mal
Wodzu
Wodzu

15 paź 2010, 20:33

dziewczyny gdzie was wywiało :ico_sorki:

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

16 paź 2010, 11:04

Pewnie przy piecu siedzą :ico_haha_01:

Od wczoraj pada u nas, jest wstrętnie. Mało mnie na kompie, bo jak można się domyślić... muszę pilnować moich rozrabiaków

mal
Wodzu
Wodzu

16 paź 2010, 17:12

graz1974, no tak jak maja taka pogodę co ty to się nie dziwie :ico_haha_01: u mnie dziś zimno było ale potem było w miarę ciepło :ico_oczko:

no tak tak małe dzieci trzeba się nimi zająć ,bo moja to sama się sobą już zajmie ,pewnie ,że lubi nasze towarzystwo ale kto tego nie lubi :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

03 lis 2010, 12:01

Cześć
sorki, ale nawet nie mam czasu na pisanie... dzieci tak szaleją, że rzadko teraz siedzę na kompie.
Szymuś coraś śliczniej mówi i jest chętny do nauki literek. Właśnie siostra kupiła mi takie na magnez na lodówkę, niech się bawi i dała mu ksiązki do pierwszej klasy...
no, oczywiście nie będę go zmuszać do nauki :-D
Nadal chętnie siada na nocniku, ale bez efektu ...
Codziennie chodzimy na spacerki, dzieci od razu idą spać.
Asia coraz częściej odrywa się od mebli, ale od razu pupa jej się trzęsie, wygląda to komicznie. Jest taka szczęśliwa jak ją się prowadzi.
Ostatnio czesto budziła się w nocy, więc postanowiłam ją tego oduczyć i zamiast cyca dostaje butelkę z herbatką. Oj, były krzyki, ale na druga noc obudziła się tylko 1 raz :ico_brawa_01: i jak na razie tak jest.

Awatar użytkownika
spadlamznieba
Trzy tysiące lat minęło...

03 lis 2010, 20:53

zamiast cyca dostaje butelkę z herbatką. Oj, były krzyki, ale na druga noc obudziła się tylko 1 raz i jak na razie tak jest.
ja też tak będę robić, czyli w nocy herbatka zamiast cycuszka. ponoc to fantastycznie uczy maleństwo a przede wszystkim noce są spokojniejsze

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 lis 2010, 11:57

Oj, to działało na chwilę :ico_placzek: teraz rękami siłą odpycha butelkę i żada cyca!!! Jak mam ją oduczyć, doradzcie coś

barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

07 lis 2010, 17:06

Graz czy Asia często budzi się na tego cycusia w nocy.
Dzieci karmione piersią często żądają jej ze względu na potrzebę bliskości
Jesli chcesz mieć spokojniejsze noce a nie masz zamiaru całkowicie odstawić Asi od piersi to na kolacje daj jej jakąś kaszkę a przed samym spaniem przystaw ją do piersi - napije sie popieści sie z tobą i nocka powinna być spokojniejsza. Choć różnie bywa moja Ola budziła sie w nocy do 2 lat bo Karolek popłakiwał i dyrmał cyca to ona musiała mieć mleczko

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

04 gru 2010, 15:18

Asia ostatnio budzi się po 3 razy. Przed spaniem dostaje kaszę. Kiedyś przesypiała całe noce, ale to zaczęło sie od tego wirusa co dzieci mają i tak się ciągnie, budzi się, od razu na równe nogi i płacze. Nakarmię ją i idzie dalej spać

[ Dodano: 2010-11-09, 16:02 ]
A moja Asia... rośnie jak na droźdżach, szaleje raczkując, nadal tylko chodzi przy meblach

Tak lubi czytać:

Obrazek

Na spacerku;

Obrazek

Doczekałam się
Dziś Szymuś przyleciał z drugiego pokoju, objął mnie i powiedział : KOCHAM
:00: :00: :00:
Wczoraj przyleciał i mówi: Dada, Dada inna

zaglądam, a tam kupka, potem jeszcze to raz powtórzył
niestety na nocniku może cały dzien siedzien i nic nie zrobi, a jak tylko nałoży się pampersa to zaraz pełny... no cóz jeszcze nie jego czas

Coraz ładniej mówi, normalnie można się z nim dogadać. Świetnie opowiada co jest w bajce, zna bajki 'na pamięc"

A tu kilka fotek:

nowa-stara zabawka, mata:

Obrazek
tak staje jak robię zdjęcia:

ObrazekObrazek

A tak lubi zasypiać - zawsze w dziwnym miejscach, pozach:

