Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

31 mar 2011, 09:18

Właśnie dzwoniła moja koleżanka z pracy, że naszej sprzątaczce wczoraj urodził się wnuczek :ico_brawa_01: , 6 tyg przed terminem (miał być na maj). Maleństwo i mamusia czują się dobrze.

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

31 mar 2011, 09:23

jej wszystkie majówki zaczynają się rozpakowywać wcześniej :-D

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2011, 09:26

Właśnie dzwoniła moja koleżanka z pracy, że naszej sprzątaczce wczoraj urodził się wnuczek :ico_brawa_01: , 6 tyg przed terminem (miał być na maj). Maleństwo i mamusia czują się dobrze.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2011, 12:17

cześć :-)

Murchinson współczuję nocki :ico_sorki: a te worki, to moja koleżanka też właśnie w ikei kupiła i jest zadowolona, ja nie używałam. Kolejna majówka rozpakowana, dobrze, że wszystko ok :ico_brawa_01: żebyśmy my za chwilę nie zaczęły lądować na porodówce :ico_oczko: Łóżeczko śliczne :ico_brawa_01:

Emilia musimy z mężem obgadać sprawę klimatyzatora, bo nie bardzo byśmy mieli jak tą rurę wystawić :ico_noniewiem: jakby coś, to pamiętam i się odezwę. A chusta fajna :ico_brawa_01: tylko taka typowa do wiązania widzę, mi koleżanka ma pozyczyć taką, która wiązania nie wymaga.

Koroneczka to ładnie się pani wczoraj objadła :ico_oczko: takie pyszności :-D a jaki miałaś poród we śnie? Mi się raz śniło, że urodziłam sama w szpitalu, bo mój mąż siedział na korytarzu, a położna gdzieś poszła i długo nie wracała :ico_haha_01:

Dzisiaj kurier przyniósł mi kocyki i rożek :-D czekam jeszcze na ubranka :ico_oczko: a i dzisiaj chyba wózek zamówimy :ico_brawa_01:

Co do łóżeczek, to mi też bardzo podobają się drewniane, ogólnie bardzo lubię drewno, ale zdecydowaliśmy się na turystyczne chociażby ze względu na to, że jak maluch zaczyna wstawać i przy tym upadać, to nie rozbije sobie główki o szczebelki, no i takie łóżeczko możemy wszędzie zabrać, a niestety nie mamy tyle miejsca, żeby mieć 2 łóżeczka. Fajna jest też ochrona przed komarami i muchami, bo jest całe z siateczki i jeszcze moskitiera na górę przypinana.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2011, 12:33

markotka, śniło mi się, że już byłam w szpitalu, jakaś położna mnie badała i powiedziała, że jeszcze się pomęcze! W ogóle była taka miła i powiedziała, że normalnie kosztuje to 1000zł, ale dla mnie zrobi to za darmo :ico_szoking: Hehe chyba o pomoc przy porodzie chodziło. Kuby mojego nigdzie w pobliżu nie było, tylko moja mama i kuzynka- w końcu nie urodziłam, bo już zdążyłam się obudzić!
Jeszcze troszkę i powoli zaczniemy się rozpakowywać, a jak widać te nasze majowe dzieciaczki tak się spieszą na świat, że nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi!

Tak się wczoraj najadłam tymi pysznościami, że nawet kolacji nie jadłam- caffe latte tylko wypiłam :-) :-)

Muszę się za pakowanie torby w końcu zabrać, niby wiem co do niej włożyć, ale i tak się boję, że o czymś ważnym zapomnę! W sumie wszystko chyba mam, tylko tak porozrzucane po pokoju!

Murchinson

31 mar 2011, 12:35

Niestety ikea z worków się wycofała-tak powiedziała mi pani jak zadzwoniłam.
... a niestety nie mamy tyle miejsca, żeby mieć 2 łóżeczka.
To tak jak my.
Fajna jest też ochrona przed komarami i muchami...
Można też dokupić je oddzielnie pod wymiar do danego łóżeczka.
Mój kurier jeszcze nie dotarł. Czekam też na listonosza bo mama znowu wysłał mi jakąś paczkę z ubrankami dla małego. Już mi ręce opadają bo nie wiem jak jej tłumaczyć by nie kupowała już nic w rozm. 56-62. Ja swoje a ona swoje :ico_olaboga: Nie wiem czy niektóre rzeczy założę choć raz.

