karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 gru 2010, 18:37

spadlamznieba, trzymam mocno kciuki.W szpitalu teraz bedziesz sie czuła bezpieczniej.Powodzenia :-) Będzie dobrze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2010, 00:33

WITAM.
Magda spadłamznieba i ja trzymam za was kciuki &&&&&&&&&&
powodzenia!!!

no tak jak piszecie różnie jest w różnych szpitalach u różnych lekarzy a przecież też u każdej kobiety i z każdym dzieckiem...

ja tam do pępka będe stosować co trzeba czy sobie odchodza czy nie...Zuzi odpadł ładnie a Gabi się paprał a dbałam bardzo i gdybym nie przemywała byłoby gorzej a tak jakoś wygoiło.Różnie to bywa,Zuzi po 7 dniach odpadł a Gabi jeszcze później.

krocze nacinali mi jak już trzeba było,chyba nie tak koniecznie rutynowo,widzieli,że zaczynam pękać a mała zaklinowana...
zła byłam no ale jak trzeba to trzeba,zła byłam bo mówili,że przy skurczu nie boli a mnie bolało jak cholera...ciekawe jak tu będzie no ale wszystko przede mną.
tyle,że ja bez znieczuleń i gazu i bez niczego rodziłam więc wszystkiego byłam bardzo świadoma,przeszłam na własnej skórze :ico_haha_01:

z lewatywą to jest tak,że ja wiem,ze to całkiem normalne dla personelu taka niespodzianka ale dla mnie to jednak krępujące by było...zwłaszcza,że chcę rodzinny,mąż zawsze był przy mnie widział jak malutkie wychodziły i cieszę się,że "wpadki" nie było.No tu tej lewatywy nie stosują więc albo się spalę ze wstydu albo jeszcze coś wymyślę...
Wiem,że to naturalne no ale nie dla mnie :ico_noniewiem:

No a poród też miałam wywoływany z Zuzią ale mi zaaplikowano coś na szyjkę nie żel tylko jakąś tabletkę dali mi ją z rana później zaczęły się skórcze i tak urodziłam po 22.nie trzeba było kroplówki na szczęście,ale miałam masaż szyjki i tą tabletkę ale co to było to nie wiem :ico_noniewiem: no i przebijali mi pęcherz płodowy.7 dni po terminie byłam,nie trzymali dłużej a wody i tak były zielone.
A przy Gabi to już szybko,wody odeszły mi w domu,wypiłam mocną kawę i pojechałam do spzitala :ico_haha_01: za 2 godziny była już Gabi,rozwarcie przysżło szybko.
Ile porodów tyle historii nie?

najważniejsze żeby zakończenie szczęśliwe :ico_oczko:
czego wam i sobie życzę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
spadlamznieba
Trzy tysiące lat minęło...

17 gru 2010, 07:58

czesc dziewczyny,

noc straszna. boli mnie brzuch, przed snem wzielam prysznic dlugi. nie moge spac i tak siedze. te skurcze chyba dalej niereguralne ale tak bolesne ze zwijam sie z bolu. pojawiaja sie co 2,3,5,10 minut i trwaja doslownie pare sekund. caly czas od 20 odchodzi mi czop, to jest nie do pominiecia - po prostu plamie z uplawami. tak jst w moim przypadku...

siedze z kawa. mam strasznie spuchniete oczy, jakbym wyla cala noc :) jestem zmeczona... a to dopiero poczatek! :ico_sorki:

mysle ze dzisiaj urodze.

ten bol to jakas masakra.

Adam to dostal malo co zawalu, latal przy ktg, mowil ze jakies dziwne cyferki sie pojawiaja hahahahaha, do piguly latal co minute pytac "siostro wszystko ok?" a ona zadziwila jego jak i mnie "porod sie zaczal". o cholera... mysle se, przyjechalam na kontrole na ktg a tu takie jajca!

no i do konca tygodnia bede tulic malenka coreczke... nie wierze w to. moje wymarzone dziecko... wazy ok 3200 wg usg, najpiekniejsza moja krolewna. a wczoraj z nia rozmawialam, pytalam kiedy zamierza sie zobaczyc z rodzicami :)

Trzymajcie kciuki prosze, na pewno beda potrzebne, jestem przerazona a zarazem taka podekscytowana. caly czas boli, jak tak dalej pojdzie z tymi skurczami to pojade na ktg zeby upewnic sie ze to nie to bo podpada mi ze tak czesto i dziwnie jakos.

siedze tak sama przy kawie i laptopie, nie chce budzic Adama jeszcze, niech pospi po co ma siedziec i patrzec jak zwijam sie z bolu.

Buziaki!

