Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 08:26

hej :ico_ciezarowka:
A czym Ciebie serduszko męczy?
ja mam problem dosć dziwny, mam tachykardię-taki rodzaj arytmii... bywało nieciekawie, byłam w szpitalu jako dziecko ale w sumie matoły nic nie znalazły i wypuściły mnie bez diagnozy :ico_noniewiem:
bywałam u kilku kardiologów i wszyscy rece rozkłądali i nie mówili nic wprost
dopiero w ciaży, moja gin uparła sie zeby to spradzic tak dogłębnie
miałam holtera i trzy razy robione usg-ukg serca, próby wysiłkowe...
wady żadnej w sumie nie mam, lewa komora lekko sie nie domyka przez zmniejszoną zastawkę ale póki stara nie jestem i nie mam choroby wieńcowej to mi w zyciu nie przeszkadza :/
problem lezy w częstotliwości bicia mojego serca, moje serce bije szybciej niz normalnego człowieka, puls wychodzi zawsze wysoki, jakbym biegła cały czas przez zycie
normalnie puls człowieka podczas snu i siedzenia jest niski 40-80, 90 przy spacerze itp
mój najniźszy to 90, średnio jak nic nie robie to mam 100, a jak coś robie to około 140-150 :ico_noniewiem: w dodatku mecza mnie bardzo kołatania serca, nawet z omdleniami, i nerwobóle w okolicy serca
jest to spowodowane błednymi impulsami elektrycznymi w sercu które powodują dodatkowe skurcze, mozna to leczyć za granicą pradem elektrycznym... :ico_noniewiem:
póki co przy porodzie dostawałam Isoptin, który nie wiele daje w zyciu codziennym, jedynie otumania troszke... pomaga łapanie powietrza jakbym chciała zanurkować :ico_oczko:

no to sie rozpisałam a teraz :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

jeszcze raz dziekuje dziewczyny za życzenia urodzinowe :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-03-29, 08:28 ]
co do cycków hehe to mi tez mleczko leci, w poprzedniej ciaży tez taka miałam, od 5 miesiaca nosiłam wkładki laktacyjne, albo waciki :ico_haha_01: bo miałam takie plamki mleka na bluzkach :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 mar 2011, 08:32

:ico_szoking: Izuś masz przerąbane nie wiedziasłam nawet że tak choroba istnieje :ico_szoking:

za 8 dni do gina..... ciekawe co wymędrkuje znów, szybko kolejną wizytę dostałam, 2 tygodnie od poprzedniej.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

29 mar 2011, 08:38

Dzień dobry :ico_ciezarowka:

U nas piękne słoneczko, pewni cały dzień spędzimy na podwórku, obiad mam z wczoraj, także dziś totalny luzik. Mąż już jutro wyjeżdża, powinien być w czwartek rano :-D
ale dziś siedziała taka dumna :-)
:ico_brawa_01:
W ciąży z Zu też mi nic nie leciało, ale jak ją urodziłam to poleciało,że hoho :ico_olaboga:
u mnie tak samo
A Wy karmiłyście pierwsze dzieci piersią? I jak długo?
ja krótko, 3,5 miesiąca, a i tak to było mieszanie karmienie, bo butlę też dawałam. Teraz planuję spróbować bez butli, ale też nie zamierzam dłużej niż 5 miesięcy. No zobaczymy jak będzie
A Wy gdzie się ubezpieczacie?
ja w MTU
nawet szybko czas leciał
to dobrze :-)

izabelllla123, brawa za kolejny tc :ico_brawa_01: ale to szybko leci :ico_oczko:
Fajnie się dziewczyny macie że dzidzie juz są ruchliwe u mnie na razie cisza, czekam na to z utęsknieniem :-)
też już bym chciała poczuć, wydawało mi się, że już czuję, a tu znów cisza...

