Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

18 maja 2011, 12:21

Dzień dobry Laski :-D

Ja mimo, że płacę za wizytę, to nawet o zwykłe zdjęcie muszę się upomnieć... tutaj tego rodzaju usługi są niedostępne, mała konkurencja, więc i lekarze się nie starają, bo i po co.

Ja też już się wizyty nie mogę doczekać, dziś mam mieć wyniki cytologii, ciekawa jestem jak wyszły.

izabelllla123, super szczurki, mąż też myśli o zakupie jednego, ale ja jakoś na razie nie jestem za tym, jak dzieci będą starsze, to ok

elibell, to całkiem sporo dzieciaczków będzie na urodzinach Elizy, super :-)

izuś_85, brawa za półmetek :ico_brawa_01:

Ja jestem z Tuśką u mamy, zostawiam ją popołudniu z babcią i pojadę na wizytę. Podobno czeka mnie niespodzianka, podwyżka ceny wizyty... ciekawe ile?

Miłego dnia życzę :-)

elibell
4000 - letni staruszek

18 maja 2011, 13:00

ja już po dentyście, mam tymczasową plombe i odlew zeba ściągnięty i za dwa tyg normalną plombe mi załozy, najważniejsze że znieczulenie było, że już załatana dziura i nic nie boli nawet dziąsło, dziąsło bolało jednak od tego a nie od 8 jak myślałam

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 maja 2011, 13:51

elibell, dobrze że masz juz spokój z tym zębem :ico_brawa_01:

Widze że z USG nikt jeszcze nie wrocił, ja już siedzę jak na szpilkach, jeszcze tylko 1 godzina i 30 minut :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

18 maja 2011, 16:53

Pisałam posta i nie wiem gdzie mi go wcięło :ico_olaboga:

Inia jeden szczurek to nie zbyt dobry pomysł :ico_nienie:
Szczurki potrzebują kompana bo to zwierzątka stadne :ico_oczko:

A co do lekarzy to fakt jak nie mają konkurencji to niewiele się starają :ico_puknij:
No chyba, że tacy z powołaniem :ico_sorki:

Elibell super, że ząbek już nie dokucza :ico_sorki:
Mnie narazie 8 stanęła i jest o niebo lepiej :ico_sorki:
A przyjęcie urodzinowe też przede mną w lipcu :ico_oczko:
Trzeba cos wymyśleć :ico_noniewiem:

Izabela aleś Ty dokładna :ico_oczko: pewnie już po jesteś :ico_oczko:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 maja 2011, 18:13

Ja po wizycie dzidziuś ma 16cm i wagę 382g także dosć spory machał łapkami i swoimi mini paluszkami, pchał kciuka do buzi i wariował. Dzis masę badań lekarz robił, komory serca, główka, i pomiarów 2 kartki.

Potwierdziło sie na 100% że dziewczynka, bez wątpienia lekarz to stwierdził.

Ale zapominiałam baterie kupić i nie pokaże zdjatka, postaram sie jutro do sklepu zajść, bo na osiedlu nie mają.

Kolejna wizyta 8 czerwca o 15.45

elibell
4000 - letni staruszek

18 maja 2011, 19:40

izabelllla123, 20 tydzień, czyli wszystko rozinięte co rozwijać się miało i dlatego tyle pomiarów dokładnych, serce, mózg, głowa, kość udowa, kregosłup itp itd:) Fajnie, że małą widziałaś i że potwierdzona dziewczynka:)

Ja mam 17 czerwca wizytę z położną, ale to proforma, moze zmierzy brzuch mi i może w końcu serducho usłysze bo nawet nie słyszałam jeszcze w tej ciąży i nie wiem czy jakiś badań krwi nie będe miała na żelazo, bo jakoś chyba w 28 tyg. robią, zobaczymy, grunt że dobrze się czuję , maluszek się rusza każdego dnia.