[ Dodano: 2011-03-31, 12:38 ]
Koroneczka ja torbę jutro mam spakować i opisać dla D, a jak w przyszłym tyg. przyjdzie położna to poproszę by sprawdziła czy wszystko mam.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2011, 12:39

Nie wiem czy niektóre rzeczy założę choć raz.
Jak nie wykorzystasz to odsprzedasz :-) Jakaś koleżanka może w ciążę zajdzie, albo na allegro! ALbo będziesz miała na prezenty jak gdzieś wśród znajomych się maleństwo pojawi :-) Ja też się tego obawiam, bo znając moją teściową też ciuszków nakupiła zbyt dużo!

Murchinson

31 mar 2011, 12:42

Ja też się tego obawiam, bo znając moją teściową też ciuszków nakupiła zbyt dużo!
Ach, te mamuśki i teściowe :ico_oczko:

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2011, 12:54

a ja się znowu obawiam, że mam za mało ubranek :ico_oczko: w rozm. 56 to dosłownie kilka sztuk, później w 62 i sporo mam większych na jesień, takich na 3 miesiące, ale jakby coś zawsze można dokupić :-D

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2011, 12:57

Hejka :-)

Ja dziś byłam rano na pobraniu krwi, kolejka w szpitalu długa, czekałąm ponad 30 min. Wracając kupiłam sobie dwie bułeczki i jogutr pitny bo byłam już masakrycznie głodna :ico_haha_02: Wstapiłam na pocztę, do administracji, zrobiłam zakupy i jakaś taka zmęczona wróciłam że się położyłam i spałam jakąś godzinkę. Obudziłąm się a teraz mój mąż śpi z Filipkiem :ico_haha_01: Jak się obudzą to może ich wyciągnę na jakiś spacer bo u nas cudnie :-D

Emilko ja chcę kupić taką samą chustę :ico_brawa_01: Mam ją w zakładkach, pokażę jeszcze inną która mi się podoba http://allegro.pl/antybakteryjna-chusta ... ml#gallery Czytałam dużo o tego typu chustach i się napaliłam :ico_haha_01: Mam też instrukcje różnych wiązań. Na lato będzie super!

Muchrinson oby ta noc była dla Ciebie lepsza :ico_sorki: A może uda Ci się w ciągu dnia zdrzemnąć. My na wyjazdy mamy łóżeczko turystyczne, ale takie bardzo proste i nie ma regulacji wysokości niestety i tylko na samym dole ma spanie. Byliśmy z nim pod namiotami jak Filip miał 1,5 roku a wcześniej jeździliśmy z nim na działkę jeszcze za nim Filip nauczył się chodzić. A po złożeniu mieści się do naszego pojemnika na pościel w łóżku, fakt że jest duży ten pojemnik bo i dwie kołdry się tam jeszcze mieszczą i poduszki z jaśkami.
Jeszcze troszkę i powoli zaczniemy się rozpakowywać, a jak widać te nasze majowe dzieciaczki tak się spieszą na świat, że nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi!
Często jest tak że te co leżą na podtrzymaniu potem rodzą po terminie :ico_oczko: Więc lepiej się nie nastwaiać :ico_oczko:
A sny to chyba już wszystkie mamy typowo o rodzeniu :-D Ja też już bardzo przeżywam poród, dużo też czytam na temat oddychania, pozycji przy porodzie itd. i towszystko potem wpływa na sny.
że jak maluch zaczyna wstawać i przy tym upadać, to nie rozbije sobie główki o szczebelki,
Mój Filip ma drewniane łóżeczko i nigdy nie uderzył się o szczebelki :ico_szoking: Poza tym jak dziecko zacznie chodzić i wstawać to po całym domu są kanty poustawiane, tego się nie uniknie :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”