moja wazyla wlasnie 3 kg poltora tygodnia temu az strach dowiedziec sie ile teraz pulpet wazy :)Moje dziecko waży już 3 kg.
mam juz wszystko od jakiegos czasu. torby spakowane od jakich dwoch tygodni. teraz tylko to glupie czekanie... w pt po 15 jestem umowiona z polozna w szpitalu. zobaczymy co mi powiemacie już wszystko kupione dla dzidzi, czy czegoś jeszcze brakuje?
to już od dawna funkcjonuje.Jak byłam w ciąży w 1999r i urodziąłm w 2000r.to położna była u mnie.Jedynie nie wiedziałam,ze w ciąży przychodzą,ale moze jak sie zgłosi taką potrzebę to pewnie przyjdzie.Teraz jak w lutym urodziłam to położna byłą u mnie.Siedziała chyba godzine.Filipa oglądała,patrzyła czy go dobrze do piersi przystawiam.Nawet pytałą czy ma mi szwy zdjać,ale same wyszły (rozpuszczalne) Taka opieka należy sie przez cały połóg czyli 6 tygpdni i musi przyjść tyle razy ile potrzebujesz.Koleżanki położna jeździłą do dziewczyny co tydzień obcinać dziecku paznokcie,bo ona sie bałaa ja jestem zaskoczona. wiedzialyscie ze w PL dziala polozna srodowiskowa? i nawiedza w domu kobiety w ciazy kilka razy i pozniej po porodzie???
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość