szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

24 cze 2011, 10:31

tylko te pieluchy hmm tzw eko
?? wklej fotkę :ico_sorki:
Wiesz że ja leniwa i nie lubię wstawiać zdjęć , a linka nie można bo cudowne zakazy są.
Wpisz sobie w Google ,, pieluszki eko,, i tam ci się pokażą te.
No to masz jeszcze lepszą wagę ode mnie
hehe, ale na pewno teraz wiecej bo przytylam na bank, teaz jak pojde na wizyte to sie okaze
A kiedy masz wizytę ??
Nie masz w domu wagi ?
I w którym tyg byłaś jak ważyłaś te 1,8 kg?

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 cze 2011, 10:40

Witam sie i ja

wlasnie zjadlam sniadanko, ale jakos tak cosmi za malo :-D
Ide jeszcze jogurt zjesc :-)
a udało Ci się zrzucić wszystko?
po dwoch tygodniach wrocilam do wagi sprzed ciazy, wszystko zeszlo, oby ii tym razem tak bylo
Dzis strasznie się męczyłam z wzdęciami :ico_olaboga:
oj ja tez mam niestety, brzuch boli i nic nie pomaga, z zaparciami ostatnio tez mam problem :ico_olaboga:
Pati to odpoczywaj bo krzyż do końca potrzebny a nie raz jeszcze poboli :ico_sorki:
oj a gdzie jeszcze do pazdziernika :ico_olaboga:

A ja lece zaraz zupe malemu gotowac, szyszlyi z wczoraj jeszcze sa wiec zjemy je dzis, a malemu rybke posmaze, dzis musze isc na pucowanie, ale dopiero po poludniu, bo skonczyl nam sie przeglad w aucie juz 3 miechy jezdzimy bez i w koncu moj Przemek zrobil termin na dzis i wlasnie pojechal, mam nadzieje, ze duzo ludzi nie bedzie, bo im predzej wroci tym szybciej ja do tej roboty pojde

elibel, no to masz pracowity dzien dzis, udanego wypadu do kolezanek

[ Dodano: 24-06-2011, 10:45 ]
A kiedy masz wizytę ??
Nie masz w domu wagi ?
I w którym tyg byłaś jak ważyłaś te 1,8 kg?
wizyte mam 5.07, mam w doku wage, ale kazda waga wazy inaczej wiec sie waze, waza mnie u lekarza i wedlug tej wagi i patrze.
A u lekarza bylam teraz w czerwcu dokladnie 07.06 ale cos patrze, ze spodnie luzne sie zrobily wiec zastanawiam sie czy oby czasami nie schudlam

Co do pieluch to n ie wyobrazam sobie prac ich a potem prasowac :ico_olaboga: :ico_olaboga: , nie w tych czasach, nie po to sa pampersy. Przy malym dziecku nie ma sie na nic czasu, a jeszcze mialabym stac i prasowac pieluchy :ico_olaboga:

szkieletorek

24 cze 2011, 10:46

Dzis strasznie się męczyłam z wzdęciami :ico_olaboga:
oj ja tez mam niestety, brzuch boli i nic nie pomaga, z zaparciami ostatnio tez mam problem :ico_olaboga:
Ja mam teraz straszny problem z zaparciami.
Podobno ananas pomaga wiec kupuje co jakiś czas ale codziennie nie będę wcinać bo mi sie przeje. Jem dużo owoców i jakoś dajemy rade ale czasami jest bardzo ciężko.

[ Dodano: 24-06-2011, 10:51 ]
Co do pieluch to n ie wyobrazam sobie prac ich a potem prasowac :ico_olaboga: :ico_olaboga: , nie w tych czasach, nie po to sa pampersy. Przy malym dziecku nie ma sie na nic czasu, a jeszcze miałabym stać i prasować pieluchy :ico_olaboga:
Dlatego te co my będziemy mieć nie trzeba prasować, ani prac w wysokiej temp , nawet nie wskazane jest to.Czasem można raz w miesiącu ale nie za często. Tak samo gotowanie odpada. Wiec mam nadzieje ze zda to u nas egzamin.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 cze 2011, 13:15

hej dziewczyny

elibell sto latek dla Elizki :ico_brawa_01:

wczoraj spędzilismy dzień spacerkowo i pojechaliśmy nad zalew, Maja do wody nie wchodziła bo zimno jej było ale na plazy w błotku się bawiła a my popływaliśmy troszke :-D

no i wieczorem moja mysz znów scene walneła ze nie chce smoczka, dała kotkom i wytłumaczyłam jej ze tym razem juz kotki jej go nie oddają :ico_nienie:
a dziwnym trafem pod naszymi oknami koty zaczeły sie o coś kłócić i tak sie darły ze Maja się bardzo wystraszyła :ico_szoking: bała sie bardzo i taaakie oczy :ico_szoking:
i nagle gada do nas "LEW" pokazując palcem na okno :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
no i o smoku zapomniała, zasneła bez smoczka bez problemu, w nocy sie nie budziła w ogóle, rano jak sie obudziła zawołała kaszkę a potem znów o smoku nie pamiętała

ze dwa razy zapytała o niego ale mówiłam ze kotkom dała i nie robiła histerii
teraz właśnie zasypia w swoim łózeczku i co troche woła "monio" :ico_noniewiem: ale nie histeryzuje :ico_sorki: oby zasneła bez :ico_sorki: trzymajcie kciuki :ico_sorki: bo już nie mam zamiaru jej dawać :ico_olaboga:

