Agus, sek w tym ,że ja mam i patryk pali...

Moj M rzucil jak ja przestalam palic, chocby po to zeby mnie nie kusilo..
ani raz nie skusiłam się nawet na dymka bo mam na uwadze dziecko, które jest dla mnie najważniejsze..
Ja na poczatku ciazy przez jakies 2 miesiace palilam ale to glownie przez prace.. Teraz jest tak, ze czasami niestety zapale jak wpadnie do mnie palaca kolezanka, ale to jest raz na 3-4 tygodnie 1-2 fajki wiec mysle ze malenstwu nic od tego nie bedzie
Tak sobie licze, 7 tygodni zostalo a wg OM 5

Nie moge sie doczekac :D
Malinka Gratuluje lozeczka

Ja tez juz swoje zrobilam, to znaczy malego :D I co ide do lazienki to na nie spogladam (bo przechodze kolo tego pokoju) i tak mi sie milutko robi i sie nie moge doczekac juz

Strasznie bym go chciala juz z nami no ale wiadomo ze im dluzej tym lepiej wiec trzeba jeszcze wytrzymac
A w ogole jestem taka zla.. Dostalam list ze nie nalezy mi sie taki zasilek tutaj, Maternity Allowance, czyli jakies 4000 funtow mi przeszlo kolo nosa..

Tylko to jest cholernie niesprawiedliwe.. Mi sie nie nalezy bo w ciagu 66 tyg od daty porodu nie przepracowalam 26 tyg (wychodzi mi dokladne 15tyg przepracowane).. Wiec rozumiem ze nie spelniam warunku ale to poprostu nie w porzadku jesli moja kolezanka mieszka w UK 2 lata, ma przepracowany rok i dostala ten zasilek a ja mieszkam tu 4 lata i przepracowalam 3,5 ale akurat nie w tym okresie ktory oni biora pod uwage.. Czyli jak moje malenstwo bedzie 28.07 to moj okres brany pod uwage jest od 18.04.2010 - 22.07.2011.. A ja rzucilam robote 14.05.2010 i pozniej wychodzi mi ze pracowalam 15 tygodni.. No i sie nie kwalifikuje..!! I to jest niesprawiedliwe, bo pracujac tu przez 3,5 roku zaplacilam wiecej podatku i skladek ubezpieczeniowych niz ona!!

Tylko tak akurat zaszlam w ciaze ze na zadne benefity sie nie lapie.. Normalnie zalamka.. Ehh

Ale ja z tymi dodatkami mam pecha, wszedzie jak nie zgubia moich dokumentow to 'cos im sie nie zgadza' i wszedzie maja mnie gdzies.. no ale to dluzsze wiec nie bede Was zanudzac. Po prostu uwazam ze to nie fair!!!!!

Pomijajac fakt tego, ze wycofane zostalo 200F 'becikowego' dla kazdej mamy na wszystkie dzieci urodzone po kwietniu.. Czyli sie nie lapie. Plus wycofali taki fundusz dla dzieci urodzonych po marcu tego roku.. Czyli tez sie nie lapie..

Normalnie klatwa jakas.. Nie chcialam byc jedna z tych co przyjechaly do Anglii i zrobili sobie dziecko bo dobra kasa ale najwidoczniej tak trzeba bylo.. Bo teraz praktycznie zadnej pomocy nie ma..