Markotka umów się z położną ona też Ci to powie już teraz. Dowiedz się czy w tej szkole, do której chcesz iść są zajęcia gimnastyczne bo nie każda może brać w nich udział.Chociażby dlatego, że ostatnio zmieniły się zasady pielęgnacji noworodka i chciałabym posłuchać opinii położnej, poza tym może dowiem się czegoś, czego jeszcze nie wiem.
wlasnie u nas w klinice jest jeszcze opcja zeby chodzic na taki "kurs" jakby dodatkowo, potem jeszcze szkoła karmienia piersią, pomoc w tym itd...Chociażby dlatego, że ostatnio zmieniły się zasady pielęgnacji noworodka i chciałabym posłuchać opinii położnej, poza tym może dowiem się czegoś, czego jeszcze nie wiem.
To zależy od miejscowości- bezpłatne szkoły są najczęściej przy szpitalach. Warunek wyrażenie chęci rodzenia w danym szpitalu i/lub lekarz prowadzący z tego szpitala.Tak jest u mnie, nie wiem jak w innych miastach. U mnie nie ma znaczenia ile lat ma rodząca, nikt o to nie pyta, wymagają tylko zaświadczenia od lekarza że nie ma przeciwwskazań.a czy każda szkoła rodzenia jest płatna ?
jak to z tym jest ?
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość