Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

29 mar 2011, 14:02

czyli jestesmy chyba w tym samym wieku :ico_brawa_01:
nie, ja jestem 85, tak dokładnie to miałam rocznicowo 18 lat :-)
to powiedzcie mi ile powinno sie mniej więcej karmić dziecko??
jak dla mnie nie ma czegoś takiego, jak powinno. Pewnie sama jak już zaczniesz karmić poczujesz ile chcesz karmić. Ja nie miałam zamiaru długo, chciałam pół roku, ale nie wyszło, bo u Wiki pojawiła się alergia na mleko i musiałam być na ścisłej diecie i przez to zaczęłam chorować...

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

29 mar 2011, 14:19

Inia no to długo masz prawko :ico_brawa_01:
Ja w PL bardzo lubiłam jeździć, a małego autka nie mieliśmy. Później przyjechaliśmy tutaj
i przez rok nie było funduszy na kupno auta, a jak już kupiliśmy to przerażała mnie
jazda po drugiej stronie, raz spróbowałam i podziękowała :ico_wstydzioch:

Izabela będziesz karmiła ile będziesz chciała :ico_sorki:
Ja na początku mówiłam sobie chociaż do 6mcy póżniej chociaż do roku i tak nam się
zeszło, mimo, że musiałam odstawić mleko i nabiał bo Eliza miała skazę wytrzymałyśmy.
To ja bardziej przeżyłam rozstanie z cyckiem niż Eliza :ico_noniewiem:
Ale niedługo znów będę mogła :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 mar 2011, 14:25

Czyli karmie ile chcę, lub ile będę mogła....
nie, ja jestem 85, tak dokładnie to miałam rocznicowo 18 lat
aha, a juz sie ciszyłam ze mam równiesnika :-D
przerażała mnie
jazda po drugiej stronie, raz spróbowałam i podziękowała
ja bym miala dokladnie tak samo, autem owszem uwielbiam jeździć, ale teraz ograniczam do minimum, bo czuje spaliny z innych samochodów, czy zapach benzyny tankując samochód i juz mnie zbiera na wymioty.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

29 mar 2011, 14:30

że musiałam odstawić mleko i nabiał bo Eliza miała skazę wytrzymałyśmy.
no to dzielna jesteś :ico_brawa_01: tyle czasu, podziwiam :ico_brawa_01:
bo czuje spaliny z innych samochodów, czy zapach benzyny tankując samochód i juz mnie zbiera na wymioty
przegrane :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

29 mar 2011, 14:44

I tego się trzymaj :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
zuje spaliny z innych samochodów, czy zapach benzyny tankując samochód i juz mnie zbiera na wymioty.
Współczuję, ja uwielbiam zapach benzyny :ico_wstydzioch: Wielu ludzi to dziwi :ico_oczko: :ico_noniewiem:

Inia sama się sobie dziwiłam, że tyle wytrzymałam bo ja z reguły jestem mało
cierpliwa :ico_noniewiem:
A życie bez większej ilości mleka, jogurtów, jajek to takie nudne :ico_oczko:
Choć w sumie ta dieta taka uboga nie była.
Po roku zaczęłam wprowadzać te produkty.
Chociaż tyle miała tego wapnia ode mnie bo sama nie mogła bo dalej nie tolerowała.
Jedynie jeszcze mleko kozie bo nie uczula :ico_sorki:
Więc kasza manna i niewielkie ilości tych kaszek dla dzieci.
A teraz wsuwa ile się da jogurtów :ico_oczko:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 15:31

hej klikacie jak szalone :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dobrze ze połaczyłysmy wątki :ico_brawa_01: trafiłyśmy w samo sedno :ico_brawa_01:

wróciłam ze spaceru, byłam w urzedzie miasta :ico_zly:

ide po gołabki zaraz wracam :-D

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

29 mar 2011, 15:35

Izuś a co w tym urzędzie, że złą jesteś?

U mnie był przed chwilą młody facet do bojlera, a ja co ciągle mu patrzyłam na tyłek,
aż sama z siebie się teraz śmieję :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 15:39

ale mam nerwa, bo nie załatwiłam, niby szłam potwierdzić tylko ksero dowodów osobistych mój, meza i szwagra, a jednak musi byc osobiscie albo upoważnienie notarialne :ico_szoking: i jeszcze za to płacić trzeba :ico_szoking: masakraaaaa :ico_zly:

Maja zasneła w drodze powrotnej, rozebrałam ją na śpiocha i teraz chrapie w łózeczku :ico_haha_01: histerie urządziła na placu zabaw aż mi wstyd za nią :ico_puknij: tylko ze ja nie patyczkuje sie z nią, wsadziłam do wózka na siłe i wyszłam :ico_zly: a inne mamusie oczy :ico_szoking: bo one prosza na kolanach zeby dzieci wyszły z piasku :ico_puknij: i jeszcze na mnie patrzyły jakbym ją przynajmniej biła :ico_puknij:

[ Dodano: 2011-03-29, 15:41 ]
U mnie był przed chwilą młody facet do bojlera, a ja co ciągle mu patrzyłam na tyłek,
hehe jak miał fajny :ico_haha_01: też bym patrzyła

co do snów to ja też mam takie :ico_haha_01: czesto zaczepiam Przemka przez sen a potem jak sie wybudze to sie go pytam co robi, a on do mnie "sama mnie obudziłaś bo mnie obmacujesz" :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-03-29, 15:45 ]
mówi sie ze pół roku to zdrowo, do roku prawidłowo
a tak na prawde to karm ile masz ochote :ico_oczko:
ja planuje przynajmniej pół roku :ico_oczko: ale najwyzej rok

Majcie karmilam 4 miesiace, bo dostałam ropnego zapalenia sutków, wdał sie gronkowiec złocisty i dopiero drugi antybiotyk pomógł :ico_sorki: a skóra schodziłą mi z ropą :ico_placzek: mięso na wierzchu :ico_placzek: Maja nie chciała złapać cyca takiego :ico_olaboga: i niestety karmienie sie skończyło :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

29 mar 2011, 15:50

Izuś no niestety urzędy mało przyjazne są :ico_puknij: i zamiast pomóc to tylko
utrudniają :ico_puknij:
Ja z moją Elizą też zawsze krótko, kiedy się pieścimy to się pieścimy, ale jak coś mówię
to oczekuję, żeby to było zrobione :ico_sorki:
A innymi matkami się nie przejmuj :ico_sorki: Niech sobie myślą co chcą i błagają
dzieci na kolanach, ale później to one będą miały coraz gorzej :ico_nienie:
hehe jak miał fajny też bym patrzyła
Fajny fajny i jeszcze wypinał :ico_oczko:
"sama mnie obudziłaś bo mnie obmacujesz"
:-D :-D :-D
A facet to odrazu gotowy :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-03-29, 15:51 ]
wdał sie gronkowiec złocisty
To może i lepiej, że cyca nie chciała :ico_sorki:
A Tobie też na pewno by to ból sprawiało jak już mięcho było na wierzchu :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 mar 2011, 16:01

A Tobie też na pewno by to ból sprawiało jak już mięcho było na wierzchu :ico_olaboga:
no sprawiało, odciaganie tez... ale co zrobic... niektórzy nie rozumieli tego ze tak krótko, ja chciałam karmić dalej, odciagałam, cudowałam, leczyłam :ico_olaboga: a jak podleczyłam to i tak Maja już odrzuciła cycka, radoche miałam jak sie pobawiła sutkiem bo myslałam ze znów zechce... ale sie urwało
a Maja w dodatku dostała pleśniawek w całej buzi :ico_olaboga:

tym razem wiem czego unikać :ico_sorki: nieprzewiewnych staników, zwykłych zeli pod prysznic itp
tylko mydło dla dzieci :ico_sorki: i nie przegrzewać cyców :ico_sorki: bo jak ciepło i mleczko leci to pożywka dla bakterii superaśna :/

[ Dodano: 2011-03-29, 16:05 ]
A innymi matkami się nie przejmuj :ico_sorki: Niech sobie myślą co chcą i błagają
ale głupio czuc na plecach ten wzrok, one myślą ze jak ja sie z Mają patyczkować bede to ja bardziej kocham czy jak?
nie pozwalam od początku sobie na głowe wchodzic :ico_nienie: a ona niezłe ziółko sie robi, gryzie, bije po twarzy, dobrze ze innych dzieci aż tak nie zaczepia jak mnie :ico_sorki:
wole teraz być stanowcza, bo niedługo dwójkę dzieci trzeba bedzie opanować i nie moge sobie pozwolic na to zeby sie nie słuchała :ico_noniewiem: bo nie zostawie maluszka na chodniku i nie bede biegła za nią :ico_puknij:
trzeba przezyć bunt dwulatka :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-03-29, 16:08 ]
A facet to odrazu gotowy :ico_haha_01:
oj tak :ico_haha_01: o kazdej porze :ico_haha_01: hehe

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”