chciałam Was jeszcze zapytac o jedna rzecz. Mianowicie Malej od paru dni pojawiaja sie i znikaja takie plamy czerwone na twarzy (tylko i wylacznie), na czole, polikach, nad okiem, pod okiem... zawsze pojawiaja sie po nocy i w ciagu dnia znikaja. Myslalam ze to uczulenie na jarzynowa ktora wlasnie wprowadzalam, wycofalam sie z tej zupy, a plamy znow sie pojawily po nocy. jesli chodzi o desre, to na pewno nie ma uczulenia, bo podaje go juz od miesiaca. proszku do prania nie zmienilam, sama juz nie wiem... wyglada jakby byla bita ;) takie czerwone, potem nzikajace jak gdby nigdy nic. w nocy widzialam ze tez ma, ale ranmo obudzila sie bez.
macie pomysl co to jest?
[ Dodano: 23-05-2011, 11:25 ]
porządek musi być
oj tak :) obowiazkowo :)
fajne zdjęcie masz w opisie
dzieki :)
askra, cały czas kciuki trzymam za Ciebie!
martaraz, nie Ty jedyna masz na 'pienku' z tesciowa ;) ja poki co ze swoja nie mam kontaktu, bo jestesmy powiedzmy na stopie wojennej.
i jest mi tak dobrze. jak znow bedzie kontakt, to bedzie 'wtracanie'. smieszy mnie, ze na wszystko ma odpowiedz i nigdy z jej ust nie padlo slowo "nie wiem" :)
[ Dodano: 23-05-2011, 11:35 ]
a no i chcialam zaptrac, jaka powinna byc przerwa w nocy miedzy pokarmami u 5-6 miesieczneo dziecka? bo moja poki co je o 21 mleko, o polnocy mleko, i o 6 mleko - przesypia bez pokarmu 6 godzin. to juz chyba za malo... od dzis chce walczyc zeby o polnocy karmienie odpadlo i zeby byla przerwa 9-h ale nie wiem czy o nie za dlugo...
[ Dodano: 23-05-2011, 11:38 ]
Mala w ciagu dnia je co 3 godziny, wyglada to tak mniej wiecej...
9 rano deserek (nie chce jesc wtedy mleka, kaszki tez nie, tylko deser ewentualnie zje)
miedy 9-11 picie
12 flcha 150 ml
15 obiad (ok pol sloiczka, czasem prawie caly) lub caly)
18 flacha 150 ml
21 flacha 150 ml
24 flacha 150 ml
6 rano flacha 150 ml
wiem ze tego za duzo... i od dzisiaj wprowadzam zmiane
9 deser
12 flacha 180 ml (tak jak na opakowaniu)
15 obiad
18 flacha 180 ml
21 flacha 180 ml
6 flacha 180 ml
problem polega na tym ze nie chce zadnych kaszek, a chcialabym jej tez to wprowadzic. i nie zawsze zjada 180 ml... czesto chce tylko 150.
jej zoladek tez powinien odpoczac, moze cos robie nie tak?
jak bedzie w nocy sie pzebudzac na jedzenie, to bede dawac herbatke i smoka. i jakos Ja przestawie.
pomozcie