Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

25 cze 2011, 12:06

Mamusia28, bardzo prosto :-) Bierzesz kostkę masła i rozpuszczasz ją na wolnym ogniu (żeby się nie zagotowała). Jak się rozpuści odstawiasz żeby przestygło. Jak będzie chłodne to dodajesz przeciśnięty przez praskę czosnek (ze 3-4 ząbki) szczypiorek i odrobinę soli. Wstawiasz do lodówki żeby stężało.
Robię też z ziołami i przy grillu zawsze pierwsze znika :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

25 cze 2011, 13:20

Ale trafiłam :-D same pyszności tu widzę :ico_oczko: i McDonald się pojawil :ico_brawa_01: Mnie jak ostatnio wzięło na Big Maca to nawet deszcz mi nie przeszkodził, migusiem się ubrałam i dawaj po żarełko :-D KFC było normą przy pierwszej ciąży ale od tamtego czasu tak sie przejadłam że teraz nie chodzę :ico_noniewiem:
Aga musze wypróbować twój sposób na masełko, ja zawsze poprostu dokładnie mieszałam miękkie masło z czosnkiem i ziołami, ale przy najbliżeszj okazji będę topić :ico_haha_02:

U mnie bez zmian, mdłości całodzienne, wymioty też się zdarzają :ico_zly: i wszyscy dookoła mówią że będzie chłopak :ico_oczko: tylko męzu uparcie twierdzi że takie zachcianki to tylko "baba" może mieć :-D wiem że bardzo chciałby córkę ale zobaczymy prawdopodbnie 12 lipca się dowiemy :ico_brawa_01:
Z imieniem dla chłopca będzie cięzko :ico_olaboga: a dla dziewczynki jest już Madzia :-) choć zawsze miała być Emilka (tylko teraz troche ich już dużo :ico_oczko: )

[ Dodano: 25-06-2011, 13:23 ]
ja dziś na obiad żurek serwuje , mniiaaaaam

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

25 cze 2011, 13:41

eSKa Ale fajny ten twoj synek:0 podobny do mojego brata jak byl maly ehhh moglby byc chlopak u mnie:)

Żurek mniam....ale ja dzisiaj mam grzybowa:)

[ Dodano: 25-06-2011, 14:41 ]
Tak sie was naczytalam o jedzeniu, az wyslalam meza do sklepu chipsy prosto z pieca, czekolada i paluszki te 2 ostatnie to tylko dla zaspokojenia pragnienia ale chipsy zjadlam sama cale aaaaaaaaaaaaaa

eSKa
4000 - letni staruszek

25 cze 2011, 17:18

Ale fajny ten twoj synek
dzięki :ico_oczko:
chipsy zjadlam sama cale aaaaaaaaaaaaaa
:-D :-D a co se będziesz mamuśka żałować :-) ja własnie zajadam się ogórkami kiszonymi :-D a po głowie juz mi czekolada chodzi :ico_puknij: :-D
Najgorsze jest to że jestem głodna, mam na to wszystko ochote mimo to że ciągle mi niedobrze :ico_olaboga:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

25 cze 2011, 17:20

Chipsy zjadlam ale mialam obiad to nawet pol nie zjadlam:/ nie mialam smaku na nic ziemniaczanego ani kurczakowatego

eSKa
4000 - letni staruszek

26 cze 2011, 13:05

juz mi smutno i pusto w domu
hihi tak własnie jest ze często chcemy spokoju a jak juz nadarzy się okazja to brakuje nam tego "zamieszania" :-D :-D
Ja własnie teraz szybko cieszę się spokojem bo Olek z męzem pojechali do MediaMarkt, a ja obiad szykuje :ico_oczko:

Powoli sie załamuje, pocieszałam sie że najgorszy pierwszy trymestr , u mnie juz drugi sie zaczął i bez zmian wczoraj aż dwa razy było :587: :ico_wstydzioch:
I nie ma się co dziwic że z wagą ciągle jestem na minusie 3 kg.

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

26 cze 2011, 18:01

Witam wszystkie kolezanki ja wlasnie mam dzisiaj pierwsza rocznice slubu:0 Kupilam T buciki takie malusienkie dla niemowlecia ucieszyl sie :) Pozniej pojechalismy do Krakowa na rynek i do ogrodu botanicznego i teraz padam na pysk ale bylo cudownie:) mamy extra zdjecia:) A teraz czekam na gosci o 19 wprosili sie sasiedzi wiec trza cos szybko przyszykowac:) pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie te lepiej i te gorzej sie czujace

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2011, 19:00

heeej po długim weekendzie spędzonym poza domem
heh jak to fajnie gdy ugotowane podane tylko jeść i ktoś się dzieckiem zajmie :ico_oczko:
mogłam poleniuchować te 2 dni :-D
teraz syncio poszedł z babcią do znajomych a my z R. sami w domu
co do przeczucia odnośnie płci to coś czuję że znów jajeczka urosną :ico_wstydzioch: R. marzy o córce
imion jeszcze nie mamy jakoś nie ma czasu na wybieranie poznamy płeć to porozmawiamy o tym (a tak wogóle tym razem ja mam decydujący głos odnośnie imienia dla Igusia R. zadecydował)

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2011, 04:02

Witam dziewczyny i gratuluje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 cze 2011, 09:06

Dzień dobry :-)

Mamusia28, Wszystkiego dobrego dla Was i oby jak najmniej spięć małżeńskich :-)
margolcia, hihi też lubię jak mi ktoś pod nos poda jedzenie i jeszcze za mną posprząta :-D
eSKa, ojej ale Cię męczą wymioty :ico_noniewiem:

A ja popołudniu idę na wizytę do ginka :ico_brawa_01: już nie mogę się doczekać :-)

Co do wagi to jestem jakiś niecały kilogram do przodu więc myślę że nie jest źle :-)
Chociaż powoli mam problem ze spodniami bo rano ubiore i jest ok a od popołudnia zaczynają cisnąć i muszę w rozpiętych chodzić :ico_wstydzioch:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”