Synus na szczesie kopusia od czsu do czsu ale zaczelam sobie czytac o gestozie ,wysokim cisnieniu ,odklejeniu lozyska... masakra !!!bo ja mialam ostatnio cisnienie 148/77 ...lece zraz kupic sprzet do mierzenia cisnienia w domu!!! I wogole jakos mi sie ciezej te pare ostatnich dni oddycha...Aj zaczynam panikowac!!!
dobrze ze mam w srode wizyte ...moze dotrwam i nie zwariuje do tego czasu.
[ Dodano: 2011-03-07, 08:15 ]
Agusia22 za 36 tydzien ale fajnie ...juz tak malutko zostalo!!!
[ Dodano: 2011-03-07, 08:32 ]
A moze to jednak normalne???Taki artykul znalazlam
Dno macicy osiąga swój szczytowy punkt. Znajduje się nieco poniżej mostka. Przez to możesz mieć poczucie, jakby macica nie mieściła się już w jamie brzusznej. Ucisk na przeponę, może powodować znaczne utrudnienia w oddychaniu i ból w okolicy żeber. W tym czasie płód otacza maksymalna ilość wód płodowych.
i jezszce taki fragmencik o tych slabszych ruchach dzidzi bo chyba wszystkie sie martwimy:
Zwróć uwagę na aktywność dziecka, jego ruchy powinnaś odczuwać codziennie, chociaż będą one już dużo słabsze.
[ Dodano: 2011-03-07, 08:34 ]
A to bylo w rubryce Pamietaj:
żeby mieć spakowaną torbę do szpitala
Plan dnia na dzis
[ Dodano: 2011-03-07, 08:38 ]
tak myslalam o tym uciskaniu macicy na zebra...nawet ma to sens bo mi sie wydaje ze brzuch mi zjechal bo w dzien nie boli tak strasznie ten bok/zebro tylko wlasnie rano jakl wstane i oddycha mi sie trudno jak leze np. na sofie ...wiec widac w nocy niunio uciska mi tu gore strasznie zwlaszcza ze ma glowke ciezka u gory i ani jemu ani mi nie jest w tej sytuacji wygodnie...