mm kilka zdjeć zrobionych, ale nie zgranych jeszcze tyle, że takich hmmm w majteczkach tylko i jedno brzucha to jak zgram to wam wstawię i pokażę mojego mega balona:)

a w ogóle chyba mi piersi znów urosły i cholernie swędzą mimo, że smaruję tłustym balsamem:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 maja 2011, 20:41

hej laski, my po usg :ico_oczko:

dzidzia ok :-D będzie prawdopodobnie dziewczynka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ułożona pośladkowo i cieżko było zajrzeć między nóżki ale lekarz kumaty pomęczył troszke i się przekręciła :-D pokazała ze miedzy nózkami nic a nic nie dynda :ico_haha_01:
choć te usg nie było takie dokładne jak z Mają to było oki
pojadę sobie na jeszcze jedno takie usg za pare tygodni ale tam gdzie byłam wcześniej :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985

18 maja 2011, 21:40

Hej Dziewczyny,

Ja niedawno wróciłam do domu, Wiki pięknie mi zasnęła, z resztą nie ma się co dziwić, nabiegała się dziś trochę z kolegą :ico_oczko: Super się razem bawili :ico_brawa_01:
U mnie tez wszystko ok, Dzidziuś waży ok. 650 g, dziś fajnie wszystko było na USG widać, nawet buźkę, mimo, że to tylko 2D, ale oczywiście między nóżki nie zaglądaliśmy :ico_oczko: Zdjęcia też tradycyjnie nie mam, bo się nie upomniałam, a takie ładne dziś ujęcia były :ico_oczko: Wyniki z cytologii będą dopiero na następnej wizycie... no cóż, muszę jeszcze poczekać chwilę

elibell, super, że już nic nie boli :ico_sorki: to czekamy na obiecane fotki
Inia jeden szczurek to nie zbyt dobry pomysł :ico_nienie:
to kupimy dwa, jeden dla Wiki, a drugi dla braciszka albo siostrzyczki :ico_oczko:

izabelllla123, koniecznie musisz kupić te baterie :ico_oczko: Super, że wszystko dobrze :-D A wizytę mamy tego samego dnia i żeby było śmiesznie, o tej samej godzinie :ico_oczko: i chyba teraz już tak będziemy mieć, bo Ty chyba też co 3 tyg. chodzisz do lekarza

izuś_85, gratuluję dziewczynki :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

18 maja 2011, 21:58

izuś_85, gratuluję dziewuszki:):):) cieszysz się???? na pewno tak, choć może i myślałaś że fajnie by parka była co?
elibell, super, że już nic nie boli :ico_sorki: to czekamy na obiecane fotki
już na dniach wrzucę, musze tylko na kompa zrzucić z męża aparatu, a nie chcę pod jego nieobecnośc bawić sie jego sprzętem, bo ja mam talent do niszczenia np kasowania zdjeć, że coś z kartą się wydarzy czy coś, chyba by mi głowe urwał hihihi, więc czekam az on w sumie zrzuci zdjecia ze swojej karty:)

Moja już śpi, i nawet czytałam bajke i nie wstała by lampke zapalić, później też nie słyszałam by wstawała więc moze zaśnie już bez lamki???Zobaczymy jak to będzie.
Biedna dziś na dworku nie była tylko rano na ogrodzie pobiegała, a potem deszczyk był i mokro to nie było po co wychodzić, ale jakoś dała radę, na wieczór domagała się intensywnie uwagi ode mnie, ale zawsze tak jst więc nic nowego, ja lubię juz wieczór i nasze wspólne zabawy, póxniej kolacja i kąpiel i czytanie bajeczki, obecnie czytam jej Marię Kownacką, opis zimy, zwierzątek itp, zaciekawiona bardzo, słucha co czytam, i kaze sie głaskać po pleckach przy tym hehehe.

Awatar użytkownika
inia1985

18 maja 2011, 22:09

elibell, ja póki co nie czytam Wice na dobranoc. Już próbowałam i wyglądało to tak, że jak skończyłam i chciałam wyjść był wielki płacz, a tak to kąpiel, kasza i odkładam ją do łóżeczka, zasypia od razu. A też chciałabym jej bajki na dobranoc poczytać, chyba muszę poczekać, aż będzie mądrzejsza :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”