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 08:48

:ico_szoking: Izuś masz przerąbane nie wiedziasłam nawet że tak choroba istnieje :ico_szoking:
wiesz, ja tego chorobą nie nazywam nawet, bo w sumie da sie z tym zyc
przeszkadza mi to tylko wtedy kiedy mam atak kołatania, wtedy poruszyć sie nie mogę i nie za dobrze czasem sie czuje, ale przyzwyczaiłam sie juz z tym zyc, dziwnie na mnie patrzyli profesorzy na egzaminach kiedy łapałam się w pół i powietrze nabierałam jak ryba :ico_noniewiem: głupio mi było bo mysleli że coś sciemniam

boje sie jedenj rzeczy tylko, jak zdam prawo jazdy i bede autem jechała i akurat mnie złapie na jakims skrzyżowaniu? :ico_szoking: co wtedy?
czy nie wjade pod autobus z Majką na tylnym siedzeniu?
czy nie potrace czyjegos dziecka na pasach? :ico_placzek:
póki co nie mam prawka, jexdziłam bez prawka późnymi wieczorami i nigdy nic mi sie nie przytrafiło za kierownicą, ale w biały dzień jak dzieci do szkoły chodzą :ico_olaboga:
chyba sie nie odważe wejsc za kółko

Awatar użytkownika
inia1985

29 mar 2011, 08:59

póki co nie mam prawka, jexdziłam bez prawka późnymi wieczorami i nigdy nic mi sie nie przytrafiło za kierownicą, ale w biały dzień jak dzieci do szkoły chodzą :ico_olaboga:
chyba sie nie odważe wejsc za kółko
szalona jesteś, ja bez prawka to bym się nawet wieczorami nie odważyła :ico_oczko:

izuś_85, ja też w poprzedniej ciąży miałam zalecenia do wykonania USG serca, właśnie z powodu kołatania i podobnie jak u Ciebie nie domyka się lewa zastawka, ale ponoć to nie problem, więc ja się tym nie przejęłam, a i takich efektów jak u Ciebie nie mam, czasem jak się zdenerwuję, to właśnie czuję kołatanie, to wszystko

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 09:07

szalona jesteś, ja bez prawka to bym się nawet wieczorami nie odważyła :ico_oczko:
jeździłam, pare razy wracałam za Przemka z grilla na ogródkach :-D
hehe w razie wpadki to ja bym miała mandacik 500zł i nie mogłabym zdawać przez 5 lat
a Przemek straciłby prawko bo był pod wpływem :ico_noniewiem:
w sumie moglibyśmy jechac taksówką, ale ja akurat prawko robiłam w tym czasie i miałam motywacje zeby lepiej sie nauczyc jeździć :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985

29 mar 2011, 09:15

hehe w razie wpadki to ja bym miała mandacik 500zł i nie mogłabym zdawać przez 5 lat
a Przemek straciłby prawko bo był pod wpływem :ico_noniewiem:
no bez wątpienia. A kiedy będziesz zdawać prawko, bo z tego co piszesz, to kurs zaczęłaś?

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 09:17

no bez wątpienia. A kiedy będziesz zdawać prawko, bo z tego co piszesz, to kurs zaczęłaś?
ja mam kurs cały skończony i już jeden egzamin za sobą, niestety oblany na placu manewrowym auto mi zgasło i nie umiałam wyczuć sprzęgła :ico_zly: :ico_zly:
musze sie zapisać na kolejny termin :ico_oczko: i jakoś dojechac do WORDU nie umiem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
inia1985

29 mar 2011, 09:30

ja mam kurs cały skończony i już jeden egzamin za sobą
aha, czyli teraz musimy trzymać kciuki, żeby Ci poszło lepiej niż mi :ico_oczko: Ja zdawałam 8 razy :ico_oczko: Dobrze jest teraz się zmobilizować, jeszcze przed porodem, może jakąś taryfę ulgową dostaniesz :-D

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 09:34

inia1985, dokłądnie tylko egzamin dzieli mnie od posiadania prawka :ico_haha_01: i obym nie zdawała 8 razy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: wolałabym za drugim zdać :ico_haha_01:
mam koleżankę w takiej samej sytuacji jak ja, do zdania jej egzamin został, i mamy razem jechać :-D wiec mobilizacja jest :-D

[ Dodano: 2011-03-29, 09:36 ]
za 8 dni do gina..... ciekawe co wymędrkuje znów, szybko kolejną wizytę dostałam, 2 tygodnie od poprzedniej.
własnie az sie dziwie ze tak często masz te wizyty
moze na kaske cie naciaga?
w końcu chodzisz prywatnie tak?
u nas sie przyjeło jedna wizyta w miesiacu jak wszystko jest oki
ja chodziąłm poprzednio nawet co 6 tygodni :ico_oczko: bo tak mi pasowało :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”