Cześć. Mam bardzo wysuszoną cerę, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez makijażu. Nie wiem tylko jakiego użyć krem pod makijaż, aby się na nim nie "rozpływał"...
Hej! Najważniejsze, żeby cera była odpowiednio nawilżona, stąd zrezygnowałam z podkładów i postawiłam na kremy nawilżające. Niestety wiele kremów wywyołuje u mnie jakaś dziwną alegrie- czerwone plamki. Ale w aptece pani farmaceutka poleciła mi krem Siquens- do cery suche i wrażliwej. Normalnie na niego nakładam makijaż i nc się z nim nie dzieje...
Ja używam zawsze kremu nawilżającego i nigdy mi makijaż nie spływa. też mam suchą skórę i nie wyobrażam sobie, żebym mogła nałożyć podkład bez kremu wcześniej
Ja używam swojego ulubionego kremu nawilżającego od Iwostinu, ale żeby być pewną że makijaż będzie się trzymał nakładam jeszcze potem bazę artdeco pod makijaż. Myślę to to optymalne rozwiązanie, bo faktycznie cały dzień potem wygląda dobrze.
Ja też mam wrażenie, że to też zależy jaki potem podkład nakładamy na twarz. Na np. przy płynnym podkładzie z artdeco używam zwykłego kremu z ziaji i jest dobrze. Ale miałam podkłady które lekko wysuszały mi cerę i musiałam juz postawić na coś bardziej nawilżajągo - intenswnie.