Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

14 lip 2011, 18:28

Wróciliśmy do domu.
Przesżła burza ale zamiast się schłodzić jest jeszcze bardziej parno :ico_noniewiem:

Od dermatologa dostałam maść z antybiotykiem stosowaną u noworodków więc nieszkodliwą. Do tego wapno i maść robioną i zaczynam walkę z egzemą :-)
Co do badania prenatalnego to martwi mnie jedna rzecz bo dzidzia ma owiniętą pępowinę wokół szyji :ico_olaboga: lekarz mówił że to niby normalne ale jakoś mi to spokoju nie daje :ico_noniewiem: w poniedziałek idę do mojej ginki to ją wypytam czy aby napewno to nie jest niebezpieczne na tym etapie ciąży.

Co do ruchów to ja od jakiś 3 dni czuje takie cuś w brzuchu (napewno to nie są jelita :ico_oczko: ) ale nie wykluwałam się bo pomyślałam że mnie za wariatke weźmiecie :ico_oczko:

Jeżeli chodzi o wesele to my idziemy 3 września :-) z jednej strony się cieszę ale z drugiej boje się że mogę już zacząć puchnąć jak przy Emilii :ico_olaboga: no nic pożyjemy, zobaczymy

margolcia, gratuluje drugiego trymestru :ico_brawa_01: jej ale ten czas leci :-)
Jadzia, to leczo Twoje chodzi mi dalej po głowie :-D jak brzuszek, lepiej już??

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2011, 19:19

margolcia, gratuluję drugiego trymestru, mi się też już zaczął :)
Aga26, jejjj ale super będzie synuś :) ciekawa jestem jeszcze bardziej co noszę pod serduszkiem. w Przyszły piątek mam usg - doczekać się nie mogę.

Nam wesele się szykuję na 17 września, czyli w okolicach 24tc... co na siebie wsadzę pojęcia nie mam :-D

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 lip 2011, 09:34

Aga- gratuluję synka :ico_brawa_01:

Ja dzisiaj idę do lekarza na 17, prosze trzymajcie kciuki
Kurde, a mi nadal jest niedobrze i :513: Nie mam juz siły

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lip 2011, 10:40

cześć piękne
Jadzia, to leczo Twoje chodzi mi dalej po głowie :-D jak brzuszek, lepiej już??
dziś będzie ogórkowa :P hhihihi A brzuszek tak ,dziś na razie spokój, chyba coś zjadłam nie tak ,albo jelitki zaprotestowały , w nocy kilka razy na kibelku byłam :ico_wstydzioch: i przeszło :ico_noniewiem: mam nadzieje ,że dziś się nie powtórzy :ico_sorki:
gratuluję drugiego trymestru, mi się też już zaczął :)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Nam wesele się szykuję na 17 września, czyli w okolicach 24tc... co na siebie wsadzę pojęcia nie mam
widzę ,ze wszystkie niedługo balety mamy :ico_brawa_01: trzeba korzystać póki można
Ja dzisiaj idę do lekarza na 17, prosze trzymajcie kciuki
juz trzymam && , będzie dobrze

a u mnie kolejny deszczowy i śpiący dzień :ico_spanko: Nic mi się nie chce

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

15 lip 2011, 11:42

Dzień dobry :-)

U nas po wczorajszej duchocie dzisiaj pada i jest zaledwie 15 stopni :ico_szoking:
Ogarnęłam mieszkanie i za chwilę będę się zbierać po Emilię bo muszę podjechać do Katowic.

agaa22 trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę. Daj znać co lekarz powiedział
Jadzia, może faktycznie coś zjadłaś co maluszkowi nie podeszło :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lip 2011, 13:27

Jadzia, może faktycznie coś zjadłaś co maluszkowi nie podeszło
no chyba tak ,bo dziś nawet brzuszek mniej wzdęty i apetyt lepszy mam, dobrze że bez :513: się obeszło

wyszło słoneczko :ico_brawa_01: całe szczęście bo dziś patrzę a po tych wczorajszych burzach ściana mi zaciekła :ico_zly: dobrze ,że to w tym nieremontowanym pokoju :ico_sorki:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

15 lip 2011, 15:14

aga22 daj znać co u lekarza.

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 lip 2011, 19:27

Jestem dziewczyny.
Wszystko ok, to już 8 tyg i 4 dni, ale to mniej więcej bo z USG. Termin porodu wychodzi na 20 lutego. Ginka sie tylko przeraziła jak jej powiedziałam że już 4 kilo przytyłam :ico_szoking: Następna wizyta 12 sierpnia i przezierność karkowa i nosowa :-)

[ Dodano: 15-07-2011, 19:28 ]
A i zapomniałam jej powiedzieć że ma moje badania- cytologię, kazała mi przypomniec ale ja też zapomniałam,ale następnym razem jej przypomne

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lip 2011, 20:39

Ja dzisiaj narobiłam cały garnek lecza mniammmm :)
No i od dziś urlop zaczynam, a wrócę... już nie wrócę miejmy nadzieję do pracy.

Pogoda dziwna, miejmy nadzieję, że promienie słoneczne rankiem pobudkę zrobią.
Naoglądałam się filmiku z maluszkiem, który chichota gdy tata mu kartkę targa :ico_haha_01:

[ Dodano: 16-07-2011, 19:37 ]
Zimóweczki coście tak zamilkły ?
Halloooo :)
Ja wymęczona po spacerze, ale jednocześnie błogo mi jakoś tak. Pani w sklepie od razu zauważyła, że w ciąży jestem. Chyba po brzuszku mocno widać :P taka kuleczka się zrobiła.

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2011, 21:40

hej wieczorowo
my dziś byliśmy na wsi po ogórki przywieźliśmy 2 wiadra i trzeba było je zaprawic
no ale już po wszystkim
a jutro imprezka urodzinowa Igora :ico_brawa_01:
już torcik a raczej "marcinek" czeka w lodówce prezent w piwnicy mięsko na grill się rozmraża czyli wszystko porobione
oby tylko pogoda dopisała
no a od poniedziałku praca ...jak ja wstanę o 5 a nawet odrobinkę wcześniej bo śniadanie trzeba zjeść
będzie mniej czasu na komp i forum ale wrócę tu ze zdwojonymi siłami jak tylko zdecyduję się na L4 :-D :-D
tak więc nie zapominajcie o mnie :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”