Agateczka
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

Opieka nad noworodkiem ;)

25 sty 2011, 17:09

Postanowilam zalozyc watek w ktorym doswiadczone mamusie beda mogly dzielic sie radami na temat opieki i pielegnacji swoich nowonarodzonych pociech. Mysle ze wiele niedoswiadczonych mam z tego skorzysta
Ja wlasnie oczekuje mojego dzieciatka. Co prawda zostalo jeszcze kilka miesiacy do narodzin ale juz dowiaduje sie na temat pielegnacji nowonarodzonego dziecka. To taka malutka i delikatna istotka ze czasami przeraza mnie ze moglabym ja niechcacy skrzywdzic przez nieodpowiednie obchodzenie sie z nia.
Dlatego zachecam doswiadczone mamy aby udzielaly mi wszelkich rad na temat kąpania, przewijania, karmienia, spacerowania, ubierania itd ;)

elibell
4000 - letni staruszek

25 sty 2011, 22:34

instynkt macierzyński robi swoje, ja nie miałam nikogo do pomocy, w szpitalu byłam tyle co rodziłam i jedną noc, a w domu tylko ja i mąż i wszystkiego uczyliśmy się sami dlatego uważam że instynkt macierzyński jest najwazniejszy, nie zrobisz krzywdy dziecku, szybciej za luźno pieluszkę założysz jak cos zrobisz maleństwu:)

Wróć do „Kącik dla rodziców”