Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 maja 2011, 16:52

witam z :ico_kawa:

U nas piekna pogoda,to wyskoczylismy na spacerek do Mielna ale Zuzka zamiast spac,to podziwiala widoki :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
martaraz
Trzy tysiące lat minęło...

19 maja 2011, 17:26

Hej
My dopiero ze spacerku wróciłyśmy. Jak wyszłam po 13 tak do tej pory. Nie powiem juz gdzie mi nogi wchodzą.
martaraz, niech pośpi dobre jej to zrobi :ico_oczko: a ty relaks mały masz :ico_haha_01:
Ropuszka mała pospała sobie 15 min. na spacerze też oka nie zmrużyła. Moje dziecię w dzień prawie wcale nie śpi :ico_sorki:
skorzytstam skorzystam ale z PW
Nie ma sprawy....czekam :-D

Awatar użytkownika
spadlamznieba

19 maja 2011, 19:19

a ja zastanawiam sie czy to przypadkiem niedlugo nie pojawia sie zabki pierwsze u Oliwki, bo... jest strasznie marudna. pcha pelucie swoją do buzi, glosno gada, gaworzy, krzyczy, pratycznie z buzi nie wyjmuje i do tego jest marudna. ale goraczki poki co nie ma... zrobila dzis dwie kupki, duzo pila, wiec to nie kwestia tego tak sadze... juz sama nie wiem :(
Martaraz, jakie byly objawy zabkowania u Twojej Corci?

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 maja 2011, 19:47

spadlamznieba, moj synus juz mialm w tym wieku zabek,a Zuzka dokladnie na pol roczku dostala pierwszy :ico_oczko: ,wiec pewnie to zebolki,niedlugo zobaczysz pierwsze perelki w buzce :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
spadlamznieba

19 maja 2011, 21:19

iw_rybka, tak nie moge sie doczekac pierwszego zabka! :ico_wstydzioch:
zawsze byla pogodna, wesola, a teraz? ma takie napady 'szalu', piszczy jak kotek, pomrukuje, marudzi... ponoc jak wyjdzie pierwszy zabek to juz 'z gorki'...

a jak pielegnujecie/pielegnowalyscie zabki i buzie takiego szkraba kiedy juz zabek sie wybijal powoli?

elibell
4000 - letni staruszek

19 maja 2011, 22:01

spadlamznieba, kup jej maść na ząbkowanie i smaruj dziąsełka na pewno przyniesie to ulgę, a co do pielęgnacji to od pierwszych ząbków myłam je, taką nakładką na palec przypominającą szczoteczkę gumową więc to od razu była forma masażu dziąsełek. A jak pierwszy wyskoczy to fakt kolejne beda wychodzić zaraz.
mała jest prześliczna,!!!!

Awatar użytkownika
spadlamznieba

19 maja 2011, 22:11

jej maść na ząbkowanie i smaruj dziąsełka na pewno przyniesie to ulgę
juz mam :)
nakładką na palec przypominającą szczoteczkę gumową
wlasnie tym nakladam masc i masuje dziasla :)
mała jest prześliczna,!!!!
dziekuje :)

elibell, dzieki za odpowiedz :)

elibell
4000 - letni staruszek

19 maja 2011, 22:22

nie ma za co, ja stosowałam maść Bonjela, ona łagodzi ból dziąsełek, oraz jeszcze jedną tyle, ze nazwy nie mogę sobie przypomnieć ooooo wiem dentinox i z tej firmy też miałam pastę i tą nakładkę na paluszek:):):):)

link usunięty przez moderatora dokłądnie takie, przepraszam jak nie można umieszczac linków tutaj, ale chciałam pokazać o co mi chodzi dokładnie
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 10:57 przez elibell, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
martaraz

19 maja 2011, 23:32

Właśnie skończyłam robotę, tak mnie dziś wzięło że szok :ico_szoking: poukładałam i posegregowałam u Agatki ubrania w szafkach. Wyniosłam 2 duże worki zamałych, posprzątałam cały jej pokój. Potem wzięłam sie za prasowanie, a następnie u Hani porządki. Wyniosłam 4 duże torby zamałych ciuszków :ico_sorki:

spadlamznieba, będzie pierwszy ząbek :ico_brawa_01: Hania miała podobnie. Nie gorączkowała, w dzień była marudna i dwie nocki przed wyjściem ząbka dała nam w kość, na przemian z mężem do niej wstawaliśmy :ico_sorki: Ja dałam jej nawet czopka od gorączki bo on jest też przeciwbólowy ale tylko wtedy gdy już na prawdę było masakrycznie :ico_sorki:

[ Dodano: 19-05-2011, 23:32 ]
spadlamznieba, malutka jest śliczna :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

20 maja 2011, 09:19

spadlamznieba, sliczna fotka w podpisie,urocza :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A jak mala bardzo niespokojna bedzie,to zapytaj pediatre o takie czopki Viburcol- one u nas sprawdzily sie przy Andrzejku i Zuzki :ico_sorki:

martaraz, to niezly zapal do pracy,ja ottanio tak mialam i uznalam to za dobry znak - koniec przesilenia wiosennego,definitywne pozegnanie zimowej aury i powitanie lata :ico_oczko:

Wróć do „Pozostałe”