Tibby, mamy taki
http://allegro.pl/inhalator-flaem-nuova ... 20048.html
Nasz był z maseczką dziecięcą gratis. Płaciłam 100zł. Moja kol. też ma taki i też jej się sprawdza.
Zdrówka dla Tobika! Antybiotyk niestety może powodować luźne kupska. No i poza tym flora szpitalna też. Pamiętajcie o osłonowym probiotyku godzinę-dwie po dawce antybiotyku! (podany razem z antyb lub przed nie zadziała jak powinien!) :)
Nicola, wszystkiego najlepszego!!!!
Co do karmienia samą piersią, to na początku, pewnie z kilka mcy, jedzenie dodatkowe nie jest po to by dziecko się najadło, ale by się nauczyło jeść coś innego. Nic na siłę.
Zwłaszcza jak dziecko zdrowe, przybiera nadal w swoim rytmie, to ono już czuje, kiedy powinno zjeść więcej :)
A z ciekawostek, moja kol. karmiła córkę do 1,5 roku właciwie samą piersią, inne jedzonko bardzo chętnie mała jadła, ale tu dwa kęsy, tam łyżeczka czegoś... Po odstawieniu nauka jedzenia innych rzeczy nie poszła w las. Mała je świetnie i chętnie. Myślę, że po prostu jedzenie zawsze było przyjemnoscią, nic na przymus.
Damian też mi długo nie chciał papek jeść, jadł jako tako, ale niewiele, zapijał piersią. Ale jak weszły zupki na mięsnym wywarze, gniecione widelcem, to się zaczęło porządne jedzenie.
Samanta, ten sam filmik oglądałyśmy. Ta pani to właśnie Hanti :D stąd nazwa plecaka
Polecam, spróbuj, zwłaszcza, że Laurka już siedzi :) Super na łażenie po domu, jakiś ogarnianie spraw domowych itd :) I na wiosnę!! byle do wiosny!! Chociaż kocham zimę, ta obecna jakoś mi w kość daje

Ja ten plecak już z Damianem trenowałam, potem zaprzestałam bo zaszłam w ciążę, a jednak nosić się bałam wtedy.
Chciałam się nauczyć też plecaka prostego, ale no way, nie umiem. Może znajoma mnie nauczy :D
Nicola ma rację, faktycznie młodziutko wyglądasz :) Ale przecież 29 to młody wiek jest!!!
I po świętach. Miło było