askra ja tez mam w Sparkassa i nie nazekam.A to urzadzonko to dobrze zrozumialas zawsze obok bankomatow jest "urzadzonko" skad mozesz wydrukowac Auszüge.Tam mozesz wadrukowane wszystkie operacje przeprowadzone na Twoim koncie,ale teraz tez mozna te Auszüge zrobic w samym bankomacie.Zrob sobie tez Online-Banking to w ogole nie muszisz do banku chodzic tylko wszystko w domu przez kompa.
Jak bedziesz miala problem z przelewami to dawaj do nas
wlasnie dla mnie online banking to podstawa, w PL robilam wszelkie przelewy i placilam rachunki tylko przez neta i teraz nie wyobrazam sobie inaczej. tak samo jak z karta. Niemcy ciagle kochaja gotowke, a ja w PL wszedzie tylko z karta. Ale opcja tego urzadzonka podoba mi sie bardzo, bo nie dorobilam sie drukarki, a czasem potweirdzenie przelewu jest potrzebne.
ja tez karta no w koncu to wygoda a nie z drobnymi wypchanymi w portfelu na zakupy
U was tez taka pogoda.Do poludnia snieg z deszczem i pochmurno a teraz troszke sloneczka Jutro ma byc snieg.Moja juz nie moze sie doczekac.A do niedzieli do -6 w nocy.
A jak tam dekoracje swiateczne juz zrobione?U mnie juz swiatecznie a w sobote bigosiku musze nagotowac juz tez na swieta.Zapraszam na bigosik po polsku
Hej kobietki ja tez chodze z karta do sklepu gotowki mam tez zawsze pare groszy przy sobie
u mnie tez juz sie robi swiatecznie mieszkanko posprzatane,w niedziele ubieramy choinke i ustroimy co nieco lubie ten czas
[ Dodano: 2010-11-25, 13:21 ]
pomalu juz znosze do domu zakupki,ktore moga dluzej polezec a reszte w ostatnim tygodniu kupie Joanna ja tez bede robic bigosik,ale troche pozniej a co jeszcze bedziesz pichcic na swieta dobrego
my od soboty bedziemy juz na swoim mieszkanku, wiec pewnie nim zacznie sie robic swiatecznie to jeszcze to troche potrwa dopiero w przyszlym tyg przyjada firanki z PL, ale mysle, ze do swiat zdarzymy juz przynajmniej rozpakowac kartony i worki
Agucha juz choinka? tak wczesnie? u mnie w domu zawsze sie ubieralo dzien przed wigilia...
NowaSejana do swiat mnostwo czasu:) pewnie spokojnie zdazycie urzadzic wszystko:) tak to bywa, ze czlowiek sie przeraza ogromem paczek, a potem jednak szybciutko idzie:)
askra w Pl jak mieszkalam to tez ubieralismy pare dni przed swietami w De ubieramy w pierwsza niedziele adwentu i wszystko strioimy lubie jak jest tak swiatecznie dlugo pozatym maluszek sie nacieszy NowaSejana fajnie,ze juz na swoim szybko pojdzie z rozpakowywaniem ani sie nie ogladniesz