Witam, od kilku miesięcy do słodzenia używam naturalnej substancji słodzącej - KSYLITOLU - jest mało znany, dlatego piszę... Stabilizuje cukier. Słodzi, a nie powoduje skoków insuliny. Do tego ma o połowę kalorii mniej niż cukier i nie powoduje psucia się zębów. Ma więcej prozdrowotnych właściwości. Zobaczcie, kto ciekawy:link usunięty przez obsługę forum Używam go jako alternatywy dla syntetycznego aspartamu.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 19:54 przez waniliowa73, łącznie zmieniany 1 raz.
ksylitol - Stosowany w przemyśle spożywczym do słodzenia jako dodatek do żywności E967; głównie gum do żucia i cukierków ze względu na działanie przeciwpróchnicze.
Doskonale zastępuje sacharozę, pozbawiony jest przy tym wad tradycyjnego cukru. Wysokiej jakości cukier brzozowy produkowany w Finlandii, pozyskiwany z drewna brzozy z niewielką domieszką wysokogatunkowych drzew liściastych.
Idealny dla diabetyków, osób chorych na grzybicę, odchudzających się.
Do słodzenia napojów, deserów, pieczenia, gotowania.
Bezpieczny dla dzieci (polecany dla dzieci powyżej 3 roku życia).
Witam wszystkich amatorów ksylitolu! Sama używam go od kilku już lat. Przestraszyła mnie jednak strona którą znalazłam ostatnio w internecie:Link usunięty przez obsługe forum Teraz przed zakupem zawsze upewniam się, że produkt, który kupuję jest z fińskiej brzozy...
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 18:56 przez Ryczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Straszna ta strona o kukurydzy, a właściwie nie strona, a informacje. Też używam ksylitolu... Zamawiam go przezLink usunięty przez obsługe forum Sprawdzony i tańszy niż gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 18:56 przez Raczek, łącznie zmieniany 1 raz.