Awatar użytkownika
grazka1980
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

znieczulenie elle tens - działa?

18 sty 2011, 16:09

dziewczyny mam pytanie.

wiem ze zgodnie z regulaminem forum nie mozna wzucac linkow ani nic ale mam pilne pytanie.

widzialam ostatnio w m jak mama reklame tego urzadzenia elle tens i czytalam o nim co nieco na stronie producenta na innych forach ale chcialabym wiedziec czy moze ktoras z was z tego korzystala przy porodzie?

moze napisalybyscie pare slow o tym?

mazy mi sie porod naturalny ale bolu sie bardzo boje. do porodu mam jeszcze troche ale wypadaloby zaczac myslec o takich rzeczach.

a ponoc to urzadzenie jest stosowane przez jakas profesor-ginekolog? dziewczyny help!

[ Dodano: 2011-01-18, 15:10 ]
a i sorasy jesli dalam to do zlego dzialu.... prosze wtedy moderatora o przeniesienie. szukalam info o tens na forum przez 'szukaj' ale nie znalazlam...

elibell
4000 - letni staruszek

18 sty 2011, 21:15

nie znam tej metody, zanaczy czytałam o tym i wiem że w Wielkiej Brytanie stosowana ale ja z niej nie korzystałam, ale czytając nie brzmi źle, zwłaszcza jak boisz się bólu to na pewno nie zaszkodzi - ja miałam gaz na poczatek i tym razem tez chce gaz:)

stokrotka158
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

znieczulenie elle tens - działa?

18 kwie 2012, 15:17

Znam tę metodę, ponieważ sama ją stosowałam. Oczywiście ból był odczuwalny, ale zdecydowanie w mniejszym stopniu ( wiem, bo mam porównanie z moim pierwszym porodem bez tego urządzenia). Polecam przyszłym mamom, które boją się metod farmakologicznych i ich skutków. Elektrostymulacja jest całkowicie bezpieczna. :719:

Pati1985
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

Re: znieczulenie elle tens - działa?

13 sie 2013, 10:48

też słyszałam o Tensach, działa niby, ja chyba sobie kupię lub wuypożyczę... skoro uśmierza ból choc w malym stopniu czemu by nie spróbowac...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”