ObrazekObrazek

Jeśli chodzi o relacje z Asią, to bez zmian... kocha ja bo to widać i słychać, non stop Asia i Asia, ale jak Asia chce się bawić zabawkami, zaraz jej wyrywa, jak coś nie po jego myśli, to ją przewraca lub bije..
Ale i są chwile, że bawią się ze sobą, ganiają po podłodze, że aż milo popatrzeć

http://grazyna1974.wrzuta.pl/film/1NAQn ... armie_asie

[ Dodano: 2010-11-16, 11:13 ]
A ja wczoraj skorzystałam z przepięknej pogody i byłam z dziećmi od rana na dworze. A dziś... cały czas pada :-)
Wczoraj miałam wizytę z Asią u lekarza, bo ostatnio ma straszne zatwardzenia (bez innych dolegliwości) i te kulki odpażają jej pupkę. Dostała syropek i maść i mamy robić nasiadówkę w kalii. Syropek to jakieś cudo, po 1 dawce Asia po 2 godzinach zrobiła cały pampers kupki... i spała aż do 4.00. Pierwszy raz od chyba 3 miesięcy. Nie mam pojęcia od czego ta kupka, w jej diecie nic nie zmieniałam je to co my. Dawałam jej jabłka, a teraz w necie czytam, że u niektórych dzieci właśnie działa odwrotnie i zatwardza.
Szymusiowi kupiłam klocki z literkami - narazie bawi się, ale u niego to wszystko na chwilę :ico_sorki: już widzę, że naklejki zdziera.
Co za tandety robią.

[ Dodano: 2010-12-04, 14:01 ]
Coś tu nikt nie zagląda.
U nas w nocy -22 stopni, a teraz pełne słonko i -7, ale na dwór nie pójdziemy bo znów jakiś wstrętny katar się przyplątał, z nosa leci sama woda... ale mamy lekarstwa, więc już się kurujemy.
Szymon nadal ma lamblie, więc dostaliśmy tym razem tabletki... ale nie chce ich, bo maja metaliczny smak, taki okropny, próbowałam wszystkich sposobów - nie pójdzie, więc wczoraj byłam po syropek. No i cała rodzina ma brac te tabletki na lamblie.
Od czwartku Asia nie je cyca.... w sumie z musu musiałam odstawić ostatecznie, bo przy tych tabletkach na lamblie co teraz bierzemy nie można karmić.
Jak ją odstawić pomogła mi Pediatra i moja mama. Asia zawsze spała w nocy, tylko jak miała tamtego wirusa, zaczęła się budzić w nocy kilka razy i tak miałam do tej pory. Więc pediatra powiedziała, że to tylko chęć przytulenia się, więc wystarczy czymś kwaśnym posmarować brodawki. Wypisała mi lekarstwo co jest bardzo gorzkie i miałam tym sparować. Ale moja mama poleciła zamiast tego wysmarować cytryną i..... pomogło. Przed zasnięciem polizała, popłakała... ale później zasnęła, w nocy pobudka i znów kwaśny cyc, płacz niesamowity... mówiłam do niej, że mleczko się zepsuło, że nie ma już mleczka i tylko kaszka będzie... no i zrobiłam jej ową kaszkę o godz. 4... poszła spać
Zobaczymy jak miną następne nocki

krolowanocy
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

27 lut 2011, 11:14

Uważam, ze to własnie dobrze, ze pomiędzy dziecmi nie ma zbyt dużej różnicy wiekowej. Ja zawsze marzyłam żeby mieć dwójkę z rónica maks dwa lata.

elibell
4000 - letni staruszek

28 lut 2011, 07:50

Hej u mnie będzie różnica 2 lat między dziećmi i już jestem przerażona tym faktem, że jedno małe i drugie jeszcze mniejsze, ale trzeba będzie sobie jakoś poradzić, pierwsze dni mogą być cieżkie w sumie od chwili porodu bo nie chcę jechac do szpitala sama, a nie mamy nikogo z rodziny tutaj by z małą został, ale koleżanka się zaoferowała, że niezależnie od pory dnia i nocy weźmie Młodą do siebie. I na szczęście jeżeli powikłań nie ma to szybciuteńko wychodzi się do domu bo już na następny dzień a nawet i w ten sam jeżli raniutko się urodzi.
ale z drugiej strony cieszę się z tak małej róznicy wieku, choć w pierwszych planach był tylko rok, ale ja nie byłam pewna na ten krok, do tego 30 lat to tak dobrze na drugie dziecię:)

Wróć do „Kącik dla rodziców”