Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2010, 20:06

jaki fajny okrąglutki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: widac ze ciałka nabrał
ja właśnie ważyłam Bartoszka i wazy 8800 tak wiec po odjęciu ciuszków pi razy oko 8500

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2010, 20:17

gozdzik, kawal chlopa juz z Bartusia

a w ogole co sie dzieje z lidziasc bo cos jej dawno nie bylo

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

12 lis 2010, 20:33

Oj tak, przybrał. :ico_olaboga: A przez ten szpital znów się przyzwyczaił, że się go dużo nosi na rękach. :ico_olaboga: Dziś jest strasznie marudny! :ico_zly:
Dobrze, że jutro mąż się nim zajmuje, bo kolejnego marudnego dnia nie zniosę :ico_olaboga:

dziewczyny pewnie wszystkie dzieciaczki leczą, więc nie mają czasu na forum.

[ Dodano: 2010-11-12, 19:33 ]
a przybrał dzięki domowym zupkom babci. nie ma to jak domowe jedzenie. :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2010, 20:39

nie ma to jak domowe jedzenie. :ico_haha_01:
hihi no tak :-D :-D

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2010, 21:04

a tak wam powiem ze nie lubie gotowac a dla malej wrecz odwrotnie

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2010, 22:49

Ja tez gotuje- raz, ze wieksza roznorodnosc... dwa to w tych sloikach dla najmlodszych jest masakrycznie duzo marchwi, ktora zapiera. Poza tym ja gotuje stosownie do preferencji smakowych corki.
Ona uwielbia ziemniaki i buraki :-D syn lubil za to kasze a burakow nie znosil. Kazde dziecko inne :-)

Moja siedzi chociaz tez potrafi sie zachwiac i fiknac wiec poki co samej siedzacej jej nie zostawiam. Syn szybciej jednak troche siedzial ale z drugiej strony Zocha mniej cwiczy. Nie moge jej zostawic na kocu na podlodze tak jak syna bo boje sie, ze brat sie na nia przewroci albo cos bo on z tych biegajacych. Filip mial o tyle lepiej, ze nikt mu nad glowa nie skakal :-D ale z drugiej strony nie mial starszego rodzenstwa, ktore go rozsmieszalo :-)

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

13 lis 2010, 00:39

witam
wisnia3006, super że Zuzi juz przeszło :-)
gozdzik, śliczna foteczka Bartusia juz jest taki duży :-)

Nasz Jasio jakieś 2 dni temu juz sam usiadł w bujaku super to wygląda :-) a jak kładę go na podłogę to kreci się we wszystkie strony i nawet potrafi sie podczołgać kawałek do zabawki :ico_brawa_01: ale ząbków jeszcze nie ma :ico_noniewiem: wyrosną :-)
co do harmonogramu dnia to Jaśko śpi 3 razy w ciagu dnia i je tylko cycusia kiedy chce :-) w tym tygodniu zamierzam wprowadzić mu stały dodatkowy posiłek np obiadek ale zacznę od Kaszki Sinlac z np jabuszkiem mimo to że jest na samym cycu to waży powyżej 9 kilo wiec nie zamierzam spieszyć się ze soczkami i dodatkowym jedzonkiem :ico_noniewiem: muszę porobic mu nowych zdjęć i wrzucić na forum :-D

[ Dodano: 2010-11-13, 12:02 ]
gozdzik, :ico_brawa_01: za ząbki Bartusia :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2010, 16:41

witam
kaczorek, ja bym nie zaczynała od Sinlaca
po pierwsze Jas ma piekną wagę a sinlac niestety jest tuczący
i bardzo słodki
jak sie przyzwyczai do niego może Podkreślam może nie chcieć warzywek które dla takich maluchów wcale nie są przyprawione ale ważne w diecie
Nie mysl sobie ze sie tu wymądrzam czy coś w tym stylu ale Jula miała allergie na mleko krowie i jego pochodne i karmiłam ja właśnie tą kaszką gdy odstawiłam od cycusia bo inne odpadały ze wzgledu właśnie na mleko a na preparacie mlekozastępczym były wstrętne
zaczęła mi szybko przybierać na wadze
Tak wiec pierwsze posiłki zdecydowanie polecam warzywka możesz mu np ugotować brokuła rozgnieść widelcem
ma duzo witamin i nie jest suplementowany sztucznie witaminami .....
jak przestaniesz karmić możesz posiłek zastąpić kaszka
ale na tym etapie z tym Sinlaciem ja bym sie wstrzymała tym bardziej że Jas ma bardzo ładna wage i to na cycolku i to sie chwali oby tak dalej
moja Jula tez tak cudnie przybierała na cycusiu

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

13 lis 2010, 20:42

gozdzik, pewnie masz racje

lidziasc
Wodzu
Wodzu

13 lis 2010, 22:00

hejka

nie zagladalam troche bo w pon Dominiczka miala zabieg na migdalek i dreny w uszkach
we wt juz wrocila do domku jest naprawde bbb dzielna bo ani razu nie zaplakala
maz spal z nia w szpitalu a ja z martynka
teraz staram sie z nia duzo siedziec i bawic bo niechcodzi do przedszkola
pogoda byla fajna to zaliczlysmy tez spacerki :)

Martynka tez juz siedzi coraz ładniej ona lubi sobie zjesc i jest kluseczką :)

mam nadzieje ze juz wszyscy sa zdrowi i ze bedzie spokoj z chorobami :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wisnia dobrze ze nie wyszly zadne bakterie :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Przedszkolaczki”