[ Dodano: 24-06-2011, 13:17 ]
izabella śliczny brzuszek :ico_brawa_01: no i super ze Oliwka tak przybiera :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

24 cze 2011, 13:29

izuś_85, no pewno nie dawaj już smoka, bo to będzie źle w małej oczach wyglądać, jakby zaczęła histerię to ją przetrwaj, raz poryczy i koniec:)

a i dziękuję za życzenia dla małej mojej, wszystkim Wam jeszcze raz dziękuję:)
wczoraj spędzilismy dzień spacerkowo i pojechaliśmy nad zalew, Maja do wody nie wchodziła bo zimno jej było ale na plazy w błotku się bawiła a my popływaliśmy troszke
jejuś ale ci zazdroszczę, jak mi brakuje jeziorka tutaj, jezior pełno dookoła ale nie można się kąpać:(
Ja mam teraz straszny problem z zaparciami.
polecam sok z suszonych śliwek, same suszone śliwki, rodzynki i otręby z suszonymi śliwkami, ja to piłam i jadałam jak miałam takie problemy a były bardzo i to bardzo uciażliwe i bolące, żołądek wysiadał.

a co do pieluszek to wiem o co biega, moja siostra właśnie takie używa i zadowolona jest, co prawda pytała mnie czy chcę, a ja niezdecydowana byłam i jeszcze wtedy nie w ciąży wiec odsprzedawała na allegro, a dziś żałuję bo tutaj drogi interes
elibel, no to masz pracowity dzien dzis, udanego wypadu do kolezanek
jeden wypad już nie udany, koleżanka pojechała do centrum po coś, ale spoko, ja w banku byłam przynajmniej, rzeczy oddać do secondhand'u i na malutkich zakupach bo wyciskarka do kremów zamówiona na ebay nie dotarła, chlebek z domu wyszedł itp itd. No i spacer zaliczony na świerzym powietrzu, zaraz małą kładę i biorę się za dalsze porzadki, kuchna do połowy sprzatnięta, jeszcze prasowanie, ścieranie kurzy i odkurzyć mi zostało no i torta i mufinki zrobić, hehehe, ja luibie takie dni, bo przynajmniej nie lenię się:):):)

Awatar użytkownika
inia1985

24 cze 2011, 14:00

Hejka Laski :-)

U nas dziś deszczowo i chłodno, więc siedzimy w domu, a takki fajny plan mąż miał na popołudnie. Chciał zabrać Wikę na plac zabaw, a ja miałam w tym czasie odpocząć :ico_sorki: no cóż trzeba to przełożyć. A ja dziś wyjątkowo zmęczona, Mała przed chwilą zasnęła, czekam na męża aż wróci z pracy i też się kładę :ico_sorki:
bo wychodziłyśmy po
dwóch dobach i mąż musiał mi portki z przed ciąży przywieźć
:ico_szoking: no to pięknie :ico_brawa_01: oby i tym razem tak było :ico_sorki:
A może Wice znowu ząbki dokuczają :ico_noniewiem:
nie wiem, ale chyba nie, do piątek mamy jeszcze czas, tu chodzi o coś innego, tylko co? Dlaczego ta moja córcia jeszcze nie mówi, byłoby prościej :ico_noniewiem:

izuś_85, no to kotki Wam pomogły :ico_oczko: ja na razie Wice smoczka nie zabieram, tym bardziej, że i ze smokiem ma ostatnio problem ze spaniem... tak się zastanawiam, czy nie zraziła się do łóżeczka... tylko czym, może mąż mi o czymś nie powiedział?
po dwoch tygodniach wrocilam do wagi sprzed ciazy, wszystko zeszlo, oby ii tym razem tak bylo
no to super, u mnie trochę to trwało (jakieś pół roku) nim weszłam w dżinsy sprzed ciąży, ale to i tak uważam za sukces :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

24 cze 2011, 14:48

a ja wszystkie spodnie sprzed ciąży pooddawałam by się nie męczyć i nie dołować, biodra mi się po porodzie tak poszerzyły, że kilka dni po jak mierzyłam ciażowe które nosiłam do końca ciąży to przez biodra nie chciały przejść, nie wierzyłam w to, że to możliwe, i akurat położna przyszła, mówiła, że długi poród miałam, biodra się rozeszły i mogą już nigdy nie wrócić do poprzedniej formy

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

24 cze 2011, 15:37

Ja właśnie na mężusia czekam jak z pracy wróci, to na zakupy śmigamy :ico_oczko:
Na niedziele mają wpaść znajomi to grilla jakiegoś zrobimy :-D
A tak ogród w końcu jakoś wygląda jak te krzaki przycięte :ico_sorki:
mężuś tylko trawkę skosi ale to pewnie jutro.

