Kiedy można wykonać najszybciej test beta hcg. Chodzi mi o wykluczenie ciąży, chce jak najszybciej zrobić ten test bym zaczęła brać antybiotyk. Ja w internecie czytałam o tygodniu, lekarka powiedziała że w dniu spodziewanej miesiączki dopiero w końcu się zgodziła że 12 dni po stosunku a mi bardzo zależy zrobić 11 dni po stosunku. Żeby akurat w piątek lekarz przepisał mi antybiotyk. Wiem że niby nie powinno się robić przed miesiączką bo bardzo dużo jest poronień przy miesiączce ale mi chodzi o ten antybiotyk
gosia888, przy odbieraniu wyników zawsze jest norma i tam jest podana norma od 1tc.
Najlepiej chyba jakbyś zadzwoniła do laboratorium i spytała.
Swoją drogą beta powinna wyjść już około tygodnia po zapłodnieniu.
gosia888, mi lekarz kazał robić betę 14 dni po zapłodnieniu tak żeby była wiarygodna. Ale to po zapłodnieniu a nie po stosunku takze tutaj trzeba też może być różnie z czasem. Chyba, ze miała się pojawić wcześniej miesiaczka wtedy się samo miało wykluczyć.
Ale wydaje mi się, że tak generalnie to nie ma co robić przed datą spodziewanej miesiączki, bo przed to chyba trzeba by zrobić ze dwa razy żeby sprawdzić czy się podnosi.
gosia888, bete moze juz zrobic smialo po 1 tygodniu od stosunku, ten rhormon podwaja swoja norme prawie codziennie, wiec ciaza bedzie wykryta bardzo wczesnie, smialo mozesz robic. Powodzenia