elibell
4000 - letni staruszek

14 lip 2011, 09:16

no to odwalilas kawal roboty :ico_brawa_01: patrze,ze jak zaczeniesz to nie przestaniesz dpoki nie skaczysz, u mnie tak jest :-)
dokładnie ja nie lubię strasznie jak coś zacznę i mam odłożyć na później:)

Witam się z wami :ico_kawa: spijam, sniadanie już zjedzone i za chwile szykuję się do przedszkola na zabawy z małą:)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2011, 09:21

dokładnie ja nie lubię strasznie jak coś zacznę i mam odłożyć na później:)
ja to samo, jak juz sie wezme to ma byc wszystko zrobione :-)
za chwile szykuję się do przedszkola na zabawy z małą:)
no to milej zabawy, a ja zaraz ide jesc i lece na sprzatank, ostatni juz raz, hurrrrraaaaa :-)

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

14 lip 2011, 11:13

Witam :)

Sorki dziewczyny że nie odniosę się do żadnego postu ale nie mam siły.
Wczoraj miałam wolne i rano pojechaliśmy na jarmark-targ po porzeczkę czerwona i czarna.Kupiłam 16 kg no i trzeba było to zrobić. Umyłam 80 słoiczków małych i 30 dużych na ogórki. Zrobiłam 60 słoiczków soków, siedziałam przy tym wszystkim do 23 w garażu bo tam gotujemy sobie by w domu syfu nie robić.Od razu podpisałam każdy słoiczek.
Ręce , nogi i kręgosłup dziś mnie bardzo boli, ledwo chodzę .

elibell
4000 - letni staruszek

14 lip 2011, 12:44

szkieletorek, dziś 26 tydzień już masz :ico_tort: a i pewno po takiej robocie ma prawo wszystko boleć nawet nieciężarną. Ja od rana okna myje i piore wszystko na dole, Przed przedszkolem w kuchni od wewnątrz umyłam i firany i zasłony wrzuciłam do prania, jak wróciłam, umyłam od wewnątrz i kuchnie i salon i zaraz biore się za prasowanie kuchennych firan i zasłon by już powiesić i z salonu do prania trzeba wrzucić, te sa najgorsze bo najdłuższe i najcięższe. Małą na drzemkę położyłam bo jakaś marudna już była, to masz czas, ale muszę chwile odsapnąć, idzie się namachać przy tych oknach nie ma co, a jeszcze od wewnątrz salon mnie czeka,

:ico_kawa: stawiam by energii dostać:)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2011, 13:33

Cześć!
stawiam by energii dostać:)
ja właśnie korzystam :-)

U nas upału cd.
Byłyśmy w CH, bo tam klima :-D Chciałam Zuzię zabrać na plac zabaw tam, ale zamknięte, bo przenoszą ten kącik w inne miejsce galerii. Ale Zuzia mądra dziewczynka i zrozumiała. Więc znowu się tapla w basenie, rozpuści mi się dziecko w tej wodzie :ico_haha_01:

elibell, :ico_brawa_01: ale pracuś z Ciebie!
Ja przy takim upale mam zero energii, ledwo po domciu chodzę :ico_olaboga:

Dziś mnie z rana olśniło, że przecież wyniki mogę sprawdzać w necie :ico_puknij: Bo tam, gdzie robiłam badania od diabetologa to i tak zawożą tam, gdzie mam ta kartę. No i od razu myk na kompa i są! Na 5 badań- 4 są ok, w tym glukoza :ico_brawa_01: Tylko kreatynina jest za niska :ico_noniewiem:
Miałyście tak kiedyś? Może te wyniki u ciężarnych inaczej się interpretuje. Wyczytałam tyle, że może to być spowodowane częstym oddawaniem moczu, no fakt w ciąży częściej chodzi się siusiu, nawet w nocy, więc może nie taki zły ten wynik. Jutro się dowiem, bo idę do diabetolożki na 12.15.

[ Dodano: 14-07-2011, 13:41 ]
Aaaa... wogóle to przez tą moję dietkę to waga dziś wskazała mniej o 0,4 kg i już nie mam na plusie 8 kilo, tylko 7,6 :ico_noniewiem: No, nie wiem, czy to ok :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985

14 lip 2011, 14:15

hejka :-D

Zaliczyłam drzemkę (2,5 godz.), a Tuśka jeszcze śpi, agentka odsypia noc :ico_oczko:
ja mialam 68 i maly moj cala zime przechodzil, a urodzil sie we wrzesniu. Jak sie urodzil mial 52 cm
Wiki 55 miała w grudniu urodzona, ale to też jest tak, ze rozmiar rozmiarowi nie równy, być może z innej firmy kombinezon byłby ok mniejszy.

U nas pogoda w kratkę, pada, ale ciepło jest. Wiki z samego rana zaliczyła kaloszowanko, ubaw po pachy i to dosłownie :ico_oczko:

Ale z Was pracusie :ico_szoking:

szkieletorek, za 26 tc :ico_brawa_01:

Kocura Bura, spadek wagi masz nieznaczny, nie ma się co przejmować, czyli teraz ja przoduję w kg i to nawet nie mam aktualnej wagi w suwaczku :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

14 lip 2011, 14:18

ja mam 10 na plusie więc chyba najwięcej utyłam póki co?????

ale się nie przejmuje tym w ogóle:)

mycie okien część dalsza, ale że cos mnie ciągnie u dołu to odpoczywam co chwilkę by się nie przepracować. Tyle że czasu mi szkoda kurde kurde.

Awatar użytkownika
inia1985

14 lip 2011, 14:21

ja mam 10 na plusie
kto wie, może idziemy łeb w łeb, w niedzielę się u mamy zważę
Tyle że czasu mi szkoda kurde kurde.
to fakt :ico_sorki: mnie z kolei twardnieje brzuch jak długo na nogach jestem

elibell
4000 - letni staruszek

14 lip 2011, 14:28

no i wstała moja mała potworzyca, a ja jeszcze sporo do zrobienia mam

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2011, 15:23

hej :ico_ciezarowka:

byliśmy na basenie dzisiaj :-D przed burzą zdazyliśmy do domu dojechać :ico_oczko:
Maja coś ostatnio boi sie wody, w tamtym roku wyjsć nie chciała z basenu a teraz panike sieje i wejsc nie chce :/
w grudniu urodzona
no właśnie miałam pytać :ico_oczko: to pierwszą zime przechodziła w rozmiarze 56 :ico_oczko: max 62 a druga zime dopiero w rozmiarze 68-74
Maja urodziłą sie w sierpniu i miała 57cm :-D laska
pierwszą zime przechodziła w tym kombinezonie moim 68
a drugą zimę w rozmiarach 80-86
nie ma co przesadzać
bo po coś te rozmiary są
za duże ciuszki są chłodniejsze bo nie dotykają ciałka tak jak powinny :ico_nienie:
nie ma co kupowac na 3 miesieczne dziecko rozmiaru na 6-9 miesiecy

[ Dodano: 14-07-2011, 15:32 ]
jutro wizyta u gina, dziś dentysta jeszcze :ico_noniewiem:

a i mamy juz wstępnie imię wybrane :-D Gabriel

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”