Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 15:55

hej :ico_ciezarowka:

z ranka wybrałam sie na miasto z koleżanką, byłam w sądzie bo czekam i sie doczekać nie moge na te nasze postanowienie o rodzinie zastepczej, zapłaciłam zeby mi przysłali do domu papiery a oni do dziś nie oddali ich do sekretariatu :ico_zly: powiedziałam ze potrzebuje na już i mi dała :-D wszedzie trza sie prosić :ico_olaboga: oczywiscie kasy mi nie zwrócili

obleciałyśmy sklepy troszke, kupiąłm pierdółki świąteczne i dzień zleciał

na kolację robię pizze z mozzarellą, kisciowymi pomidorkami i świeżutką bazylią :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mniammmm

a jeszcze mam troszkę ogórkowej więc Maja poje jak wstanie :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-12, 15:57 ]
Kocura Bura sto latek i spełnienia marzeń :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Izabellla :ico_brawa_01: czas leci, już 15 tydzień :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-12, 16:11 ]
co do badań - w poprzedniej ciąży miałam robione na Hiv w stacji krwiodastwa, Hbs mam dodatni
kiła paskudna choroba, nam w szkole mówili ze mozna sie zarazić nawet w toalecie miejskiej podczas np zmiany tamponów itp... ze nie zawsze drogą płciową :ico_nienie:
ja te badanie miałam kilkakrotnie robione bo do ksiazeczki sanepidowskiej- również jest potrzebne :ico_oczko:

hbs dodatni już pozostanie niestety ze mna do końca życia :ico_placzek: a bardzo szkoda, bo kiedyś oddawałam krew honorowo i czułam się z tym niesamowicie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 16:59

Helol

ja wlasnie niedawno skonczylam sprzatac, ale ciesze sie, ze wszystko udalo mi sie zrobic.
Ale krzyz mi niedlugo siadze chyba. Dobrze, ze dzis glowa mnie nie boli, wow :ico_szoking: chociaz jeden dzien

Kocura Bura, gratulacje synusia i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Kinga_Lodz, wspolczuje infekcji pochwy, ja chyba z Erysiem zalapalam raz i mialam jakies czopki czy cos nie pamietam

My chyba tez jedziemy do Polski na swieta, maz i jedzie do Pl po towar do Wawy wiec nam po drodze, ale nie wiem czy oplaca sie na kilka dni, ale zawsze to fajnie spedzic swieta noi rodzice zobacza wnusia :-)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 17:40

Hej,przepraszam,za wtrącanie się w Wasz wątek

Pati85, jejku,gratuluję :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Pozostałym :ico_ciezarowka: również :-)
hbs dodatni już pozostanie niestety ze mna do końca życia :ico_placzek:
izuś_85, dlaczego?Ja też mam dodatni(dowiedziałam się w ciąży ze starszą córeczką).Chodzę do szpitala wolskiego do dr Romanowskiej i ona mi raz w roku bada poziom tych przeciwciał(czy jakoś tak),bo mówi,że mogę je"zgubić" i być zdrowa,a równie dobrze mogę być nosicielką do końca życia :ico_noniewiem:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2011, 17:45

czas leci, już 15 tydzień
oj za szybko ten czas leci pamietam jak robilam tescik niedawno, dosłownie jakby bylo to wczoraj, a tu już prawie 1/3 za mną.
a bardzo szkoda, bo kiedyś oddawałam krew honorowo i czułam się z tym niesamowicie
ja też jestem honorowym dawcą krwi, dzięki temu nie musiałam robić badań na HIV czy na oznaczenie grupy krwi, a może moja krew uratowała akurat komuś życie.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 17:45

Hej popołudniowo!

izuś_85, Pati85, dziękuję za życzenia :-)

No właśnie tak to z tymi badaniami jest. Ale wiedziałam na co się decyduję, jak zaczynałam chodzić prywatnie do gina. No coś za coś. Ale przynajmniej czuje się zaopiekowana :ico_oczko:
Ale jakby to badanie miało kosztować 300 zł to nie dam i pójdę po skierowanie.
kiła paskudna choroba, nam w szkole mówili ze mozna sie zarazić nawet w toalecie miejskiej podczas np zmiany tamponów itp... ze nie zawsze drogą płciową
:ico_szoking: no masakra, tego nie wiedziałam :ico_noniewiem:

Hehe, a co do ciśnienia to dziś miałam 90/50 i gin wcale jakoś nie panikowała, więc ok.

[ Dodano: 2011-04-12, 17:49 ]
Ja już dawno myślałam o honorowym oddawaniu krwi, ale jakoś nigdy sie nie zdecydowałam. Jakoś mi w głowie siedzi taka historia głośna była,że zarazili faceta wirusem hiv, a on swoja żonę. Wiem,że to ułamki procenta takie historie, ale ....

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 17:53

Pati85, jejku,gratuluję :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dzieki kochana
Ty masz trzecia coreczke, nawet nie wiedzialam, gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a co do ciśnienia to dziś miałam 90/50
lo matko :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2011, 17:59

Kocura Bura napisał/a:
a co do ciśnienia to dziś miałam 90/50

lo matko
kurde, tylko mnie wogóle nie rusza,że mam takie niskie :ico_szoking: może główka mnie zabolała ze dwa razy, ale u mnie to taki ból 2minutowy, więc nic nie biorę.

elibell
4000 - letni staruszek

12 kwie 2011, 18:44

No wiesz jak bym była w PL to bym sobie kupiła coś :ico_sorki:
A tu są takie rzeczy co w ciąży zakazane, a do piątku jakoś wytrzymam :ico_sorki:
Bo do rodzinnego też z tydzień będę musiała czekać.
ależ jest takie cudo, bo miałam w pierwszej ciaży;) podejdź do apteki i poproś o coś i powiedź że w ciaży jesteś, ja za cholerkę nie pamiętam nazwy. Chyba że chcesz to jutro zobaczę bo ide do Bootsa:)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 kwie 2011, 19:00

wiecie co drogie :ico_ciezarowka: wlasnie sobie uswiadomiłam że nikt nie założył wątku na grudzień, a pojawiaja się już na forum dziewczyny z terminem grudniowym.

elibell
4000 - letni staruszek

12 kwie 2011, 19:36

izabelllla123, :ico_brawa_01: za 15 tydzień.

Kocyra bura :ico_tort: :ico_tort: w dniu urodzinek;0

ja z młoda siedze po pracy a mąż pokój sprzata na górze, ale mi zrobił niespodziankę, cały dół posprzątał tak perfekcyjnie, że ja nic nie musze robić tylko z dzieckiem na dwór iśść jutro;) i kartki wysłać świąteczne a ja sobie chce za staniczkami popatrzeć i jakimiś spodniami rybaczkami itp its

[ Dodano: 2011-04-12, 19:37 ]
Kinia_łódź mam jeszcze jedną propozycję na Twoje bolączki - czosnek, ząbek większy czosnku lekko naciać (odrobinkę) i do środka i połazić z tym troche albo i na noc zostawić. Jako, ze czosnek naturalny antybiotyk, usówa tego typu dolegliwości migusiem;)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”