Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

05 kwie 2011, 07:16

Hejka,
witam się :ico_kawa:
U mnie dziś maja chodzić z gazowni i sprawdzać szczelność instalacji wiec muszę się zbierać i ogarnąć trochę. Muszę poprasować pieluszki (dobrze, że mam ich niewielka ilość) i moge leniuchować.
Motylek to może teraz Filipek częściej będzie sam zasypiał, bez Twojego towarzystwa?
Jeśli nie lubisz sernika z grudkami to zmiel ser ze 2 razy albo dłużej miksuj go blenderem. Czasami jak ser jest za suchy to dodaję trochę jogurtu naturalnego.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 07:19

Murchinson, dziękuję za radę :-) A malakserem mogę zmiksować?

A Filipka spróbuję tak nauczyć żeby sam zasypiał :-)

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 08:23

czesc

ja siedze przy :ico_kawa: ktos dolaczy? :ico_oczko:

co do sernika to dziekuje za przepis, spisalam sobie i na pewno wykorzystam
Motylek22, ja miele w malakserze :ico_oczko:

zapowiada sie ladna pogoda

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 kwie 2011, 08:28

Hej z rana :-D
Ależ jestem padnięta, wczoraj się trochę przetrenowałam z noszeniem zakupów i wieczorem złapały mnie takie skurcze że alni stać ani leżeć :/ ale już prawie przeszło... ufff nawet nospa nie działała :/

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 08:37

Mariola_Larose, oj jak będziesz tak się forsofać to faktycznie możesz za wcześnie urodzić :ico_nienie:

[ Dodano: 2011-04-05, 08:38 ]
emilia7895 no to dziś dam znać jak wyszło :-D

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 kwie 2011, 08:41

no cóż zakupy nie były ciężkie raptem kilka kilo ale widać dla mojego brzuszka to za dużo... No ale niestety jak ja bym tego nie zrobiła to nikt by nie zrobił :-)

Awatar użytkownika
NOWA

05 kwie 2011, 08:46

hej

Ja witam z zieloną herbatką, maż sprawił mi ostatnio czajniczek ze świeczką, także mogę popijać i herbatkę mam cały czas ciepłą.

Wczoraj zabrałam się za sprzątanie łazienki na górze, czekam na mebelki, powinny max za tydzień przyjść :ico_sorki:

U mnie dziś chłodniej, w nocy padał deszcz, także na polku raczej nie posiedzę. Może po południu do rodziców się wybierzemy.

Mała w pkolu, ale przed wyjściem trochę płakała, nie chciała iść, na miejscu zobaczyła inne dzieci i się rozkręciła :-) .

Co do porodu to ja sie wolę nie nastawiać, po co się rozczarować i niepotrzebnie denerwować. W tamtej ciąży moja lekarka zapowiadała mi wcześniejszy poród, sporo wcześniej szyjka mi się skracała i rozwarcie nawet miałam, nawet skurcze na ktg wychodziły mi duże i co....urodziłam 3 dni przed terminem :ico_sorki:
Niemniej teraz wolałabym urodzić w terminie, od 8-13 maja, w "moim" szpitalu jest dezynfekcja :ico_olaboga:

Przepis na sernik spisałam, wydaje się prosty :ico_sorki: .Ja mam thermomixa i mąz często robi z przepisu do tego urządzenia.
A jesli chodzi o święta to ja zawsze robię sernik na zimno (paschę) i mazurka-mam sprawdzone przepisy więc raczej wychodzi. Pewnie tez jakąś sałatkę, więcej nie ma sensu, bo Świeta u rodziców pewnie spędzimy.

Któraś pytała o rasę psa, mam owczarka niemieckiego długowlosego :-)

Miłego dnia

[ Dodano: 2011-04-05, 08:50 ]
aniu :ico_brawa_01: dla Hani, samodzielna dziewczynka sie robi

Murchinson

05 kwie 2011, 09:09

Motylek pewnie, że możesz w malakserze.
U mnie raczej ładnie będzie, wczoraj do 15 non stop padało.

[ Dodano: 2011-04-05, 09:10 ]
Co do porodu to wolałabym chyba rodzić po 3 maja niż w długi weekend.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 09:13

A ja się witam z herbatką miętową :ico_kawa:

U nas słonecznie i ciepło, trzeba na jakieś małe zakupy się wybrać, a na obiad zrobię chyba zupkę buraczkową na żeberkach- mój K uwielbia :-)

Co do porodu mi by najbardziej pasowało na początku maja :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Ale nie nastawiam się póki co- będzie co będzie!

NOWA, wrzuć przepis na sernik na zimno- ja uwielbiam pod każdą postacią :-)
A co do Poli to i tak jest dzielna. Wiadomo, że początki zawsze są trudne w przedszkolu, będzie dobrze, szybko się przyzwyczai i sama się będzie pytać kiedy do przedszkola :-)

Mariola_Larose, nie forsuj się za bardzo, bo lepiej urodzić później niż za wcześnie! Ja staram się odpoczywać jak najwięcej :-)

Muszę wyciągnąć kumpele na jakąś kawę do miasta. Taka ładna pogoda po cóż siedzieć w domku, a ja na rynek mam 2 minuty drogi :-)

[ Dodano: 2011-04-05, 09:18 ]
A mówiłam Wam, że jutro podpisujemy umowę z bankiem?? Mieliśmy jechać dzisiaj, ale mój K coś tam do zrobienia ma więc jedziemy jutro rano :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Także przede mną teraz ciężki okres, bo ostro ruszymy z wykończeniem domku.
No i przynajmniej przez parę miesięcy będziemy płacić wynajem mieszkania plus ratę kredytu, więc będzie ciężej , ale damy radę mam nadzieję :-)

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 09:29

mam owczarka niemieckiego długowlosego
Kocham te psy :-D Chciałabym takiego ale w mieszkanku w bloku nie ma warunków więc mamy dużego kota maine coona :-)

Ja szykuję miejsce na łóżko piętrowe :ico_brawa_01: Cieszę się bo będę mogłą już wszystko sobie układać :ico_brawa_01: Są w nim duże dwie szuflady do zagospodarowania :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”