majka2183
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

09 cze 2011, 16:49

co jakis czas tak marudzi. a ja powiedzialam sobie 'dosc', nie lece na kazde zawolanie (nie ma placzu) bo mnie zdominuje tak bardzo ze siusiu nie pojde
z tym muszę się zgodzić
Bo mam znajomą że za każdym razem biegła, fakt pierwsze dziecko itd, ale tak mała się nauczyła że ona nawet sama do łazienki nie mogła iść bo mała jak już zaczęła chodzić to za nią,

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

09 cze 2011, 17:06

Bo mam znajomą że za każdym razem biegła, fakt pierwsze dziecko itd, ale tak mała się nauczyła że ona nawet sama do łazienki nie mogła iść bo mała jak już zaczęła chodzić to za nią,
:ico_olaboga: :ico_olaboga:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

09 cze 2011, 17:37

powiedzcie co sadzicie o chuscie do noszenia i jaka ewentualnie polecacie? zastanawiam sie nad kupnem
Nie miałam nigdy z chusta do czynienia ale wydaje mi sie bardzo fajnym pomysłem.

Kochana ja bym mu żadnego kebaba nie zamawiala, w ten sposob nic nie pokazesz mu.

Awatar użytkownika
spadlamznieba

09 cze 2011, 17:51

taka juz jestem glupiutka..
zaraz flacha dla Malej... ma drzemke, znowu.

ona 2,3 godziny jest aktywna, potem na 30 min - do 1 h sen. i tak dzien mija.

co do chusty powaznie sie zastanawiam nad tym...

[ Dodano: 09-06-2011, 17:55 ]
no wlasnie ja mam problem z .. jakby to nazwac... nie wiem :) po prostu jestem na kazde skinienie, kazde jekniecie, nie pozwalam Jej pomarudzic, a co dopiero krzyknac. tzn nie pozwalalam bo zmieniam to. nie pozwalam Jej plakac, to oczywiste, ale ona nie placze tylko tak marudzi i piszczy z pretensja, marszczac brwi.

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

09 cze 2011, 17:59

Witam!
spadlamznieba, ja uzywałam chusty przy synku. Dla mnie rewelacja. Szczegolnie jak męża nie było a musiałam ywyjśc z pieskiem na spacerek a deszcz padał to brałam malego w chustę piesek, parasol i na spacerek. W domu jak marudził a akurat robiłam obiad to brałam w chuste i też mogłam wszystko zrobic.

Awatar użytkownika
Inuno
Papla
Papla

09 cze 2011, 18:00

hej, tak sobie Was czytam i widzę Paulinko że Twoja Malutka śpi cały dzień - mój Mikołaj też, nie zjadł za dużo, raczej popił sobie, zmiana pieluchy i potem wycie, że dalej spać :ico_szoking: mam nadzieję, że w nocy nie będzie marudny :ico_olaboga:

Te chusty to słyszałam, że super sprawa i bardzo wygodna, też się zastanawiam nad nią ;)

Awatar użytkownika
spadlamznieba

09 cze 2011, 18:04

W domu jak marudził a akurat robiłam obiad to brałam w chuste i też mogłam wszystko zrobic.
czy przypadkiem dziecko nie za bardzo sie przyzwyczaja> bo to tak jakby noszenie... juz sama nie wiem...
widzę Paulinko że Twoja Malutka śpi cały dzień
no Mala ma taki rytm, jest ze mna 2-3 godziy, potm drzemka i tak w kolko. kiedys non stop praktycznie spala
Te chusty to słyszałam, że super sprawa i bardzo wygodna, też się zastanawiam nad nią ;)
tylko najlepiej je (ponoc) uzywac jak dziecko potrafi samodzielnie siedziec, zeby nie nadwyrezac kregoslupa... ale ile w tym prawdy sama nie wiem.. :ico_olaboga:

dobra ide, bo sie zakotwiczylam, a Mala znow przesypia karmienie :ico_szoking:

[ Dodano: 09-06-2011, 18:04 ]
Inuno, Ucałuj Mikolajka od Cioci :) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Inuno
Papla
Papla

09 cze 2011, 18:07

Ucałowany ;) Ty ucałuj Oliwkę od cioci :)

[ Dodano: 09-06-2011, 18:08 ]
tylko najlepiej je (ponoc) uzywac jak dziecko potrafi samodzielnie siedziec, zeby nie nadwyrezac kregoslupa.
też tak słyszałam, ale chce kupić jak najszybciej, bo jak się przeprowadzimy, to będziemy każdą złotówkę oszczędzać na początku ;)

elibell
4000 - letni staruszek

09 cze 2011, 18:26

ja mam chustę tylko szytą i wydaje mi sie sztywna i dlatego cvhce zakupić oryginalną, taką z miekkiego materiału i elastycznego. Dla mnie wspaniała sprawa zwłaszcza, ze my na wycieczki jeździmy wiele, nie obciażam kręgosłupa - chusta 5,5 metra, wiazań jest masa - wygodne, dziecię blisko i spokojne:) Nie za często owszem by nie przyzwyczajać ale na wypadfy poza dom, czy spacery fantastyczne, choć i nosiłam moją jak miała gorsze dni, jak zabkowała a ja dwie ręce wolne miałam mogłam robić wszystko. Teraz zastanawiam sie tylko jaką wybrać, bo widzę, ze jest wielki wybór firm.

majka2183

09 cze 2011, 18:42

hej dziewczyny jeśli mogę wtrącić
ja osobiście nie nosiłam chusty, ale moja przyjaciółka ma i stwierdzi że jest bardzo zadowolona, nawet zauważyłam na mieście nawet tatusiowie noszą swoje pociechy w chuście.
Ale to musi być jakaś oryginalna, bo taka zwykła to pewnie nie wygodna jest

[ Dodano: 09-06-2011, 18:49 ]
Przeczytałam artykuł i napisali w nim że:
"Zaletą chusty elastycznej jest to, ze można w niej nosić niemowlęta od pierwszego dnia życia. Czym wcześniej tym lepiej. Dziecko przychodzące na świat potrzebuje bliskości matki, jej głosu, zapachu, i bicia serca. Chusta elastyczna jest najlepszym rozwiązaniem dla początkujących chustorodzicow. Chustę wiąże się na noszącym, a dopiero potem wkłada się do niej dziecko. Jedno proste wiązanie umożliwia rożne sposoby noszenia dziecka.

wkleje wam zdjęcie właśnie takiej co była w artykule
Obrazek
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 19:08 przez majka2183, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pozostałe”