hejka:) nie pisalyscie za wiele:))
ejustysia sprobuje z tym sokiem marchwiowym, z kupami u nas nieco lepiej Majka probuje sama robic juz od wczoraj
a temp nie mam pojecia bo tez nie mierzylam....
Nie chce sie wtracac ale nie za szybko z tym soczkiem z marchewki??? Przeciez Wasze malenstwa maja 3 tygodnie??? Takie posilki sie wprowadza najszybciej po skonczonym 3 miesiacu. A jezeli sie karmi piersia to dopieru po 5 miesiacu. Ja dopieru pierwszy raz dalam synkowi wczoraj ale on juz ma prawie 4 miesiace. Owszem dalam tylko lyzeczke i dzien przerwy zeby obserwowac czy wszystko ok. Nie wiem ale chyba pediatra sam wam powie ze takie posilki sie wprowadza od 4 miesiaca. Takie malenstwa maja jeszcze delikatne jelitka A z kupkami to nie ma sie czym przejmowac jezeli dziecko przy sztucznym mleczku zrobi po 3 dniach to jest ok. A po karmieniu piersia moze nawet przez tydzien nie robic kupki Zamiast tych soczkow lepiej dawac do picia herbatki albo wode z glukoza. Na pewno jak beda malenstwa wiecej pic to i kupki beda czesciejejustysia sprobuje z tym sokiem marchwiowym,
moj starszy synek pil od 3 tyg, zreszta z zalecenia pediatry, do dzis widze tylko same korzyści tegoNie chce sie wtracac ale nie za szybko z tym soczkiem z marchewki???
po 3 miesiacu to moje dziecko jadlo wiekszosc owocowpo skonczonym 3 miesiacu.
wode z glukoza
tylko bylo moje zdziwienie Tu nie chodzi o to tylko kazde dziecko inne-moze twoim dzieciaczkom to nie zaszkodzi-ale podam moj przyklad-otoz moj Jas ma alergie na mleko krowie od urodzenia. Na mleku nan i bebilon byl tylko 2 tygodnie po nich brzydkie kupki i szpital Potem bebilon pepti po ktorym robil kupki z krwia - bo tak mu te mleczko podraznilo jelitka teraz jest na nutramigenie i jest ok. Dlatego wiem co mnie spotkalo i z tego co mi lekarz mowi ze dzieciom takie pokarmy sie daje od 3 miesiaca a najlepiej od 4 - ze wzgledu na to ze maluch maja delikatny uklad pokarmowy. Moze akurat jest tak ze jednym nie zaszkodzi ale ja bym sie bala podac juz w tych tygodniach cokolwiek. Nie chcialam Cie urazic - ty znasz lepiej swoje dzieci i wiesz co dla nich dobreco z was za matki-
\ednym nie zaszkodzi ale ja bym sie bala podac juz w tych tygodniach cokolwiek
dajemy mu infacol
i sie usmiecha,
Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość