, czy synek często choruje? Odpowiedziała,że nie ale jej starsza córeczka znacznie częściej choruje i do tego ma alergię. Co jeszcze powiedziała? Wie pan jak to jest gdy się ma pierwsze dziecko – nie miałam tego doświadczenia co dzisiaj. Pozwoliłam sobie na zbyt częste używanie antybiotyków w przypadku córki. Obecnie stosuję inne metody i wiem,że im mniej antybiotyków tym lepiej.
link usunięty przez obsługę forum