tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

19 mar 2011, 16:05

Aneta11 za 39 tydzien :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
np mozemy robic zaklady z rezta dziewczyn ktora z was Ty czy Aniaaa bedzie pierwsza :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-03-19, 15:14 ]
Wiem Aga216 i Aniaaa ze tak jest jak piszecie ze nonono tez u gory twarda i kuksance tez w jedno miejsce dostajecie ale mi bardziej chodzilo o to ze od ostatniej wizyty u poloznej w zeszlym tygodniu -gdzie maly wg niej byl glowka do gory nie czuje nic inaczej w brzuchu !!! Jest dokladnie tak samo jak bylo dlatego mysle ze synek sie nie przekrecil ...Ale mam znow wizyte u poloznej w poniedzialek i usg w piatek zeby na 100% potwierdzic pozycje malucha!!!

a co do sluzu to ze mnie tak lecialo kolo 20 tygodnia bo wyladowalam wtedy na 1 dzien w szpitalu i tez pobierali ode mnie bo bylo podejrzenie ze to wody sie sacza...ale to tylko sluz byl na szczescie :ico_sorki: ale rzeczywiscie jak wstalam z tej kozetki na ktorej mi pobierali to zostala mokra plama :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2011-03-19, 15:22 ]
moja znajoma też tak miała,
moja kumpela sie podlamala i powiedziala ze teraz to by sama sie upierala na cc!!! bo przez to ze ja zle zszyli i jakos za wczesnie ta cala krew sie zebrala i jak zaczela napierac to ona mowi ze gorszy bol niz porod i musieli ja jeszc ze raz rozpruc i pozszywac i teraz 11miesiecy od produ znow ja na operacje wzieli bo ona caly czas w bolu i znow ja rozcinalli zeby poprawic!!!!horror !!!a efektow na razie wielkich nie ma... no nic tylko trzymac kciuki zeby nikomu sie cos takiego nie przydarzylo!!!

Mnie tez troche przerazaja te porodowki tutaj bo naprawde maja zla renome i wiekszosc polskich pacjentek jest niezadowolona i czuje sie zaniedbana!!! Bo czasem jedna polozna lata na kilka rodzacych ...a i polozna to nie doktor i jakos tak mniej bezpiecznie sie czuje z mniej wykwalifikowanym personelem !!! poza tym oni tu duzo rzeczy" na slepo" robia ...tak jak ta cala ciaz bez jednego nawet badania ginekologicznego :ico_olaboga:

[ Dodano: 2011-03-19, 16:05 ]
i zadnego ktg...a przez cala ciaze ma sie 2usg...a wizyty raz na 6 tygodnii i chyba ze 2 badania krwi... :ico_olaboga: i np ta polozna ktora widzialm na samym poczatku ledwo po angielsku mowila... :ico_szoking:

Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

19 mar 2011, 19:25

eh ja tez sie nasłuchalam o tych porodach ale nie mysle o tym bo bym zwariowała
ja przez caly tydzien taka przymulona jestem tez pada czesto deszcz i nic sie nie chce ;/
wczoraj dzisiaj i jutro w szkole od rana do pozna musialam latac za wpisami do indeksu bo juz po terminie a nie wszyscy nauczyciele w szkole byli ale wkoncu pozałatwiałam co mialam i głowa lzejsza uffff
nowasejano to malutka juz duza mi tez ginekolog powiedzial ze dzidzia bedzie duza gdzies 3tyg temu miala ok 2900 a wiec teraz tez juz pewno ponad 3kg ma ale sie nie martwie ja jak sie urodzilam wazylam 3750 i mama mowi ze nawet nie poczula kiedy a siostra miala zaledwie 2700 i tak sie nameczyła a wiec to nie ma chyba az takiego znaczenia kazdy porod inny ;)
ja wizyte teraz mam miec 29 i badanie krwi moczu i śluzu
a tez czuje z prawej strony jak mala sie wyciaga nozke a z lewej głowke albo dupke chyba ale kieruje sie glowka ku dołowi bo gin mowil ze jest dobrze ulozona
nnapewno wkrotce ktoras urodzi juz tak bliso a pamietam jak nie dawno co sie dowiedzialam ze jestem w ciazy ;)))
pozdrawiam i zycze wam tez udanego weekendu :-)

agusia22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 mar 2011, 19:25

aneta11, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 39 tydzien

tabogucka, nie ciekawie u Was z opieka nad ciezarna.Nie dziwie Ci sie ze tak wszystko przezywasz.
A co do ktg to ja tez jeszcze ani razu nie mialam i bede miala dopiero w dzien terminu jak do tego czasu nie urodze.

