askra
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 sty 2011, 10:18

kamcia nie sadze zebys byla zacofana! to raczej oni tutaj sa przewrazliwieni ;) :ico_oczko:
ale mam dwie kartki z rodzajami serow i prawie wszystkie dostepne na rynku oprocz zwyklej goudy (i to tez nie wszystkie rodzaje!) odpadaja, jajka na surowo i na miekko, kilkanascie roznych owocow, ale takich dosc egzotycznych, wszelkiego rodzaju miesa, ktore nie sa well-done, tartar, carpaccio, szynka parmenska np (o tym nie mialam pojecia), sushi, wiekszosc owocow morza, tiramisu i duzo wiecej...
No i jest dzial o takich nie zabronionych ale okazjonalnie jak niektore alkohole i jedzenie z duza ilosci konserantow typu niektore chipsy, niektore fast foody, dania gotowe.

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

15 sty 2011, 11:02

Nie dajmy się zwariować!
Co do rozstępów, to uważam iż mimo, że "i tak się pojawią" warto smarować.
Nigdy nie widomo ile się zredukuje takich rozstępów.
Co do jedzenia, to ja się trzymam jednej zasady - byle nie surowe (pomijając zieleninę - owoce warzywa) - nie jem owoców morza, mięsa i ryb bez obróbki termicznej, serów pleśniowych i innych serowych wynalazków, jajek surowych i na miękko. Ograniczam chipsy
a resztę chyba jem i sobie nie żałuję :-D

Przecież dziecko doastje teraz "próbkę" przyszłego jedzenia jakie będzie spożywał..

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

15 sty 2011, 14:17

askra no właśnie kupiłam dwie tubki w polsce jak byłam na wakacjach bo tutaj tego nie ma to chyba czeski produkt bo jest po polsku i czesku napisane na pudełku .Może w internecie znajdziesz ??

A lekarze to czasem są niemądrzy tak stresować kobiety w ciąży jak byłam w ciąży z synem pierwszym to na dzieńdobry pytam "panie doktorze to teraz proszę mi powiedzieć czego mi nie wolno" A on na to wszystko wolno tylko bez przesady są rzeczy z którymi nie wolno przesadzać jak alkohol jedna lampka wina raz na 3 dni też nie zaszkodzi . Chipsów wogóle nie jadam więc nie wnikam ale za to w pierwszej i drugiej teraz ciąży nie umiem żyć bez cytrynowego gazowanego napoju fanta czy inne jakieś bo niczym nie umiem ugasić pragnienia i też nikt nie panikuje choć mąż mi mówi ,że nie powinnam może tego pić .Wiem ,ale nie mam zamiaru się męczyć bo wtedy dzidzia też czuje stres wolę się napić i mam spokój. :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-01-15, 13:24 ]
Znalazłam w necie apteki internetowe ,ale nie wiem czy wysyłają za granicę sprawdż

askra
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2011, 14:10

@gniecha, dzieki, sprawdzalam u mnie w ogole tego nie mozna kupic...wysle kogos do PL na zakupy ;)

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 sty 2011, 21:30

Ja to mam dobrze bo mi w Polsce może ktoś kupić i busem przywiozą przewożnicy Ci co ludzi tu wożą może i u Ciebie autokarem można podać co??

askra
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2011, 21:46

nie mam pojecia dokad i skad tu kursuja....nigdy nie sprawdzalam... ale na szczescie juz sie porozgladalam, moze znjomy bedzie jechal to kupi :D i zapas witaminek ciazowych, bo tu drogie jak cholera...3x tyle co w Pl :/

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

06 maja 2011, 11:35

a kiedy pojawiają się rozstępy? w którym mniej więcej miesiącu. Ja jestem w siódmym. Od szóstego brzuch drastycznie mi wyskoczył, wcześniej nie miałam praktycznie nic. Ale mimo to, że nagle urósł to nie mam jeszcze ani jednego rozstępu. Czy możliwe, że w ogóle nie będę ich miała, czy pojawią się później?

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2011, 12:04

możliwe, że nie będziesz ich miała, a mogą pojawić się przed samym porodem-tego nikt nie wie :ico_oczko: ja zaraz zacznę 9 miesiąc i nie mam ani jednego rozstępu-mam nadzieję, że już tak pozostanie :-D

nina0226

06 maja 2011, 12:13

yhy rozumiem. A to fajnie masz markotka, że w ogóle rozstępów nie masz. A swędział Cie brzuch jak się skóra rozciągała? Bo mnie czasem okropnie swędzi... ale powstrzymuję się od drapania, bo nie chcę sobie ran narobić.

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2011, 14:05

wiesz co, nie przypominam sobie swędzenia :ico_noniewiem: od 16tyg. ciąży smarowałam się kremem pharmaceris foliacti (dla kobiet w ciąży zapobiegający rozstępom), teraz mam serum Reduce, bo tego pierwszego kremu nie było w aptece. Jeżeli skóra Cię swędzi, to musisz nawilżać, najlepiej jakimiś emolientami i koniecznie coś zapobiegającego powstawaniu rozstępów.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”