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 gru 2010, 09:33

spadlamznieba, kciuków nie puszczam i czekam na wieści :)

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 gru 2010, 09:48

mysle ze dzisiaj urodze.
kochana trzymamy mocno kciuki i myslami jestem z Toba i Magda;)
te skurcze chyba dalej niereguralne ale tak bolesne ze zwijam sie z bolu. pojawiaja sie co 2,3,5,10 minut i trwaja doslownie pare sekund. caly czas od 20 odchodzi mi czop, to jest nie do pominiecia - po prostu plamie z uplawami. tak jst w moim przypadku...
no to widac sie zaczelo;) no niestety boli... ale dasz rade Kochana!!! dla mnie znieczuleniem byla mysl ze za niedlugo zobacze moja krolewna;)
"porod sie zaczal"
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no i do konca tygodnia bede tulic malenka coreczke... nie wierze w to. moje wymarzone dziecko... wazy ok 3200 wg usg, najpiekniejsza moja krolewna. a wczoraj z nia rozmawialam, pytalam kiedy zamierza sie zobaczyc z rodzicami :)
to jest jedna z najpiekniejszych chwil w zyciu;) jak mi ja polozyli na brzuchu to plakalasm jak nie wiem... tulilam i niedowierzalam ze to moje malenstwo;) nawet moj maz plakal;) cudne....
Trzymajcie kciuki prosze, na pewno beda potrzebne, jestem przerazona a zarazem taka podekscytowana. caly czas boli, jak tak dalej pojdzie z tymi skurczami to pojade na ktg zeby upewnic sie ze to nie to bo podpada mi ze tak czesto i dziwnie jakos.
ja z Julcia trzymamy za Was mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zyczymy powodzenia!!!!!! napewno bedzie bolalo bo tego sie nie uniknie ale zyczymy aby bylo znosnie!!!!!

Buziaki!!!!!

a my stawiamy za 4 tygodnie;) :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
z lewatywą to jest tak,że ja wiem,ze to całkiem normalne dla personelu taka niespodzianka ale dla mnie to jednak krępujące by było...zwłaszcza,że chcę rodzinny,mąż zawsze był przy mnie widział jak malutkie wychodziły i cieszę się,że "wpadki" nie było.No tu tej lewatywy nie stosują więc albo się spalę ze wstydu albo jeszcze coś wymyślę...
Wiem,że to naturalne no ale nie dla mnie :ico_noniewiem:
wiesz ze ja tego bardziej sie stresowalam niz samego porodu i bolu? ale jakos wczesniej sie zaczelam oczyszczac... a pozniej jak juz byly skurcze to w ogole o tym nie myslalam... to juz nie bylo istotne;) na szczescie nie bylo zadnej niespodzianki ale pewnie nawet jakby sie zdarzyla nie mialabym glowy zeby sie tym stresowac;)
Ile porodów tyle historii nie?
to prawda... mnie wszyscy straszyli wiec nastawilam sie ze bedzie strasznie bolalo i tyle... a poza tym caly czas mnyslalam ze jeszcze tylko troche i bede tulic Julke;) pomagalo;)

[ Dodano: 2010-12-17, 08:51 ]
no i czekamy na wiesci Paulinko!!!!

[ Dodano: 2010-12-17, 15:33 ]
alez tu dzis cisza...
ciekawe jak Paulina i Magda...
ja dzis chyba jade kupic prezent dla Krzysia na swieta;)
i od razu na urodziny bo ma 1 stycznia;)
jak przyjedzie tesciowa to pojade jak nie to innego dnia...

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2010, 00:00

spadlamznieba, jej trzymam kciuki,ciekawa jestem jak tam?

kruszynka05, hm prezenty...za tydzień święta a ja nawet dzieciom jeszcze nic nied kupiłam...w tygodniu już muszę :ico_sorki:

u mnie oki :-)

[ Dodano: 2010-12-17, 23:02 ]
spadlamznieba, co ja widzę...chyba się prezent na rocznicę szykuje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-12-17, 23:05 ]
jej ja właśnie przeczytałam na radosnych ogłoszeniach że już masz maleńką przy sobie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: gratuluję serdecznie!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

18 gru 2010, 07:56

Wiadomosc od Magdy;)

Dzis o 0.25 po ponad dwuch dniach indukowanego porodu przyszedl na świat Piotruś 3362;) 57cm;)

Gratulujemy;)))

[ Dodano: 2010-12-18, 06:58 ]
spadlamznieba ogromne gratulacje Kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2010, 11:42

wow ale nam sie grudnioweczki zdublowaly!!!
cudnie!!! bardzo sie ciesze!!!

Magda i Spadlamznieba ogromnie gratuluje!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2010, 13:33

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: teraz to już po kolei poleci :ico_haha_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 gru 2010, 10:40

Witajcie;)
jak samopoczucia?
Magda przeslala zdjecie Piotrusia;)
[img][img]http://img98.imageshack.us/img98/792/clipimage002qi.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

[ Dodano: 2010-12-20, 09:47 ]
u nas dobrze;)
Julenka swietowala wczoraj ukonczony miesiac;) moja zabka kochana;)
a ogolnie sprzatanie na swieta;)
Krzysiu jeszcze tylko jutro do pracy a pozniej ma urlop;)
pobedziemy troche razem;)

a jak u Was brzucholki? jak sie czujecie?
ktora nastepna do rozpakowania?
Pozdrawiamy i napiszcie cos bo jakos tu pusto...

[ Dodano: 2010-12-20, 10:11 ]
wlasnie zobaczylam ze kolejna grudniuweczka rozpakowana;) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Aniaj serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”