Izuś to trzymam kciuki :ico_sorki:
Przetrwasz to jakoś a najważniejsze, że mała sama smoczka oddała :ico_sorki:
Jakoś wtedy szybciej do dzieci dociera :ico_sorki:
Ja na szczęście z Elizą takich rewelacji nie miałam, bo smoka nie chciała, i mam nadzieję
że i Leoś nie będzie chciał :ico_sorki:

Elibell a dostałaś taką paczkę Bounty?? w szpitalu albo u położnej?
Bo jak tak to tam w takiej książeczce był bon na pieluche eco jedynie do zapłacenia
za przesyłkę chyba ze 3f.
Ja wyślę i zobaczymy co to przyjdzie.

Inia ja też tak mówiłam i doczekać się nie mogłam jak moja Eliza zacznie gadać :ico_oczko:
a teraz czasem bym chciała żeby choć na chwilkę zamilkła :-D
szczególnie jak są niekończące się pytania "dlaczego???" z uśmieszkiem :-D

Szkieletorek kiwi też pomaga, właśnie w zaparciach.
Mnie wydęło po czereśniach bo zaszalałam 3 dni pod rząd :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-06-24, 15:39 ]
Elibell mnie właśnie przy Elizie bardzo biodra rozwaliło.
Ale po porodzie jakoś wróciły do siebie :ico_sorki: za to mój mężuś nie był zbyt tym
faktem pociszony :-D
A teraz biodra jakie były takie są :ico_sorki:
Dobrze pamiętam ten ból miednicy i cieszę się, że nie muszę się z nim męczyć :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 cze 2011, 16:17

hej mała nadal śpi, zasneła bez smoka :ico_brawa_01: wiec juz go nie dostanie na pewno :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a ja wstałam bo jakiś palant zaczoł coś wiercić nad nami :ico_olaboga: tak to jest mieszkać w blokach :ico_zly: jak nie jeden to drugi coś wierci, szlifuje :ico_olaboga: przeczytałam kilka stron ksiazki i sie skupic dłuzej nie mogłam :/

jak Mysza wstanie to pójdziemy na spacerek, ach kupiłam jej dziś rano zestaw do piasku Wader za 9,90zł w biedronce :ico_oczko: za smoka dostała :-D hehe
śliczne tam sa duze foremki do piasku

już z rana zaliczyłyśmy plac zabaw z koleżanką a teraz po obiadku pójdziemy w stronę tatusia :ico_oczko: jak skończy prackę to do nas dojdzie :ico_oczko:

hehe a wczoraj na dzień ojca Maja wręczała tatusiowi prezent :ico_haha_01: tyle ze oddac nie chciała bo jej sie torebka podobała hehe no ale tatuś zadowolony to najważniejsze, kupiłyśmy mu wodę po goleniu Adidas jego ulubioną i był szcześliwy :ico_oczko:

co do bioder to moje też szerokie zostały, ale wąskie nigdy nie były, bo ja taka gruszka jestem z budowy i pewnie nic sie nie zmieni, ważne żeby po porodzie dojsc do siebie jako tako, bo wiem ze bede sie lepiej czuła psychicznie jako szczuplejsza :ico_oczko:

[ Dodano: 24-06-2011, 16:24 ]
Jakoś wtedy szybciej do dzieci dociera :ico_sorki:
nie pierwszy raz oddała kotkom, i pod samochody też wrzucała chętnie :/
ale zawsze wieczorami był cyrk na kółkach :ico_olaboga:
ale teraz te drace sie LWY ją wystraszyły na dobre i w szoku takim była ze smoka nie chciała
chyba bała sie ze jak otworze okno i je zawołam to ją pogryzą czy coś

a dziś sie pytała i tak bardzo świadomie mówila, ze koty monia wzieły
a ja sie pytam czy chce monia? ona ze tak
a czy mama ma iść do kotków? ona ze nie, taka lekko przestraszona
i mówiłam jej ze teraz małe kotki mają jej monia bo sa dzidziusiami
i sie śmiała :ico_haha_01:
ale zasneła bez :ico_sorki:
oby tak dalej :ico_brawa_01:

bałam sie tego momentu bardzo :ico_noniewiem:

teraz powolutku małymi kroczkami pieluszki bedziemy oduczać, ale nic na siłe, jak sie oduczy to miło jak nie to nie bede jej zmuszac, każde dziecko i tak kiedyś samo rezygnuje z pieluch, wcześniej czy później

o ide bo słysze ze gada do siebie
paaaa

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 cze 2011, 19:16

izuś_85, dzięki bardzo

ja teraz mam chwilę wolnego bo gładz musi wyschnąć. Kolor udało nam sie dogadać z włascicielka i robimy słoneczny na ściankach. Dodatki w żółtym, zieleni i pomarańczu. Teraz własnie szukam jakiegoś fajnego bywanu na allegro i lampy typowej do dziecięcego pokoju /sufitowej/ Jutro malowanie nas czeka, więc jak uda sie nam skończyć to wrzucę jakies zdjątko, całuski Kochane

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”