27 mar 2011, 13:31
wiem, że ciężko o lekarza dobrego ale kochane pamietajmy, że to są małe dzieci u którcyh nawet najlepsi specjaliści nie są w stanie wykonac pewnych badań i określić od razu choroby, bo maluszek może mieć wiele, wiadomo, karmione piersią dzieci, to pierwsze co się myśli że mama coś źle zjadła, albo że potówki itp, to nie wina lekarza do końca tylko tego, że dziecię jest malusie i niestety nie można określić chorób dokładnie.
Wiem, że jako matki denerwujemy się, jak lekarz od razu nam nie powie co i jak, ale w takich sytuacjach lepiej iśc do 5 nawet lekarzy w końcu jakieś diagnozy będa identyczne. A co do alergi to niestety dopiero po 3 roku życia mogą zrobić badania dokłądniejsze i to tez nie sa 100% pewne, że akurat na to dziecko ma alergię.
Moje dziecię też alergiczne i także dermatolog mnie zdenerwował, bo jak zapytałam jak mam odróżnić potówki od mięcznika zakaźnego to odpowiedział mi, ze musiałabym skończyć studia medyczne, potem ileś czasu stażu w dermatologi itp. Więc powiedziałam mu że nie przyszłam słuchać o jego cieżkim okresie nauczania tylko skoro każe mi kropkować dziecko silnym środkiem to chyba powinnam wiedzieć jak w okresie letnim odróżnić jedno od drugiego. oczywiście taki doktor miał humor dermatologiczny, heh ale próbki skóry pobrał i zbadał pod mikroskopem co to jest. więc chociaz wiem jakie dziecko ma choroby, oczywiście byłam prywatnie i kaski zostawiłam nie mało.
Niestety uważją się za najmądrzejszych i z tym nic nie poradzimy.