Chmurkkaa
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

Skurcze przewidujące

15 lis 2010, 12:23

Cześć dziewczyny. Dzisiaj w nocy miałam dziwne uczucie w dole brzucha. Przebudziłam się w nocy i poczułam dziwne napięcie w dole brzucha, które po zmianie pozycji ciała ustąpiło. Czy to są te skurcze przewidujące czy może coś grożnego? Jestem w 30 tygodniu ciążu. Proszę o pilną odpowiedz. Pozdrawiam. :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2010-11-15, 11:25 ]
Sorki dziewczyny pomyliło mi się chodzi mi o skurcze przepowiadajace. Jeszcze raz sorki za błąd. ;)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2010, 12:29

Chmurkkaa, możliwe ze to skurcze przepowiadajace, one potrafią sie zdarzać dosc wcześnie... jeśli ustępują po chwili to możliwe że to właśnie one

radze jednak wspomnieć o tym na następnej wizycie u ginekologa i obserwować jak często się brzuch napina czy stawia? jak długo to trwa? i poinformować lekarza

mal
Wodzu
Wodzu

15 lis 2010, 12:45

Chmurkkaa, przewidujące czy przepowiadające i tak wiadomo o co chodzi :ico_oczko:

tak na pewno to były te skurcze ,jeśli nie pojawiając się zbyt regularnie i w określonym odstępie czasu to spoko,tzn ,że organizm "ćwiczy"czyli po mału przygotowuje sie do porodu a widzę ,ze u ciebie już tak nie wiele zostało,jednak gdyby skurcze pojawiały sie częściej to nie zwlekaj tylko idź do lekarza

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2010, 16:09

powiedziec warto ale jesli to jest nieregularne i niezbyt bolesne napiecie to raczej nie ma sie co martwic

Awatar użytkownika
olala
4000 - letni staruszek

16 lis 2010, 12:19

moim zdaniem to właśnie te skurcze. Jeśli znikają po zmianie pozycji to tak własnie jest. ale przejdź sie na KTG i tam będzie widać czy jakies skurczyki już się zaczęły.
Ja miałam od 35tyg takie skurcze co noc i nawet regularne co 10 minut i jak nad ranem wstawałam to od razu przechodziły. Na KTG zapisywały sie skurcze, ale słabe. Lekarz podczas badania oceni czy przyczyniają się one u ciebie do skracania szyjki i rozwarcia i trzeba temu zaradzic czy jeszcze nie.
A, przypomniało mi sie, mi lekarz mówił, ze mam brać nospe. Jezeli po nospie skurcze przechodzą to są to przepowiadające, Jezeli po pol godzinie nie przejdą no to może to juz być akcja porodowa.

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

17 lis 2010, 09:02

Ja tak miałam 2 dni przed wywołaniem regularne i całą noc nie dawały mi spać a potem rano jak ręką odją gdy poszłam na wywołanie szyjka sie nie skróciła a i rozwarcie miałam 1 cm ,ale tak było juz od miesiąca .
Czy warto powiedzieć? Oczywiście zawsze warto informować lekarza o tym co się z nami dzieje dla naszego spokoju -POWODZENIA!

Awatar użytkownika
Miluśka
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

18 lis 2010, 20:33

ja właśnie z takim bólem byłam u lekarza i już tydzień leżę w szpitalu bo na ktg wyszły regularne skurcze.
a brzuch twardy?napina się?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”