To moze przez ta pelnie cos sie ruszy bo dawno zadna nie rodzila :ico_noniewiem: :ico_haha_01:

tabogucka

19 mar 2011, 20:00

No :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: do roboty...pierwsza powinna byc Aneta11 ale jak ktoras ma ochote wskoczyc przed to :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Bo rzeczywiscie ostatnia dzidzia to chyba Ewelci Oksanka byla...a to byl 10 /03 :ico_szoking: 9 dni temu...a na poczatku szlo nam lepeij bo tylko 3-4dniowe odstepy miedzy dzieciaczkami byly...
Ale jak zadnej ta pelnia nie ruszy to Madzia w poniedzialek podniesie srednia :-D :ico_brawa_01: :-D

[ Dodano: 2011-03-19, 19:04 ]
Nie dziwie Ci sie ze tak wszystko przezywasz.
oj strasznie bo jak bylam w Pl w grudniu u mojego starego ginia to on powiedzial ze ta opieka nad ciezarnymi w Uk to pod sad podlega... :ico_olaboga:
Ale juz nic nie poradze tylko moge byc dobrej mysli bo juz nawet na lot do Pl za pozno :ico_placzek:

Patrycja Ciebie dawno nie bylo ale widze ze szkola bylas zajeta...ale fajnie ze wszystkie wpisy juz zalatwilas :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2011-03-19, 19:06 ]
Milego wieczoru ide polezec na sofie bo usmazylam racuszki z jablkami i sie ...objadlam tak ze musze odpoczac :ico_wstydzioch:

agusia22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 mar 2011, 22:23

ale jak ktoras ma ochote wskoczyc przed to :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
z checia bym wskoczyla przed ale dzidzi sie nie spieszy :ico_oczko:
Ale juz nic nie poradze tylko moge byc dobrej mysli bo juz nawet na lot do Pl za pozno :ico_placzek:
bedzie dobrze :ico_sorki:

patrycjaaa, super ze udalo Ci sie wszystkie wpisy zalatwic :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

tabogucka

20 mar 2011, 09:10

Dzien dobry!
Usnelam na sofie(bo jak M. pracuje na noc to mi razniej przy tv) i dopiero o 5 rano :ico_szoking: przenioslam sie do sypilani... auc wszystkie kostki teraz czuje :ico_olaboga:

I wogole jakas polamana jestem i glowe mam ciezka jak kamien... ale zjadlam platki na mleku i popijam kawke ...i czekam na pierwszy kop malego :-D

[ Dodano: 2011-03-20, 08:11 ]
Aniaaa jak impreza Karolci ?

NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2011, 10:11

:-D melduje, ze my nadal nierozpakowane...
ostatnio piszac o szyjce sie pomylilam :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
krotka na 0,5cm i rozwarcie na palec
skurcze mnie wczoraj ostro wymeczyly, przez pewien czas byly co 10minut, ale potem przeszlo...
jutro z rana ide z moimi wynikami do gina i ciekawe czy mnie zbada raz jeszcze i na kiedy kaze mi zrobic ktg :ico_noniewiem:

agusia22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 mar 2011, 10:39

Witam :-)

Ja tez jutro mam wizyte i ostatnie usg :-)

Dzis idziemy do mojego taty na imieniny.
Milej niedzieli :-)

tabogucka

20 mar 2011, 10:46

krotka na 0,5cm i rozwarcie na palec
to chyba w polaczeniu z tymi skurczami co 10 minut to juz nie dlugo... :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2011-03-20, 09:47 ]
Dzis idziemy do mojego taty na imieniny.
milego imprezowania :-D

[ Dodano: 2011-03-20, 09:51 ]
A u nas na forum to juz 10 dzien bez dzieciaczka...

Moja kumpela z PL ktora miala termin na 19 /03 dalej nie rozpakowana :ico_szoking: i jak wczoraj poszla do szpitala to sie okazalo ze na ktg zadnego skurczu :ico_szoking: szyjka zamknieta a corcia wysoko jeszcze...i lekarz powiedzial ze nic porodu nie zapowiada :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Strasznie jej wspolczuje bo mowi ze juz ja wszystko boli ani chcodzic ani siedziec ani lezec nogi ma spuchniete jak baloniki i juz naprawde ma dosc... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-03-20, 09:57 ]
Ja nawet nie wiem jak tam moja szyjka...i pewnie sie nie dowiem (chyba ze pojede do gin prywatnie ale oprocz wydatku £70 to i tak niewiele wizyta da bo mam szpitalne usg w piatek wiec sie dowiem jak dzidzia lezy poza tym 2 usg w jednym tygodniu to chyba bez sensu!!!)a nie chcialabym niespodzianki -wole doczekac do usg w piatek i jesli maly dalej do gory to umowic sie na cc...bo wyczytalam ze wlasnie dlatego robi sie cc jak dziecko jest w takiej pozycji po turecku bo jak juz sie porod rozpoczyna to jakos nie bezpiecznie sie robi bo ta nonono i nozki moga utknac w kanale rodnym :ico_szoking:
A mi te skurcze przeszly i czuje sie chyba wogole lepiej i nawet humor mam lepszy... :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
serniczka
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

20 mar 2011, 11:50

witajcie Niedzielnie

wczoraj zaczol mi sie Obrazek :ico_brawa_01: :-D :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”